perjantaina, tammikuuta 20, 2023

US:n liittovaltion velkaantuneisuus lähestyy selvitystilaa

 i|2445|385690|cGraf.: ~ https://www.nordnet.fi/blogi/usa-raportti-11-2022/ - 

" .. 

(valtion korkomeno kaksinkertaistunut ja lipsahtiko Fediltä totuus)

.. "Yhdysvalloissa käydään jälleen kohta näytelmä, joka saa aina "onnellisen lopun" -

.. on kyse US-liittovaltion velkakaton korottamisesta, sillä liittovaltion rahat ovat jälleen loppumassa - näinä päivinä.

" .. USA:ssa velkakatto lähestyy [jälleen], sillä valtionvarainministeri Janet Yellen' in mukaan USA tulee maksukyvyttömäksi torstaina 19.tammikuuta 2023 |*, jos ei kattoa nosteta.
.
|*https://www.talouselama.fi/uutiset/usan-velka-uhkaa-saavuttaa-kriittisen-katon-jo-ensi-viikolla-valtionvarainministeri-varoittaa-karuista-seurauksista-jos-kattoa-ei-nosteta/535555d0-6ad3-4f96-b3cc-29a0c5d3c70a - Te-otsikoituna näin:


"USA:n velka uhkaa saavuttaa kriittisen katon jo ensi viikolla – Valtionvarainministeri varoittaa karuista seurauksista, jos kattoa ei nosteta"

-toimittajana Olavi Kaskisaari.Edustajainhuoneen republikaanit vaativat us-presidentti Joe Biden' in hallinnolta kulujen leikkaamista, kuten aina ennenkin.

Nyt ei Biden voi enää yksin päättää, mihin rahoja laitetaan, kun edustajainhuoneessa enemmistönä ovat republikaanit.

USA:n velka on kasvanut huimaa vauhtia, ja velkakattoa nostettiin viimeksi runsas vuosi sitten joulukuussa 2021 ja se on 31,4 biljoonaa. .. "

US-velkakello
https://www.usdebtclock.org/ -
Lopputulos on jo selvä - velkakattoa nostetaan ja näin us-liittovaltio velkaantuu entisestään, mutta miten se on mahdollista, kun se on jo pelkästään velkaa Kiinalle reilut 1000 miljardia USD!

Niin kauan kuin USD on maailmanvaluutan asemassa ja sillä käydään kauppaa myös eri valtioiden kesken, on USD-luottamus pakkokierteessä, sillä jos luottamus romahtaa - romahtaa koko läntinen talous.

Nyt Kiina operoi jo muutamien valtioiden kanssa Kiinan valuutan - renmimbin - pohjaisia keskinäiskauppoja - valuutan osalta, näin meille on syntymässä uusi maailmanvaluutta - Kiinan yuan eli kirjanpitovaluuttana renmimbi.

--
De facto - USA:n liittovaltio on selvitystilassa!


USA:n liittovaltio olisi vastuullisessa kansantaloudessa tai yritystoiminnassa hyvin liki selvitystilaa, ellei peräti konkurssia. USA:n liittovaltiolla on kuitenkin verottajana ja valuutan haltijana eräs oikeus –

.. painaa lisää rahaa, mitä muuten meidän EU-kotoinen EKP:kin tekee. Tälle rahanpainannalle ja bittirahan liikkeelle panolle ei ole täyttä vakuutta jos lainkaan.Otetaan siis velkaa ilman mitään vastapainoa

Rahalla luodaan ostovoimaa, jolla taas modernisti yllä pidetään ympäristösokeaa kasvuhokemaa. Velkaa ei voida luontoa syömättä loputtomiin ottaa, kuten näyttää USA:ssa tapahtuvan jatkuvan velkakaton noston myötä.Tarvitseeko maailma vihdoin USA:n rinnalle toisen vahvan valtion ja kansantalouden

.. kyllä, ja siihen mandaattiin ei ole kuin yksi varteenotettava vaihtoehto – se on Kiina, maailman talousveturiksi |** nouseva suurimman tuotantokoneiston omaava järjestelmä, joka käyttää ylivoimaisesti eniten kansallista varallisuutta ympäristöohjelmiin.

|**https://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous/860c910c-f84f-36d2-aa2a-d7c79f9f43f7 -, otsikoituna näin:


"Se on tapahtunut: Kiinasta tuli maailman suurin talous
Kiinasta on tullut maailman suurin talous, jos vertaillaan valuuttakursseista puhdistettua kansantuotetta
.
"

-Te - 4.12.2014 ---USD ei ole enää kaikkivoipa – sen rinnalle nousee kiinalaisten renmimbi eli juan ja toivottavasti meidän euromme - € … ?
--PS. USD kulkua edesauttaa US' n toistaiseksi maailmanpoliisirooli ja sen olemus maailman suurimpana asekauppiaana [ SIPRI: ~ https://yle.fi/a/3-10682569 - ], jolloin maksuvaluutaksi on määrätty USD.

Sotateollisuudella on myös toinen suuri merkitys Yhdysvaltojen taloudelle - se antaa työtä miljoonille ja tuo runsaat voitot USA' n sotateollisuudelle, sen ollen biljoona-business ~ https://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -
|  13  SUOMI24  74  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |

102273


__


ILU-MEDIA

IJL-Productions

Ei kommentteja: