maanantaina, tammikuuta 02, 2023

TP Niinistö Uuden vuoden puheessaan: "Paha ei pelkällä hyvällä hiljene" -

 zz|2425|380049|exc

.


"Paha virhearvio" - tätähän TP Niinistö painotti Uuden vuoden 2023 puheessaan - mutta näinkö tässä kartassa [Kartta 1] piilee se raskain suomalaisvirhe .. kyse maanvaihtoneuvotteluista Neuvostoliiton Josif Stalinin kanssa. Nyt herää hyvin vakava kansallisen turvallisuutemme virhearvio - valtiojohdon tekemänä. Kartta lainattu Wikipediasta.


***


..

Presidentti Niinistö Uuden vuoden puheessaan: "Paha ei pelkällä hyvällä hiljene" -

[Tasavallan presidentin Uuden vuoden puhe kokonaisuudessaan täältä ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009300750.html -, HS-osaotsikoituna näin:

"”Paha ei pelkällä hyvällä hiljene” –-toimittajana Petja Pelli]


Presidenttimme käytti juuri kansakunnallemme suunnatussa Uuden vuoden 2023 puheessaan kaikelle muulle paljon aikaa paitsi meille ja meidän omille ongelmille ..

- Ukraina sai aikaa yli puolet lähetysajasta - miksi?
[ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17686726/mita-ukrainassa-onkaan-tapahtunut---todellisuudessa - ]

Olisiko presidentinkin vihdoin oivallettava olemaan sekaantumatta vieraiden omiin sisäisiin asioihin - tässä sotkeutumalla slaavien keskinäiseen välien selvittelyyn - "rajanaapurillisena sisällissotana"?Luoko Sauli jo osaltansa jopa räikeää idän ja lännen välistä vastakkain asettautumista |1 täältä meiltä - lännen ja idän vedenjakajalta |2 -

.. miksi Sauli tietoisesti haluaa unohtaa meidän omat sisäiset ja EU-pakotteilla aiheutetut ongelmat - syyttäen vain Venäjää - uskoisin, että kansakuntamme odottavat vastauksia näihin päivän polttaviin kysymyksiin meidän omista ongelmista - kouluista, sairaaloista, vanhusten hoidosta, huumeista ja muista nuorten jopa lasten väkivaltaisuudesta |3 ..

Niin? Jäämme odottamaan vastauksia linnasta.

--
Miten Sauli arvioisi pahaa, mikä yllätti ja runnoi aikanaan Laosin -

.. maailman pommitetuimman valtion? |4 -varsinkin kun tämä massiivipommittaja uusi runnomisensa Afganistanissa, Irakissa, Somaliassa, Jemenissä, Libyassa ja vielä Syyriassa - eikä unohdeta tätä pahaa, joka tappoi Serbian USAF-pommituksissa yli 500 siviiliä?
.
|1 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17569568/a-on-yha-syvemmassa-emvastakkainasetteluemssa---lannen-ja-idan -
|1 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy -
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/03/presidentti-niinisto-ajaa-meille.html - ..
IJL-kommentti: "Tämä mahdollisuus menetettiin jo keväällä 2022".

|4 ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/maailman-pommitetuin-maa-kursii-vielakin-haavojaan-obama-sanoi-katuvansa-usa-n-pommituksia/6063756#gs.luf1wp -, MTV-otsikoituna näin:

"Maailman pommitetuin maa kursii vieläkin haavojaan – Obama sanoi katuvansa USA:n pommituksia"
-toimittajana Aino Huilaja.

-- Saattaisiko Venäjän nykyinen presidentti Vladimir Putin katua myöhemmin Ukrainan pommituksiaan? Tähän saamme vastauksen kuuden vuoden kuluessa. Miksi muuten USA pommitti Laosin raunioiksi Vietnamin sotansa yhteydessä - olisiko syynä ollut mccarthyismi? |e
.
|ehttps://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism -

.

Sauli kerrotko näihin ylläoleviin tekijöihin mielipiteesi kansakunnallemme, kun erittelet pahaa hyvästä?

__
"Venäjä teki pahan virhearvion"
-näin Sauli väitti kansakunnallemme suunnatussa Uuden vuoden 2023 puheessaan ---

Aikanaan Neuvosto-Venäjältä Josif Stalin oli Leninin ohella yksi allekirjoittajista, jotka myönsivät ensimmäisen itsenäisyystunnustuksen Suomelle 4.1.1918 - oliko tämäkin paha virhearvio?

Stalin olisi halunnut viedä Talvisodan aattona maanvaihtoneuvottelut |E rauhanomaiseen (?) loppuun saakka syksyllä 1939 - 


Suomi ei silloisen hallituksensa myötä halunnut käydä (voinut?) neuvotteluja loppuun saakka - vaan vetäytyi neuvotteluista - oliko tämä sitten se paha virhearvio -asiallinen ja puolueeton historiantutkimus tullee tämän vielä kertomaan kansalaisillemme.
.
|E ja kartta 1 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisota#Moskovan_neuvottelut_Suomen_alueesta -
.


--
Myös PM Sanna Marin piti oman Uuden vuoden 2023 puheensa - siitä vastineeksi kansalaiskirjotus täältä https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/12/pm-sanna-marin-ihannoi-lannen.html - ..

- kulkevatko näin TP Sauli Niinistö ja PM Marin liki käsi kädessä - vieden Suomea yhä lähemmäksi sodan, todellisen sodan uhkaa |e, jolta olemme välttyneet aina vuodesta 1946 alkaen?
.
|e ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/ydinaseita-usa-sta-venajan-viereen.html -
|e ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009283786.html -, HS-otsikoituna näin:
"Olisi hienoa nähdä Suomi ydinase­harjoituksissa, sanoo Naton ydinase­politiikan johtaja"
-HS-toimittajana Elina Kervinen.

.

Onhan Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoittanut, ettei sinällään Suomi ole mikään uhka Venäjälle, vaan amerikkalaiset sotajoukot |Kuva 1 ja Nato, mikäli nämä sotavoimat tulevat maahamme ja lähelle Venäjää ..

- onhan meille yksi pisimmistä maarajoista Venäjän kanssa - unohtamatta ydinaseisiin liittyvää uhkaa ja pelotetta Venäjän Kuolan niemimaalta - katso ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html -

--
Kansalaiset myös kysyvät nyt TP Saulilta, millaisen virheen USA teki käytyään jatkuvia useisiin valtioihin suuntautuvia hyökkäyssotiaan vuosina 2001-21 -ilman mitään YK-mandaattia - pl. Libyan USAF-pommitukset.- Vastaisiko nyt tasavaltamme presidentti näihin polttaviin kysymyksiin, jotka sotilaallisena vieraan valtion väkivaltana -
Kuva 1Lotossa useimmiten häviää - niinkö nytkin, kun Yhdysvallat on näin suorasanainen ja vielä meidän tässä vaiheessa rauhan aikanamme - katso Nato-Isäntämaa pöytäkirja ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html  - !

***|  133  SUOMI24  303 |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |--
99548


--2

- Vastaisiko nyt presidentti näihin polttaviin kysymyksiin, jotka sotilaallisena vieraan valtion väkivaltana
- kauas omilta rajoilta - koskivat miljoonia siviilejä, heistä monien menehtyen suoraan tai epäsuorasti USA' n lähinnä raskaista pommituksista Afganistaniin, Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Libyaan ja Syyriaan - unohtamatta Euroopassa Serbian pommituksia .. Odottaisimme kiinnostuneina vastauksia presidentiltä!

--
Entä Hyvä Presidentti -

.. miten olisi vihdoin kytkeytyminen meidän Suomen ja suomalaisten omiin sisäisiin ongelmiin?

Olisiko aika jo ollut nyt ottaa niihin kantaa tässä puheessa kansakunnalle, mutta ei - mikä voisi olla syy, ettei esimerkiksi kouluväkivalta ja -kiusaaminen kuin nuorten katuväkivaltakaan ei riittävästi kiinnosta,

.. ainoastaan lähinnä lisää tappavia aseita ja rahaa Ukrainaan + lisää pakolaisia Ukrainasta maahamme - haluavatko Sanna ja Sauli olla tosissaan Ukrainan slaavilaissodan suoria osapuolia?

-miten pahoiksi virheteoiksi nuo vielä äityvätkään? Oletko Sauli kantamassa niistä vastuuta, sitten aikanaan - tosin tämän sama kysymys tulee suunnata myös PM Sannalle.Kansalaiset ovat lähestyneet niin Marin' ia kuin TP Niinistöä näistä lapsiimme ja nuoriimme liittyvistä vaikeista ongelmista |5.

Olisiko aika ottaa nyt osaa "maan isänä kuin - äitinä" |6 näihin juuri meitä koskeviin asioihin ja jättää vähemmälle sellaiset tekijät, jotka eivät meitä edes uhkaa ja jättää turha jopa kätketyn vihan lietsonta kuin uhanluonti sellaisille, joilla ei ole mitään vastuunkantoa kansakunnastamme.
.
|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/12/marin-ja-niinisto-ryhdytteko-nyt.html- IJL-otsikoituna näin:
"Marin ja Niinistö - ryhdyttekö nyt toimiin kansakuntamme eduksi ja hyödyksi?"

|6 ~ https://yle.fi/a/74-20011032 -, Yle-osaotsikoituna näin:
"Professorin mielestä Niinistön puhe oli tyylikäs ja koruttoman isänmaallinen, .." - ja Yle-ote:
" .. otti tässä roolin kansakunnan isänä .. "
-toimittajina Terhi Toivonen ja Anna Karismo - haastateltuina Laura Kolbe ja Pekka Isotalus.
.

Lopuksi - eikä vähäisimpänä Saulin toteamus vaikeista ajoista suomalaisille ja kansalaisten keskinäisestä auttamisesta toinen toisiaan kohtaan - tähän voimme vakavasti esittää vanhasta viisaudesta "tyhmästä päästä kärsii koko ruumis" nykymukaelman:

"Tyhmästä valtiojohdosta kärsii koko kansakuntaruumis?",

miksi näin, kuitenkin kysymysmerkillä muokattuna, koska selitteet kärsimyksistämme eivät johdu suoraan Venäjästä, vaan paljolti EU-pakotteista, ja luokan parhaana oppilaana meidän on pakko noudattaa paremmin kuin hyvin näitä ajattelemattomia pakotteita - vahingoksemme.

Pieni vihje tähän: Vain yksi teko, ja sitten soitto Kremliin ja esimerkiksi sähkö virtaa maahamme Venäjältä, samoin lannoitteiden raaka-aine putkikaasu, - paljon halvempana kuin nyt tilatun kaasulaivan LNG.


Kuinka kauan valtiojohtomme haluaa iskeä kansakuntamme suonta?

--
PS. Kansakuntakunta odottaa nyt kansanäänestystä Natosta |7 ja paasikivimäisen viisauden asettumista valtiojohtomme käsitteistöön luotaessa todellisuudesta huomisen eloa ja turvaa -

.. kiristyvässä maailmassamme, jossa USA johtaa nyt "informaatiotaistelua" itää, maailmallista suurta enemmistöä vastaan .. viisautta on huomata Pallomme moninapaiseksi, eikä vain pienen länsivähemmistön ohjaamaksi pakkotieksi .. sotaan, ydinsotaan?
.
|7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/miksi-suomalaisilta-estettiin-nato.html -
.

PPS. Puheessasi Sauli otit esille Talvisodan, jossa tuolloin yhtenäisen Neuvostoliiton Puna-armeija ukrainalaisineen hyökkäsi maahamme - tämä totta,

.. mutta miksi valtiojohto kuten Sinäkin vaikenette | vaikenet kuin muuri toisesta ajanjaksosta, joka oli vuonna 1941 -

.. jolloin oraalla ollut kansallismielinen revanssikiihtymys maassamme äityi 1941- uhoksi |*, ja johti meidät osaksi Operaatio Barbarossaan - Saksan kolmannen valtakunnan johtaja Adolf Hitlerin hyökkäystä itään - Neuvostoliittoon - meidän ollen siinä täysillä mukana - oliko Adolf meille silloinen "nato"?


****


Koko Kansakunnallemme Hyvää Alkavaa Uutta pitävien lupauksien Vuotta 2023!


--
e


3 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähetetty: maanantai 2. tammikuuta 2023 11:33

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; pekka.haavisto@formin.fi; matti.vanhanen@eduskunta.fi; riikka.purra@eduskunta.fi

Kopio: mika.aaltola@fiia.fi; mika.kari@eduskunta.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; Risto E. J. Penttilä; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; pekka.visuri@kolumbus.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: TP Niinistö UV 2023 puheessaan - ”Paha ei pelkällä hyvällä hiljene”


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: maanantai 2. tammikuuta 2023 15:14

Vastaanottaja: jyrki.katainen@sitra.fi; jarmo.huhtanen@hs.fi; arkady.moshes@fiia.fi; li.andersson@minedu.fi; Saramo Jussi; mikko.hautala@formin.fi; mikko.kinnunen@eduskunta.fi

Kopio: antti.rinne@eduskunta.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; antti.hakkanen@eduskunta.fi; antti.pelttari@supo.fi; Paronen Antti PV MPKK; Heikki Aittokoski; heikki.patomaki@helsinki.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: TP Niinistö UV 2023 puheessaan - ”Paha ei pelkällä hyvällä hiljene”


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: maanantai 2. tammikuuta 2023 19:05

Vastaanottaja: ben.zyskowicz@eduskunta.fi; kai.mykkanen@eduskunta.fi; timo.kivinen@mil.fi; juho.romakkaniemi@chamber.fi; olli.rehn@bof.fi; Olli Waris; marja.sannikka@yle.fi

Kopio: elina.kervinen@hs.fi; harry.harkimo@eduskunta.fi; ano.turtiainen@eduskunta.fi; mauri.pekkarinen@europarl.europa.eu; tytti.tuppurainen@vnk.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; heidi.hautala@europarl.europa.eu

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: TP Niinistö UV 2023 puheessaan - ”Paha ei pelkällä hyvällä hiljene”


..