maanantaina, elokuuta 07, 2023

Kolonialismin jäänteitä poistetaan urakalla Afrikassa

 KOLONI|2612|423356|ALISMI




Kartta ~ https://www.suomenmaa.fi/uutiset/kolonialismia-vai-tutkimusmatkailua-150-vuotta-sitten-afrikan-syvyyksissa-sanottiin-legendaariset-sanat/

" .. Ennen ensimmäistä maailmansotaa Euroopan suurvallat kilpailivat maailman hallinnasta. Merten takaiset siirtomaat takasivat maille vaurautta ja vaikutusvaltaa. .. "


***




https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009762449.html -
"Niger irtisanoo sotilaalliset sopimukset Ranskan kanssa, kutsuu myös suurlähettiläitään pois
Niger ilmoitti vastaavansa voimatoimilla sotilaallisiin hyökkäyksiin tai hyökkäysyrityksiin
."
-toimittajat: STT/AFP



__ __
PROLOGI - Tunnetusti eurooppalainen valkoinen oli utelias, ahkera ja myös ahne - halusi helpommalla enemmän

Tutkimusmatkat uteliaisuutena kehittyivät ryöstävään kolonialismiin |1 - alusmaita kupattiin surutta (esimerkkinä Belgian Kongo ja kuningas Leopold II |2); eikä ajateltualusmaiden - kolonioiden - ihmisiä, heidän tulevaisuutta -

.. oli vain valkoinen ideologia kasvuhokemana, helpompana elämänä ja kehityskaarena, joka sai aikaiseksi nykyisen ympäristötuhon siemenet, jotka ovat nyt kasvaneet mittoihin, joista ei liene paluuta evoluutionormaaliin |3 kuin pakkokeinoin ja -käskyin!

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/07/kolonialismi-vakivalta-ja.html -
"Kolonialismi, väkivalta ja maailmallisvähemmistöinen Nato"
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/lannenmiehen-arvomaailma-kohtaa.html -
"Lännenmiehen arvomaailma kohtaa kolonialismin varjon"


__
Valkoinen EU-Eurooppa läntenä ja Naton - kuin Euroopan Unionin jäsenmaina kangistuvat ja kuihtuvat syntymättömyyteen - monien valtioiden osalta ..

.. valkoista ihmiskuntaa kehittyneissä valtioissa kasvaa uusina sukupolvina liian vähän - "kantaväestöjen" syntyvyys on aallonpohjassa; myös meillä Suomessa |4.

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/07/suomalaiset-synnyttavat-liian-vahan.html -
"Suomalaiset synnyttävät liian vähän - Japanin tautiko?"



__ __
Nyt lännestä huudetaan työperäistä maahanmuuttoa, vaikkapa kehittyvistä maista -entä BRICS-maista -

.. huippuosaajille maksetaan "mansikoita", jos vain tulisivat -

.. houkutellaan maallisella mammonalla, turvallisuuden luodulla tunteella ja unohdetaan lopulta, että muualta tulevat tuovat oman kulttuurin, kielen kuin arkiset tavatkin.

Maailma on kääntymässä kehittyvien ja kehitysmaiden suuntaan, sillä lopulta heillä on yhtä nokkelaa (nokkelampaa?) väestöä paljon enemmän (ensi alkuun pakolaisvirtoina aiemmista lännen kolonioista) -- läntisissä valtioissa lienee tänään noin 1,3/8,2 populaatiosuhde -maailmallisesti. 


Entä syntyvyystilastot?! 

-ketkä ja miten paljon?



EKSTRAINFO

-- esimerkkinä nousseesta viriilistä voimasta on Kiina, maailman suurin kansantalous |5, joka tuottaa ~340 000 ylempää insinööriä, joka vuosi - 20 vuodessa (ollen eräs kehityssykli) enemmän kuin Suomessa on asukkaita.



Nyt tuosta 340 000' sta koulutetaan 10 prosenttia tekoälyn piiriin -


.. ja näin voimme olla varmoja seuraavan maailmansyklin johtajuudesta, mutta ilman aseiden pakko-olemusta ahdistuksena muille, jotka eivät halua yksinapaisuutta - vaan maailmallisen moninapaisuuden moniarvoisuutena ja muiden erilaisten kunnioituksena kuin sekaantumattomuutena toisten itsenäisten omiin sisäisiin asioihin.


Länsi ylläpiti ja edelleen toistaiseksi ylläpitää omaa valtahegemoniaansa asein, pakottein, katteettomilla US-dollareilla ja perinteillä, jotka luotiin englannin kielenä ja kolonialismin jälkiaaltona, pitäen kuristusotteessa muun muassa Afrikan maita ja nyt tämä Niger on irtisanomassa siteitä Ranskaan - entiseen siirtomaaisäntäänsä ---

 


__
Eikä vain Kiina, vaan valtaosa ihmispopulaatiosta, jotka ovat Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa --

Nyt tuo Nigerin vallankumous on esialkua, joka voi vielä lännen pakottamana kaatua takaisin Ranskan ja Yhdysvaltojen otteeseen, mutta ollen lopun alkua lännen masinoimalle jälkikolonialismille, jossa läntinen tuotantokoneisto markkinataloutena hamuaa pakkomenetelmin raaka-aineita -

.. unohtaen itse kehitysmaiden omat tarpeet, myös henkilöosaamisen osalta;

-meiltä lännestä arveluttavasti maailman kehitystä ajatellen ollaan houkuttelemassa juuri heidän tarvitsemaa työvoimaa länteen, kasvattamaan lännen kuihtuvuutta takaisin sille uralle, joka ylläpitää lännen ylivertaista kulutusosuutta maailmallisesta tuotannosta ja samalla myös ympäristötuhoista - erityisesti kumuloituneena ilmiönä.



Nyt Afrikasta itsestään uhkaillaan yksittäisen itsenäisen valtion toimia jopa sodalla .. |6

- ECOWAS asialla - samantyyppisesti Euroopan Unioni olisi voinut toimia, kun havaitsi Ukrainassa laillisen vallan kaatamisen Kiovan Maidan-aukiolla vuonna 2014 [!], johon tiettävästi USA' n CIA' lla oli sormensa pelissä - lietsontana ja operaatiosuunnitteluna -rahoitustakaan unohtamatta (?)

|6 ~ https://ilkkapohjalainen.fi/ulkomaat/nigerissa-tuhannet-protestoivat-ranskan-lahetyston-luona -
"Länsi-Afrikan talousyhteisö uhkaa voimankäytöllä, jos juntta ei luovu vallasta Nigerissä"

-


__


121525


-

|  50  SUOMI24  P  256  |  SUOMI24  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  | 




..

2


Missä menee raja sisäisten ja ulkoisten muihin vaikuttaneisiin asiatekijöihin; eli miten yhden valtion vallansiirto / -kaappaus voisi tai voi merkitä vaikkapa vierusvaltioihin - ellei sitten sekaantumattomuus muiden omiin sisäisiin asioihin olisi valtapolitikkaa toimittaessa "yhteisöllisesti" alueellisessa keskinäisyydessä ---

__
Pakotteet, boikotit ja vientikiellot keinovalikoimaksi Nigerille?
(Malli on saatu USA' n ja Euroopan Unionin Venäjän pakotteista .. )
EKSTRA ~ https://yle.fi/a/3-9542042 - |7 - ollen osa protektionismia ja omien etujen valvontaa ja merkityksen anto vihamielisestä toiminnasta
"Nigerin, Burkina Fason, Malin ja Guinean taistelu Länsi-Afrikan (ECOWAS) talousliittoa vastaan" ]
|7 " .. Niger on yksi maailman suurimmista uraanintuottajista. Se tuottaa 7,5% maailman uraanista.
Ranskalainen ydinvoimaloiden rakentaja Areva on kaivanut Nigerissä uraania vuosikymmenet. Sitä on aikaisemminkin syytetty paikallisten hyväksikäytöstä.
Vaikka Nigerillä on uraanin lisäksi myös muita luonnonrikkauksia kuten rautamalmia, hopeaa, platinaa ja titaania, eivät maan asukkaat ole päässeet niistä hyötymään vaan Niger on yksi maailman köyhimmistä valtioista. .."

.. ..
Afrikka on jo huomista, kuten se oli ratkaisevasti nykytiedon mukaan eilistäkin; ihmisen alkukotina |8 (Info)
-onko tullut aika, jolloin kolonialismin ja lähinnä lännen jälkikolonialismin jälkeinen uusi aika koittaa näille ihmisen alkukodin lähteille? Kiinan vaikute kasvaa joka tapauksessa --
" .. Sarjassa perehdytään ihmisen evoluutioon Afrikan alkukodista maailmanvalloitukseen. .. "
__
Länsi saattaa syntymättömyydessään aloittaa hiljalleen kiihtyvän degeneraatioaallon, kun lisääntyminen ei enää onnistu riittävällä vauhdilla - liiallisen itsekkyyden, helppouden tavoittelun ja mukavuuden pakkoluonnin jälkiaalloista!
__ __
EPILOGI - Jos nyt tällä kertaa Afrikka saisi päättää itse omat asiansa, ja länsi ei enää yrittäisi sekaantua omassa materiaalien ja raaka-aineiden kiihkossaan ja näin Afrikka kehittyisi tavallansa omakseen sen omine piirteineen ja vuosituhantisine perintöineen ---



__


ILU-MEDIA

IJL-Productions



Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

Total Visits: 774622 Total Visitors: 119315  010823 

Total Visits: 651805 Total Visitors: 104446  160523 


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin


__
e


Ei kommentteja: