tiistaina, elokuuta 08, 2023

Useat eläkkeellä olevat ovat kansakuntamme voimavarareserviä --

 ELÄ|2613|423480|KE


Graf.: ~ https://www.sttinfo.fi/tiedote/keskielake-1-762-euroa-kuukaudessa?publisherId=1634&releaseId=69905081

"Suomalaisten keskimääräinen kuukausieläke nousi lähes 50 euroa vuonna 2020. Reaalisesti eläke on noussut reilut 200 euroa vuosikymmenessä. Joka kolmannen eläke jäi silti alle 1 250 euron kuukaudessa. Yli puolessa kunnista eläkkeensaajia on jo yli 40 prosenttia 16 vuotta täyttäneistä asukkaista."


***



.. se kannattaisi ottaa fiksusti käyttöön; huomioiden itse eläkkeellä olevan osaamisalue, työskentelykyky ja -halu sekä sopiva kannuste olla yhteiskuntahyödyllisesti mukana yhteisissä työ- ja toimintatehtävissä.



PROLOGI -
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/10/elkeliset-voivat-ratkaista-monia.html -
Vuodelta 2005 - "Eläkeläiset voivat ratkaista monia ongelmia"

__
HS-linkki ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009764591.html -
Mielipide | Lukijan mielipide -

"Eläkeläisissä on paljon potentiaalia
Ikääntyneitä kohdellaan liian usein passiivisina holhottavina, ei aktiivisina toimijoina."

-Maija-Liisa Honkola

..
Tänään elämme pidempään, olemme enemmän eläkkeellä vuosina ja nautimme kukin ansaitsemaamme eläkettä sen mukaisesti mitä olemme aktiiviaikana tehneet työtä ja maksaneet veroja kuin eläkkeiden kertymisvarantoja.

Kaikilla ei ole riittävää eläkettä ja valtion on tultava apuun

-meillä on lakisääteinen kansaneläke, jolla ei enää pelkästään tulla toimeen nousevissa kasvukeskuksissa jos maaseudullakaan, "missä on niin mukavaa, jos sen oikein oivaltaa" ..

__ __
Osaamalla pärjäämme ja pitkällä elämän kokemuksella on laaja osaamiskirjo -hyödyksi vastuuelämään valmistautuville

Osaaminen on ihmisen ja yhteiskunnan ydinasia yhteishengen ja yhteenkuuluvuuden lisäksi. Valtiot menestyvät osaamisella, tahdolla, työllä ja yritteliäisyydellä.

Mitä sitten eläkeläinen voisi tehdä, jotta hän myös viihtyisi ja kokisi itsensä tarpeelliseksi, sillä tarpeelliseksi tuntemisen tunne on ensiarvoista yhteiskunnissa, jossa osataan puhaltaa yhteen hiileen.

.. ..
Mihin hiileen eläkeläinen, jo varsinaisen kansalaisvelvollisuutensa tehnyt voisi puhaltaa itselleen ja muille hyödyksi?

Meitä eläkeläisiä on yhä enemmän - väestöpyramidimme kallistuu ikääntyvään päähän

Lapsia syntyy liian vähän |1. Eikö lapsia uskalleta tehdä vai vaivaako lisääntymisiässä olevia Elämän maukas itsekkyyden nautintohalu -

.. nähdä "mualiamaa", kokea tunnepurkauksia ja nauttia hersyvästä maailmalliskaleidoskoopista, kun pitää nähdä ja kokea yhä enemmän - kuin myös saada lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä. Ehkä näin, mutta pelkokin huomisesta on juuri tänään aiheellista.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/07/suomalaiset-synnyttavat-liian-vahan.html -
"Suomalaiset synnyttävät liian vähän - Japanin tautiko?*"


__ __
Eläkeläisiä äänioikeutettuina on yhä suuremmat joukot ja nyt tämä joukko voisi oikeasti puhaltaa yhteen hiileen ja lähteä vaikuttamaan!

- ensimmäinen tehtävä ja "työ" on äänestää Maamme puolesta kohden rauhallisempia vesiä - jo eläkeläisten äänillä rakennettaessa huomiseen luottavaa yhteiskuntaa saadaan paljon aikaiseksi.



Eläkeläistehtävä numero 1

Viedään Suomi takaisin puolueettomaksi, muiden vieraiden omiin sisäisiin asioihin sekaantumattomaksi ja tehdään Suomesta jälleen maa, jossa viihdytään, ollaan yhteisöllisiä ja erityisesti luotetaan huomiseen -

.. ja näin nuoremmatkin saattavat antaa arvon iän mukanaan tuomalle viisaudelle olla ja elää täällä idän ja lännen vedenjakajalla, tuon itäisen ydinasesuurvallan vieressä -

.. rauhassa, ilman mediapoolin lietsomaa pelkoa ja uhkaa, johon media ei edes uskottavasti kykene aikuisten oikeasti todellisia perusteluja idän ja Venäjän uhkaväitteillensä antamaan.


Mitä teemme?

Äänestämme seuraavista eduskuntavaaleista eduskunnan, joka osaa ottaa kaukoviisaan eron Natosta, tuosta lännen sotakoneesta, jota sotilaallisesti johtaa aina Yhdysvallat, ehkä maailman sotinein valtio |2.

USA' n mediapoolin hersyttämää ja ihastelemaa "us-suojaa ja -turvaa" emme tarvitse - se vie meidät vain sotaan ja taistelualustaksi itään |3 - pilkkomaan Venäjää |4, tuota maailman suurinta raaka-aineiden ja ravintopotentiaalin |5 valtiota.

|2 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States -

|3 ~ x - 

|4 ~ x - 

|5 ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a

__
Kokeneet ja elämää paljon nähneet ihmiset ovat ajat sitten ymmärtäneet vanhan viisauden, jossa:

-- 'viholliset pidetään kaukana ja ystävät lähellä' --

__ __
Kun olemme tehneet tuon ensimmäisen tehtävän - olemme samalla valinneet maahamme eduskunnan, joka keskittyy meihin itseemme

- meidän omaan Suomi-nimiseen valtioon, jonka kaikki asukkaat ovat arvokkaita. Tuemme omiamme ja luomme uskoa huomiseen, jotta nuori väki jälleen luottaa tulevaan ja alkaa luomaan itsensä kuvia tulevaisuuden rakentajiksi ja ylläpitäjiksi valtioomme, joka pärjää omillaan, niin etelässä, lännessä, idässä kuin pohjoisessa.

.. ..
Suomi on hyvä maa, joka osaa itse puolustaa itseään!
-kunnialla, voimalla ja hyvällä naapurihengellä!

Maamme on upea kokonaisuus ja nyt me eläkeläiset yli miljoonaisena väestökeskittymänä otamme ohjat ja luotsaamme maamme selviytyjien uralle tuottamaan huomiselle uskoa, vakautta ja lujuutta -

.. olla "olen suomalainen" niemellämme, joka luottaa itseensä ja naapureihinsa sellaisella politiikalle, jossa lupaamme 95, toteutamme 105! Olemme samalla rehdisti huomaavaisia kaikkea sellaista erilaisuutta kohtaan, joka ei meitä suoranaisesti uhkaa!

__


121585



..

|  45  SUOMI24  191   |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |



--


2



Ja näin seuraavaksi kun siirrymme tehtävään numero kaksi -saamme myös viriiliyttä yrittää, olla hengessä mukana yhteisen tulevaisuutemme vuoksi ja kas - kertymiä alkaakin talousaktiivisuuden myötä kertymään myös tasaisemmin myös meille kaikille eläkeläisille.



..
EPILOGI - Ja näin syntyi aika, jolloin sukupolvet oivalsit keskinäisen yhteenkuuluvuuden, kokemuksen arvostuksen kuin vanhempien ja isovanhempien huolen huomisesta pelastaakseen lapsensa ja heidän lapset kuin myös tulevat sukupolvet -

.. me emme halua yksinkertaisesti joutua sotaan, joka ei ole meidän sota!

__
PS.
Kavennamme eläketuloeroa nostamalla pienempiä eläkkeitä ja karsimalla suhteettoman suuria -

.. ehkä jokin hyvin kaukoviisas voisi löytää ratkaisun tasaeläkkeestä |6 kaikille, sillä eläkkeelle jäätymämme olemme kuitenkin jälleen lähempänä inhimillistä tasa-arvoajattelua ..
-sitten syntymähetkemme.

|6 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17963152/kaikille-yhtalaiset-tasaelakkeet -
"Kaikille yhtäläiset tasaeläkkeet"


__ __ __
EKSTRA 1
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/vastuu-itsesta-kuka-hoitaa-kustannukset.html -
"Vastuu itsestä - kuka hoitaa kustannukset?"


EKSTRA 2
" .. Numero 1 - uusi eduskunta, vedenjakajaeduskunta jakakoon yhteistä hyvää siten, että se jakaantuu tasaisemmin, myös heille, jotka rakensivat pohjat nykyiselle tulo- ja elintasolle. Nuori polvi tulee saamaan suuremmat perinnöt kuin koskaan tässä maassa on jaettu. Osa tästä varannosta tullee kulumaan eläkeläistensä itsensä hoitoon ja hoivaamiseen. Eläkeläisemme voisivat myös opettaa nuoremmilleen, kuinka kulutusta kautta linjan voidaan vähentää - säästämisestä voisi muodostua osa ympäristömme suojelua. .. "

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/03/viestej-ehdokkaille-kansalaisilta-mit.html -



__


ILU-MEDIA

IJL-Productions



Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

Total Visits: 774622 Total Visitors: 119315  010823 

Total Visits: 651805 Total Visitors: 104446  160523 


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin


__
e


Ei kommentteja: