maanantaina, elokuuta 28, 2023

Lisääntyminen - evoluution kuolemattomuus

 |2638|429217|


Piirros: ~ https://tilastokoulu.stat.fi/verkkokoulu_v2.xql?course_id=tkoulu_vaesto&example_id=1&lesson_id=8&page_type=esim&subject_id=1

"Yleinen syntyvyysluku ilmoitetaan promilleina, eli tuhatta keskiväkiluvun asukasta kohti. Suomessa syntyvyys oli aina 1800-luvun loppupuolelle korkea vaihdellen 30–40 promillen välillä. Poikkeukselliset vuodet, kuten sota- ja nälkävuodet, erottuvat selvästi: tuolloin syntyvyys oli huomattavasti pienempää kuin muina vuosina. .. "


***



Hieno luontodokumentti Yle' llä! [ ~ https://areena.yle.fi/1-62092273 - ]


"Puolison valinta"

Yle-ote ingressistä: " .. Sarjassa perehdytään eläinmaailman hauskoihin ja dramaattisiin paritteluleikkeihin. Kilpailu kumppanista on kovaa ja kaikki keinot ovat sallittuja - jotkut tappelevat, toiset keimailevat ja kaikki haluavat voittaa. .. "

- eläinmaailman (olemme osa eläinmaailmaa!) pariutuminen, lisääntymistarve ja kuinka houkutellaan oikeus yhtyä tuottaakseen lopulta iloa evoluutiolle, joka haluaa pysyä ikuisesti elossa - kuolemattomana.

Uros ja naaras - tehtävämme, ainoa tehtävämme, joka tuottaa sen toisen tehtävän - kasvattamisen, mutta ensin taistelu, valloitus ja hekuma --- sitten kasvatus, jotta lisääntyminen jatkuu - jatkuu ja jatkuu .. kuinka kauan?

__
Dokumentti esittää myös kohdan, jossa uros joutuu antamaan henkensä pariutuessaan -

.. esimerkki hyönteismaailmasta, jossa heinäsirkkanaaras alkaa syömään urosta jo yhtymisen kestäessä - ja uros jatkaa kiihkon ajamana automaatiota "eläimellisinhimillisen (!) tekoälyn [ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/07/ihmisen-oma-tekoaly-sai-jostain-alkunsa.html - ] ohjaamana" yhä kuolemaa tehden hengettömänä, kunnes evoluution säätämät sukusolut ovat päässeet maaliinsa.

Kiitoksena tästä nautinnosta naaras syö loputkin uroksesta ja näin turvaa samalla tiedostamattaan evoluutiolle sen tärkeimmän -

- elon jatkumisen polvesta toiseen ..

Näin rankkaa voi olla uroksenkin [ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/03/mies.html - ] asema, mutta saihan se kuitenkin tehdä tehtävistä tärkeimmän - lisääntymisen ja omien sukusolujen eteenpäin viennin.

Niin, onhan meillä ihmisilläkin miesten ja naisten välillä aina silloin tällöin jännitteensä - olemmehan näyttö- ja vertailutalousorientoituneita -kiittääkö luontobiologia?

Mutta entä meille lopulta lähes täysin tuntematon evoluutio [ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/03/evoluutio-saie-universumin.html - ], joka ohjaa mystisellä tekoälyllisellä käyttöjärjestelmällään elon virtaa lajeittain jo satojen miljoonien vuosien ajan - ajan hämäristä alkualkioista lähtien.

..
Eivätkö suomalaiset "noudata" evoluution antamaa lahjaa ja lisäännykään "toivotulla" tavalla?


__
123960


|  6  SUOMI24  95  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |  




__

Ei kommentteja: