sunnuntaina, tammikuuta 29, 2023

Sisu!

 |2456|386730|e


Piirros:  ~ https://suomenkuvalehti.fi/kotimaa/onko-suomessa-viela-sisua/ - SK-otsikoituna näin: "

Onko Suomessa vielä sisua?

" -toimittajana Susan Heikkinen.


***


Suomalainen sisu!

Suurella kohinalla suomalainen elokuva Sisu rantautuu Yhdysvaltoihin -

[ ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/torille-suomalainen-sisu-elokuva-saa-harvinaisen-laajat-levitysoikeudet-yhdysvaltoihin/8551938 - ]

-- aika on nyt oikea esittää suomalaisuutta [ https://yle.fi/a/74-20015164 - ] - toivottavasti tulevan itsenäisyysaaltomme myötä, kun PS - perussuomalaiset ovat nyt ilmaisseet, että pyrky Euroopan Unionista |1A ulos on edelleen yksi heidän päätavoitteistaan -

-- kaipuu saada luovutettu Itsenäisyys takaisin. Sisu auttaa tuossa hankkeessa - samalla sisulla pärjäämme myös ilman Natoa ---

|1A ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000009351908.html - IS-otsikoltaan näin:
"Riikka Purran EU-linjaus pöyristyttää – ”Riikka Purran EU-linjaus pöyristyttää – ”Suoraan Venäjän peli­kirjasta”
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vahvisti Iltalehden keskusteluohjelmassa, että puolueen vuoden 2019 EU-poliittisessa ohjelmassa linjattu kanta on edelleen voimassa.
"
-IS-toimittajana Suvi Hautanen.



__
[20U13] - Media tietää kertoa, että USA:ssa on aloitettu tieteellinen työ **

 -- sisun määrittämiseksi ja sen sisällön selvittämiseksi.

Suomalaiset palaavat keskusteluissa usein vieläkin Talvisotaan, joka kiistatta yhdisti kansaa, vaikka äärikommunistit jätettiin kotirintamalle tai kourallinen heistä pinnasi rintamapalveluksesta metsäkarkulaisina. Talvisodasta syntyi käsite – suomalainen sisu, sitä käytiin ihmettelemässä median toimesta talvella 1939-40 ulkomaita myöten, koska oli muutoin menossa rauhallinen II Maailmansodan asemasotavaihe.

Suomalaisen sisun vastustajaksi asettui suuri itäinen naapurimme ja heidän luulo, että kansa Suomessa pettää yhteiskuntajärjestyksensä; luulo ilmentyi Terijoen hallitukseksi. Suomalainen sisu tuli yllätyksenä myös itselleen suomalaisille – olihan veljessodasta, pääoman ja työtätekevän väkevästä sisällissodasta kulunut vain reilu 20 vuotta.


Nyt sisua tutkitaan myös Yhdysvalloissa
**] LINK ~  https://suomenkuvalehti.fi/kotimaa/sisua-tutkitaan-juuri-nyt-yhdysvalloissa/ ”sisua tutkitaan juuri nyt – Yhdysvalloissa” - YTM, psykologian maisteriopiskelija Emilia Lahti tekee sisusta lopputyötään Pennsylvanian yliopistoon Yhdysvalloissa 

-julkaistu Suomen Kuvalehdessä.


Talvisodan juoksuhaudassa seisoi niin kaupunkilainen kuin peltojen mies, rinnatusten, joskin usein oman kylän/ korttelin miehet samoilla juoksuhautametreillä. Kansallista yhtenäisyyttä toi erinomaisesti yhteinen ja oma äidinkieli – mehevine arkiväännöksineen ja kirosanoineen. Tupakki paloi ja vihollista kaatui. Niin toveri kuin ”lahtarikin” seisoivat rinnatusten – oli yhteinen uhka.


Suomalainen sisu voidaan määrittää monella tavalla

kaatuneina vihollisina omaa kaatunutta kohden, tai sinnikkyytenä, miten rintamalinjat etenivät suuntaan ja toiseen. Syntyi käsitteitä aitosuomalaisesta korpisoturista, jolle lumi, puukko ja kivääri tutussa kotimaisemassa olivat arkipäivää ja näin tehosti vihollisharvennusta. Omaa puolustetaan aina vahvasti – olihan kyse myös reviiritaistelusta.


Sisun suure ja määre
[ … olisi luettava huumorilla, kuitenkin vakava ilme suupielessä … ]

Sisulla on suure ja määre, se on maksimissaan yksi Talvisota [ts], joka jakautuu 10:aan Kollaaseen [kk = ”Kollaa kestää”] 1]. Korkein sisun määrä on siis 1 ts. Tällä asteikolla voidaan määrittää myöhempiä tapahtumia, jos niistä halutaan nimenomaan kaivaa esille sisua, tuota äidinmaidosta imettyä yhteisöllisyyden ja yksilökeskeisyyden väkivoimaa – niin hengessä kuin fyysisenä vääntönä – perkele! 

-pahoittelen tätä voimallista ilmaisua, mutta se sopii juuri tähän -- 


Sisulla on myös ajallinen funktio,

jolle voidaan löytää mittayksikkö Jatkosodasta ja Tali-Ihantalasta. Ajallinen suure on maksimissaan yksi Tali-Ihantala [TI] 2], joka taas jakautuu 10:aan Viipurin lahteen [vl] 3]. Siis suurin ajallinen sisun kestävyys on yksi TI – aitosuomalaiset kykenivät tuolloin yhdessä Saksan kolmannen valtakunnan avun 2] kanssa patoamaan itäiset suuret puna-aallot – kerrotaan yhtenäisyyden kruunuksi, että viimeiset Tali-Ihantalan suomalaiset puhuivat keskenään kuulemma suomenruotsia.


Sisu on henkistä voimaa pääosiltaan,

 .. toki se esiintyy taisteluna monissa urheilulajeissa – ehkä nykyaikana viimeisin olisi esimerkiltään tenniksestä Jarkko Niemisen peli maailmanlistan 15. vastaan. Esimerkiksi käy myös F-1 ajaja Kimi Räikkösen ajovarmuus viimeisiltä 15 GP:ltä.

Takavuosien sisua edusti edelleenkin voittamattomana mäkihyppääjänä pidetty Matti Nykänen sekä jääkiekkoa ammatikseen pelannut Teemu Selänne – molemmat esittivät/ esittävät suomalaista sisua parhaimmillaan. Lasse Virenin kaatumiseltaan tuotu 10.000 metrin kultamitali Saksan Olympialaisista kertoo myös yrittämisestä, jossa oli väkevää sisua.


Tavallisen kansan parista löytyy paljon sisua,

mutta ne harvemmin kimpoavat mediaan – eräs maininnan arvoinen on kansalainen Johan Venninen, joka eli ja työskenteli itsellisesti sokeana, aina 99 vuotiaaksi saakka 4] – käyden merellä yksin, jopa kalassa .. -todellakin sokeana!




|  25  SUOMI24  122  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  | 





Revitty kansakunta!
LINK ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/67340-kahtia-revitty-kansa - |ee

--
102987


--



|ee - Vuodelta 2013 - Revitty kansakunta!


Suomi on tänään revitty hallituspolitiikan myötä kahtia, jopa kolmeen osaan. Suomeen on syntynyt ryhmä kansalaisia joiden sisu on lannistettu, monin eri syin ja seurauksin. Tämä kansa ei kestä sisuuntumatta, mutta sitä on ensin ”kiusattava” riittävästi, jotta se äkääntyy ja nousee puolustamaan arvojaan, päätösvaltaansa (so. suorademokratia) ja elämänsä perusoikeutta.


Arkikansa kaipaa karismaattista johtajaa

[2013] Tavallisen kansan sisun lähteeksi nousee usein kansalaisliikkeitä vahvalla johtajuudella. Onko Perussuomalaiset 5] yksi tämän tyyppinen kansanliike, jää nähtäväksi. Toinen vaihtoehto on uuden positiivisesti poikkeavan ja tuottavaa työtä tehneen puheenjohtajan saanut Keskusta 6], josta saattaa puhaltua uudet sisuuntumisen tuulet tuomaan aitosuomalaisen arvomaailmaa uudelleen eduskuntaan, jossa nyt villiintyneesti puhaltelevat joukkopsykoottiset tietämättömyyden vilpittömät tai vilpilliset tuulen puuskat.

Arkikansan sisuuntumista edustaisi hyvin ennenaikaiset eduskuntavaalit 7]. Kansan kahtia repiminen on loputtava ja uuden karismaattisen johtajan esille marssi aikaistuttava. Pitäisikö nykyiselle - oikeastaan tulevalle presidentille järjestää lisää vaikutus- ja päätösvaltaa? 8]


Päättösanat sisulla

Aitosuomalainen kansalaissisu nousee parhaiten ”hyvistä käsistä”, sillä annetulla tunteella kansakunnalle, että Te voitte luottaa johtajaanne, joka seisoo itseään säästämättä eturivissä kohtaamassa vaikeudet, haasteet ja vihollisen. Haaste voi olla nyt syntyään maamme sisältä – ulkoista uhkaa meillä ei juuri nyt ole, ainoastaan se oleellinen: 

Olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa 9]




Entä sisumme nyt vuonna 2023, kun valtiojohto mylvii jo puolittain sanatonta 1941-uhoa -  ottaen jopa velkaa toimittaakseen Ukrainaan tappavaa sotakalustoa, täältä meiltä aivan Venäjän vierestä. Millaista sisua tämä uhoulvonta edustaakaan?

..

VIITTEET - liittyen vuoden 2013-kirjoitukseen

1] Kollaan taistelu - ”Kollaa kestää” 1939 ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kollaan_taistelu -
3] Viipurin lahden taistelu 1940 ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Viipurinlahden_taistelu_1940 -
6] Tuleva pääministeri Sipilä yhdistää vielä perussuomalaiset ja keskustaväen? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/paaministeri-juha-sipila.html -
7] Vaatiiko kansakunta sisuuntuessaan ennenaikaiset eduskuntavaalit? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/40871-u-vaaditaan-ennenaikaiset-eduskuntavaalit -
9] Maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?p=12111717 - tämä linkki ei enää toimi - Iltalehti poisti tuon aikaisen keskustelu- ja kommenttipalstansa jo vuosia sitten.


..
EXTRA 2023 - 10 vuoden jälkeen alkuperäiseen nähden!

Tänään nykyhallitus voisi esittää suomalaista hallitussisua käynnistämällä laajat kansalaisoperaatiot (työttömät töihin hyvällä motivaatiolla) ja infrastruktuurihankkeet Pohjanmaan tulevien tulvien estämiseksi luontaisella tavalla (on vahvasti oletettavaa, että ilmasto ja säätilatyyppi on muuttunut niin paljon, että tämän keväiset tulvat uusiutuvat tulevina vuosina) – samoin laajemmin koko maassa olisi käynnistettävä kansallisen yhtenäisyyden nimissä kuljetus- ja tiedonsiirtoverkostojen laajat saneeraukset ja uudistukset – otsikolla:

 ”levitetään toimeliaisuuden sisua kaikkialle maahamme – helpottamaan asukkaiden joka päivästä elämää ja toimentuloa” --

- Miltä tämä tuntuisi armon vuonna 2023?

Ei kommentteja: