sunnuntaina, tammikuuta 01, 2023

F-35 - väärä investointi väärään aikaan - aika ajoi ohi jo nyt!

 i|2422|379904|xcc

.


Kuva: ~ https://www.uasvision.com/2017/08/03/sukhois-okhotnik-b-project/


***


..

Miljardeja vääriin F-35 sotakoneisiin - aika ajoi jo ohitse!

..

"
Maailman ensimmäinen avaruusdroni? 
Venäläinen historioitsija sanoo, että S-70 "Hunter" voi saavuttaa avaruuden; .. 

" -toimittajana Parth Satam*.

..

[20 U16] - [Suomen valtioneuvosto käynnisti aikanaan laajat toimenpiteet, joilla korvataan nykyinen Boeing F/A-18 Hornet - taisteluhävittäjäkalusto. Investointi on niin valtava rahamäärä, että ei enää sitä oteta valtion budjetista, vaan kustannetaan otettavalla velalla, jolle haettaisiin EU – tason siunausta, koska valtiomme velkaisuus nousee ennätyslukemiin. Uudet suurvallat tulevat korvaamaan huippukalliit pilottia tarvitsevat hävittäjä – pommittajat robottilennokeille, joita saa yhden ensilinjan hävittäjä – pommittajan hinnalla ehkä noin 5-8 kappaletta]

.

* Google-kääntäjä muotoili englannista suomenkielisen otsikoinnin -- , muutoinkin artikkelin uskottavuus ja totuudellisuus jätetään lukijan harkintaan - mutta tässä aiheen kiinnostavuuden vuoksi!



Kallista lystiä olla ylpeän kopea lännenmies täällä idän rajalla

… halvemmaksi tulee pitää viholliset kaukana ja ystävät lähellä ja olemaan liittymättä ulkoisten maahamme tulevien sota- ja taistelu-uhkien osaksi. Näin me emme ole kiinnostava hyökkäyskohde. Miksi lännenmies puolustaa kulttuuriaan niin aggressiivisesti?




Mitä kirjoitimme reilu neljä vuotta sitten, kun Hornet hävittäjiin hankittiin ilmasta – maahan AMRAAM - taisteluohjuksia, jo hyökkäystoimintana


[03032012][IL]

Armeijan modernisointi - huippuelektroniikka ei korvaa metsäsissiä


(Varuskuntia raivataan nurin. Ikäluokat ja puolustus-/ hyökkäyskyvykkäät nuoret vähenevät ja huippuelektroniikka saa entistä enemmän rahaa. Hajautetut paikallisjoukot voivat olla tae, ettei vihollinen edes aloita hyökkäystään - suurien menetyksien pelossa)

[ .. varusmiesalokas vannoo valaansa - "mitähän minäkin teen, kun vihollinen hyökkää? Meitä ei ole koulutettu hyökkäämään, vaan puolustamaan - kotiseutuni maastot tunnen ja puolustan omaani ja tuttuja elinpiirejäni. Tarkkaa ohjusta ei kannata tuhlata minuun, joka olen osa kolmimiehistä sabotoitsijaryhmää, jos vihulainen maillemme onnistuu pääsemään. Maatani puolustan, mutta yleisesti hyväksytyn rajan ylittämisen jätän muille"... ]


Afganistan on ollut koetinkivi englantilaisille, venäläisille ja nyt amerikkalaisille. Neuvostoliiton miehitettyä maan, afgaanisissi pudotteli venäläisten helikoptereita olalta ammuttavilla amerikkalaisperäisillä Stinger-ohjuksilla. Nyt kapinallississi ampuu kiusallisen häiritseviä iskujaan venäläisvalmisteisilla olalta laukaistavilla raketeilla. Huipputeknologia ei koskaan korvaa motivoitunutta sissiä, jolla on päämäärä, motivaatio ja identiteetti.


EMP - pulssi,

… joka syntyy jo taktisen ydinaseen räjähdyksestä, tuhoaa nykykäsityksen mukaan miltei kaiken huippuelektroniikan, joita modernit aseet ovat täynnä.

Amerikkalaiset kehittivät jo vuosia sitten atomiaseen - neutronipommin, joka tappaa vain ihmisiä, röykkiöittäin, mutta ei rakennuksia - ja samalla eliminoi vihollisen (ehkä omatkin) ohjauselektroniikat.

Metsäsissiin EMS -pulssi ei vaikuta, paitsi tämän kännykkään, tietotekniikkaan ja GPS - laitteisiin. Näin electro-kybersotilaasta tuli kertaheitolla "talibantaistelija" - jos motivaatiota sattui jäämään tai yleensä edes syntymään.


Huippumoderni sotilas kuin laitteisto ovat huippukalliita

Tehokkain häiritsevä tekijä on metsäsissi, joka katoaa tehtävän täytettyään kuin "pieru Saharaan" tai kuin "vaeltava aave" metsän siimeksiin. Jokaiselle metsäsissille ei riitä millään maahantunkeutujalla huippuhienoa maaliinsa hakeutuvaa täsmällisen tarkkaa ohjusta tai pommia.

Kolmimiehiset hyvällä motiivilla ja ryhmähengellä varustetut iskusotilaat ovat suurena monikertana kiusallinen "ase", ja saattaa aikaansaada suurenkin nykyteknologisen armeijan hyökkäyksen epäonnistumisen (ainakin koko sodan voittamista ajatellen).

Olisi mukava tietää miten ja millä suunnitelmalla sveitsiläiset maatansa puolustaisivat - ei ole kokemusta eikä tietoa, koska eivät ole joutuneet hyökkäyksien kohteiksi pitkiin aikoihin - kuitenkin reservillä on aina aseet jo kotona valmiina.


Afgaanisissi pudotti 8.000 dollarin olkaraketilla 15.000.000 dollaria maksavan hyökkäyshelikopterin

- tuossa piilee asian ydin. Se kuka pienimmillä kustannuksilla ja monikerralla toimiessaan tuhoaa mitä enemmän vihollisen huippukalliita aseyksiköitä ja -järjestelmiä - on lopulta sodan voittaja - usein oman maansa puolustajana.


Muistamme Vietnamin,

jossa edes massiiviset mattopommitukset eivät lannistaneet "pakolla ja motivoinnilla" koulutettuja Pohjois-Vietnamin metsäsissejä. Seurauksena amerikkalaisten massiivisista sotatoimista oli miljoona tapettua vietnamilaissiviiliä, 60.000 omaa sotilasta ja 150.000 amerikkalaisnuorta, huumeiden käyttäjinä ja mielisairaina, joiden hermo meni Coca Cola -automaateista huolimatta - oltiin vieraalla maalla - ilman mitään motiivia tai edes ymmärrystä miksi täällä ollaan.


Suomalainen puolustushenki syntyy osaksi karismaattisista johtajista,

jotka panevat itsensä likoon esimerkkeinä kaikesta siitä, mitä vaativat alaisiltaan. Sotilaan paras ase on isänmaallinen henki ja halu sinnikkäästi puolustautua omalla reviirillä. Tässä operoinnissa ei tarvita huipputeknologisia tietokoneita, vaan lukuisina pienosastoina motivoituneita sissiryhmiä, jotka tuhansin pienryhmin iskevät ja katoavat "metsiin".



..

|  107  SUOMI24  179  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |


..


Okhotnik https://theaviationist.com/2021/01/14/the-russian-s-70-okhotnik-ucav-struck-ground-targets-with-unguided-bombs-during-weapons-testing/ - |  ~ https://edition.cnn.com/2019/08/08/europe/russia-hunter-drone-scli-intl/index.html - 



..
98782


..



Ei kommentteja: