TASA|2452|386216|iELÄKE
[20U14] -- Vuosimiljoonainen muu kuin ihmiseläimistö ei tunne "eläkkeellä olon jouten eloa"
Me ihmiset olemme oivaltaneet sosiaalisuudessamme pitkittää elämäämme myös aktiivikauden jälkeen. Villissä luonnossa ruokaa ei kanneta kuin pennuille – toisessa päässä ei koita vapaamatkustajana oloa, vaan hiljalleen hakeutuma poistumaan – eliökunnan ravinnekiertoihin.
Tänään monia pieneläkeläisiä ja pitkään työelämässä olleita jurppii lähinnä johtajiston ennenaikaiset eläkkeellelähdöt miljoonakorvauksin – tätä ei ymmärretä oikeudenmukaisuutena, vaan hyvin menevien keskinäisenä ”sulle - mulle” filosofiana. Nokkelimmat arkikansalaiset tajuavat, että kaikki verkostoyhteiskunnan mahdollisuudet luodaan suuresta keskiluokasta – eikä noilta ”miljoonaosastoilta”
Eläkekeskustelua tänään ---
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000009338497.html -, HS-otsikoituna ja ingressiltään näin:
"Vuorineuvos moitti IS:lle hyvätuloisten eläkeläisten verokohtelua – näin eläkeläiset tienaavat Suomessa
Portugalista Suomeen palannut vuorineuvos Lasse Kurkilahti kritisoi Ilta-Sanomissa sitä, että 60 000 euron eläkkeestä kuukaudessa jää käteen vain 26 000 euroa."
-toimittajina Johannes Pulkkinen ja Joonas Laitinen.
--
Pitkittäessämme elämäämme päättöpäässä, olemme muodostaneet kokemukseltaan rikkaan ihmisryhmän, joka kasvaa erityisesti määrältään läntisissä kulutustalousmaissa. Keskimääräinen eliniänodote kasvaa maallisen hyvinvoinnin valtioissa – ainakin toistaiseksi, vaikka muutoin yhä terveempien mielenterveys- ja muistisairaudet lisääntyvät, jonkin ohjaamana?
Pitkän päivätyön jälkeen nautimme osin etukäteen kerätyistä ja sijoitetuista eläkevarannoista jokapäiväistä toimeentuloa, keskimäärin noin 1 800 [?] euron verran kuukaudessa. Eläkkeiden ostovoimaerot ovat vieläkin suuremmat kuin palkka- ja pääomatulopuolella.
Aktiivielämän kohtuulliset tuloerot* ovat ymmärrettävissä, koska olemme erilaisia
[ Äärituloerot herättävät levottomuutta! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/hyvksyyk-peruskansalainen-jttilismiset.html – BLOG/il ]
Toiset ovat yritteliäitä, toiset vähemmän ahneita – kolmannet loivia, eikä aina työnteko (verojen tilitys) kiinnosta – toisaalla taas kannetaan melkoista yhteiskuntavastuuta maksamalla muhkeita veroja, niin työstä kuin kulutuksesta. Eläkepuskureitakin kerätään etukäteen – tuloihin nähden suhteellisesti.
Tasaeläke johtaa tasa-arvoon!
Kaikille 65 ikävuoden jälkeen täyden päivätyön tehneille voitaisiin maksaa tasaeläkettä, sillä ihmiskeho kuluttaa suunnilleen saman verran – oli sitten työelämässä ollut 2 000 euron, 10 000 euron tai 60 000 euron kuukausitulot. Eläkkeellä ei juurikaan oteta enää osaa yhteiskuntavastuuseen itse työnä, mutta veronmaksuna kyllä.
Tasaeläke on perusteltu myös siinä,
.. että työssä saavutetut tittelit, työsuhde-edut, valta kuin vaikutus ovat kadonneet - pääsääntöisesti. Tasa-arvoisempi yhteiskunta voisi alkaa eläkkeellä – kaikille esimerkiksi 1 800 [?] euron kuukausieläke 20 [?] prosentin eläkeverolla. Fiksut kansantalousasiantuntijat voivatkin laskea tästä aiheutuvat yhteiskuntavaikutukset!
Keskimäärin velattomat eläkeläiset
Keskimäärin eläkeläisillä on eräs etu aktiiviväkeen nähden – ja se on velattomuus, asunto on oma, jos yleensä sen on hankkinut. Auto on oma, jos ei ole halunnut julkisia käyttää. Arsenaaliin kuuluu useasti myös täysin maksettu kesämökki, ja pankissa on useiden kohdalla huomattavat summat 0-korkotileillä edesauttamassa pankkien edelleen lainaustoimintaa. Lisäksi monet nuoret selviytyvät velvoitteistaan joka vuosi suurentuvilla perinnöillä |1.
Terve ja voimakas yhteiskunta satsaa lapsiin ja nuoriin!
Yhteiskunnan suuret panostukset keskittyvät lapsiin ja nuoriin, jotta meillä se kuuluisa kirjoittamaton sukupolvisopimus voisi toimia vastaisuudessakin. Seuraava ryhmä on aktiiviväestö, johon liittyy ehdoton valtiovallan ykköstavoite – täystyöllisyys, tämä edesauttaa koko yhteiskunnan tervettä toimeliaisuusrakennetta sekä ylläpitää mielenterveyttä.
Tasaeläke on rankka asennemuutos;
meidän on opittava ymmärtämään, että aktiivikauden jälkeen lähestymme hautaa, jossa viimeistään täydellinen tasa-arvo kohdentuu – niin rikas kuin köyhäkin antavat lainassa olevat molekyylinsä takaisin ravinnekiertoihin, samanarvoisina molekyyleinä – lisäksi niissä tunnetuissa kaavuissa ei ole jemmataskuja.
Auringonlaskussa lepää tyyneys ja rauha
Auringonlaskun jälkeen on aina nousu, ja meillä eliö- ja oliokunnassa se tarkoittaa suvunjatkumista; useimmilla vanhuksilla on lapsia, lapsenlapsia ja enemmänkin – suurin rikkaus on tuolla jatkuvuudessa.
Eläkkeellä ei enää tarvitse maallisesti rikastua, koska ei ole siihen vastikkeellisuuttakaan, ellei jatka työtään iästä riippumatta, joka luonnollisesti on täysin kannatettavaa, vaikka työpaikat ovat ensisijaisesti nuorille ja aktiiveille 65 ikävuoteen saakka.
102455
| 126 SUOMI24 1013 | VU | FB | Vapaa sana | FB BLOG | ZZ | X |
--
e
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti