sunnuntaina, tammikuuta 22, 2023

Tulevaisuuden sodat siirtyvät avaruuteen

 iiz|2449|385879|ezx


***


YLE: "Yhdisvaltain presidentti Ronald Reagan käynnisti 1980-luvulla Tähtien sodaksi nimetyn Strategic Defence Initiative -ohjelman, jonka tarkoituksena oli mm. tehdä satelliitteihin sijoitettavia lasertykkejä. Näitä ei lopulta tehty, mutta ajatus elää. Yhdysvaltain ilmavoimien konseptikuva aiheesta on vuodelta 1984. 

Kuva linkin alta: Yhdysvaltain ilmavoimat"

https://yle.fi/a/3-12353744 - Mediapooli vie manipuloiden Suomea Natoon - tulevaisuuden sotaan?

- tuo otsikon tie on Suomelle uhka; suuri jopa sotaan ajava uhka!

Uhka tiedetään, se olisi Naton myötä saattamassa Suomen Naton ydinasetodellisuuden myötä sen toisen ydinasesuurvallan Venäjän ydinasemahdollisuusvierusvaltioksi .. (huh - huh -- tulipa yhdyssanahirviö!)

Suomea ei saateta ratifioida Natoon, sillä Turkki ja Unkari odottavat Suomen valtiojohdon järjestävän Natosta kansanäänestyksen kansalaisilleen, jotta aikuisten oikeasti tiedetään kansakuntamme todellinen tahto Natosta.Unkari ja Turkki eivät myöskään halua tulla sotimaan Suomeen -

- Venäjää vastaan tilanteessa, jossa Nato Yhdysvaltojen johdolla hamuaa lisää elin- ja vaikutustilaa (Lebensraum auf Deutch) idästä - Venäjältä, sen valtavien maarikkauksien ja ravintopotentiaalin vuoksi |1 - unohtamatta ehkä eräitä maailman suurimpia hiilinieluvarastoja ---

|1 ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a -
MUTTA!

Entä tulevaisuuden sodat, joita varmasti tulee, kuten on aina tullut, nytkin käydään ja huomenna jatketaan - tuleeko yllättäen pelastus avaruudesta!

- robotiikka, teko- ja keinoäly ja automaatio yhdistettynä kone- ja ohjelmateknisesti autonomiaan* toimia ilman ihmisohjausta - (avaruudellisten) lennokkien keskenään operoiden, sotien ja löytäen tuhottavia ja tapettavia tarkkuuskohteita!

Entä parviälyisten autonomia-lennokkien "ihmismielinen päättelykyky?" (!)[20U05] - Käydäänkö sodat tulevaisuudessa robottien kesken?

Uutisointi toi jo vuosia sitten esille Etelä-Korean suunnittelevan taistelurobotteja tulevaisuuden armeijoiksi.

USA lensi jo Serbia-Kosovo-Bosnian sodassa "ilotikku" ohjattuina kauko-ohjauslentokoneita suorittamaan elävien ihmisten ja varustusten vakoiluoperaatioita - ehkä myös pommitusoperaatioita?

[20U13] - Sotaa käydään myös virusrintamalla, jossa yhteiskunta säätää kovenevia lakeja virustehtailijoiden pään menoksi. Sotako on siirtymässä tieteisfantasioiden tasolle ihmisten katsomoista ja sohvilta seuratessa kuinka juuri meidän robotit ja virukset pärjäävät.Ihminen on kisailija ja haluaa olla voittaja

Ihminen on fanaattisuudessaan, jopa jalkapallossa - hävitessään, valmis julistamaan sodan (Case: Honduras-Nicaragua).

Ihminen on tottunut käymään eloonjäämiskamppailua läpi historiansa. Nykyisessä demokratiassa elojäämiskamppailu on turvayhteiskunta sekä sen vahva tunnetilojakin nostattava armeija. Viime vuosisadan sodat olivat maailmanhistorian pahimmat ja uhreja syntyi ennätysmäärät.

Mikäli ihminen nokkeluudessaan siirtää sodat peliohjaimiin ja kuvaruutuihin sohvalta seurattaviksi - on uhriluku lähinnä henkinen ja noloutta aikaansaava.

Jatkojalostettuna ei sitten tarvita enää robottejakaan, vaan koko sotatouhuilu siirretään virtuaaliseksi. Ennen yksilöhenkistä loppuamme "uppoamme" sinne itsekin, kuten Matrix operoi elokuvassaan |*.

|*https://fi.wikipedia.org/wiki/Matrix_(elokuva) -


EKSTRA

~ https://en.wikipedia.org/wiki/Space_warfare

AvaruussodatIhmiskunta on sotinut fyysisesti aina, ja aina sodan päätyttyä on toiveikkaasti sanottu:

"Ei enää ikinä"

Onko muistissamme vikaa vai onko meihin ohjelmoitu itsetuhovietti kiihdyttämään evoluutiota - herää myös kysymys ohjautuuko sotaisuutemme kehostamme, joka käy liki jatkuvasti omaa sisäistä elokamppailun sotaa Elämästä ja elämästä --- valkosolut - makrofagit [ https://fi.wikipedia.org/wiki/Makrofagi - ] ..

Aggressiovirtaukset nousevat aina puolustukseksi, usein uhona - selittelemme syiksi kehossamme olevia nestevirtauksia, erilaisine hormonein.Hyökkäys on vain yksi puolustuksen ennakoiva muoto

Jokainen on rauhanhaluinen, mutta riittävästi ärsytettynä päälle käyvä, kuitenkin puolustaen omaa kantaansa ja syyttäen toisen olevan aiheuttaja. Missä se todellinen aloitusliipaisu sitten onkaan?

Onko sota äärimmäisenä konfliktina aina onnettomien yhteensattumien summa, jossa päällimmäisenä olikin oma pelko joutua uhriksi ja hyökkäyksen kohteeksi?

--
Robotit ovatkin hyvä menetelmä harjoitella näitä onnettomia yhteensattumia,

.. mutta voidaanko robottikahinoiden päätteeksi kuitenkin todeta:

" .. ei enää ikinä .. " -alkaakseen uudelleen ..

Tuskin näin käy, koska fyysisesti meidän joko syystä tai syyttä aiheutunut adrenaliinilasti ei päässyt purkautumaan. Kiukku on purettava, ja siihen ei ehkä sittenkään riitä robottitappelut etäohjattuna.

Onko meidät tuomittu ikuiseen ottelijan rooliin saamaan voitto tai tappio - ryhmänä tai yksilönä? Käännätkö poskesi, kun siihen kopsahtaa nyrkki?

"Sota on aina laumakohtaista psykoosia, niin joukko- kuin sotapsykoosina"
EKSTRA II

Miljardeja vanhanaikaisiin asejärjestelmiin: F-35!

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/01/f-35-vaara-investointi-vaaraan-aikaan.html - 
102345SUOMI24  P  |  24  SUOMI24  A  293  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  | 
  Kirjoittaja Ilkka Luoma
ILU-MEDIA

IJL-ProductionsEi kommentteja: