torstaina, huhtikuuta 25, 2024

Israel hyökkäsi Iranin suurlähetystöön Syyrian Damaskoksessa

 Isr|2846|476606|ael - IRAN

Kuva: ~ https://www.sss.fi/2024/04/israel-iski-iranin-lahetyston-alueelle-damaskoksessa-useita-kuolonuhreja-iran-vaatii-kansainvaliselta-yhteisolta-reaktiota/

"Israel iski Iranin lähetystön alueelle Damaskoksessa, useita kuolonuhreja – Iran vaatii kansainväliseltä yhteisöltä reaktiota

- Salon Seudun Sanomat - SSS

__ __

SSS-otteita: " ..  | .. Useita ihmisiä kuoli maanantaina Israelin ohjusiskussa Iranin suurlähetystön yhteydessä sijaitsevaan rakennukseen Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa .. | .. Syyrian ulkoministeri Faisal Mekdad puolestaan tuomitsi iskun syyrialaismedian julkaisemassa lausunnossa ja sanoi, ettei Israel voi vaikuttaa Iranin ja Syyrian suhteeseen. .. "

Tekijä - STT -- 
1.4.2024 | 21:46

****

__

YLÄNURKKA: "Iranin tehottomat iskut -tarkoituksellista persialaisdiplomatiaa"  PVM 15042024 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/18365014/iranin-tehottomat-iskut--tarkoituksellista-persialaisdiplomatiaa -  .. [107|567]  - myös IJL-BLOG -> ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2024/04/iranin-tehottomat-iskut.html - [476607]

__ 

 



HS-ote: " .. Iranin hyökkäys oli kosto aiemmasta Israelin iskusta Iranin lähetystöön -


.. Syyrian Damaskoksessa. Siinä kuoli korkeita Iranin vallankumouskaartin komentajia. Israelia pidetään laajasti syyllisenä poikkeukselliseen lähetystöiskuun, vaikka se ei ole myöntänyt asiaa. .. "


HS-linkki ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010371211.html -
HS-otsikointi: "Hamas: Israelin hyökkäys Irania vastaan on eskalaatio koko alueelle
Iranin mukaan isku ei olisi aiheuttanut suurta vahinkoa."

HS-toimittajana Elina Pikkarainen

__ __ _
IJL BLOG -kommentti: "Evl. Juha Mäkelä: "Nyt puntit ovat tasan maaottelussa Israel - Iran"

(Vähäinen on upseerin, everstiluutnantti Mäkelän kyky hahmottaa kokonaisuutta; hänen todetessaan YLE - Aamu TV' ssä:
-puntit olisivat siinä tapauksessa todellisuudessa tasan, jos Israel olisi jättänyt; sinällään viisaasti, jopa "huomaavaisesti" operoidun näytösiskun tekemättä. Tekeekö Iran nyt puntit tasoittavan iskun, jää nähtäväksi. Arvattavasti Iran ei jatka kostonkierrettä, ja näin Iran korjannee itselleen diplomaattisen voiton)

__ __ __
Israelin de facto erioikeudet yli valtiorajojen sotilas- hyökkäysväkivaltana!

Näinkö maailma menee, eikä kovinkaan valtiotasa-arvoisesti: "erityisvaltuuksin" siunattu luvatun maan Israel saa aggressioin, jopa brutaalein ennaltaehkäisevin hyökkäyksin (Syyria/Damaskos - Iranin suurlähetystö) avata kertautuvia väkivaltaketjuja ja ehkä nyt tässä tapauksessa myös olla viimeisen kortin pöytään lyöjä; tuntuuko diplomaattiselta? Ei tunnu eikä olekaan.

Miksi Israelilla on näitä erioikeuksia hyökätä vieraiden valtioiden alueille*, joita media meilläkään ei lähde edes asiapohjaisesti ruotimaan - analysoimaan.


Toinen asiakokonaisuus tässä Israel - Iran väännössä on ydinasekysymys!

De facto Israelilla on ydinase**, paljolti lännen mahdollistamana, mutta Iranilla ei saa olla, ja se tulee pakottein yrittää estää ja tämäkin juuri lännestä päin.

|**https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000440140.html -
-STT -- 14.10.2011 -- 20:50 ...


"Kyseessä on kuitenkin varsin julkinen salaisuus, arvailujen varaan jää vain Israelin hallitsemien ydinkärkien määrä. Yleisesti arvioidaan, että niitä on 100–200.


Israelilla ei ole ollut kiirettä myöntää asiaintilaa virallisesti. Muun muassa presidentti Shimon Peres on todennut epätietoisuuden vain vahvistavan Israelin pelotetta.

Samalla kun Israel on kehittänyt oman ydinpelotteensa, se on yrittänyt pitää huolen siitä, etteivät muut tee samoin. Israelin koneet ovat pommittaneet ydinreaktoreita, valmiita tai rakenteilla olevia, niin Irakissa (1981) kuin Syyriassakin (2007)."


__

|1981: KL: "Israelin F-16 hävittäjien uhkarohkea operaatio vuonna 1981 oli oppikirjasuoritus – Irakin ydinreaktori lyötiin maan tasalle 80 sekunnissa

Operaatio Opera oli taktinen menestys, mutta sen strategisesta vaikutuksesta kiistellään."

|2007: Yle: "Wikileaks: Israel tuhosi vuonna 2007 ydinreaktorin Syyriassa

Israel tuhosi vuonna 2007 ilmaiskulla Syyrian ydinreaktorin, selviää israelilaisen lehden julkaisemasta Wikileaks-asiakirjasta. Reaktori oli Yhdysvaltojen tiedustelutietojen mukaan juuri valmistumassa. Syyria oli ilmeisesti saanut reaktorin rakentamiseen apua Pohjois-Korealta."


Linkkikokoelma ylläoleviin:

1981 ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/israelin-f-16-havittajien-uhkarohkea-operaatio-vuonna-1981-oli-oppikirjasuoritus-irakin-ydinreaktori-lyotiin-maan-tasalle-80-sekunnissa/6d7f3f7c-67e9-43d7-a2d4-e157d4535ae5

2007 ~ https://yle.fi/a/3-5692106


____

Miksi  tässä vaiheessa, kun vahvasti epäilty Israelin armeijan suorittama kansanmurha on meneillään Gazassa palestiinalaisten siviilien keskellä - ei meidän lännettynyt yksipuolisuus (viemäri)media kirjoita mitään tästä Israelin de facto ydinaseesta? Syy? 

Onhan muutoin mediamme täynnä sanoja Venäjän automaattisyystösten edellä: otaksutaan, luullaan, arvellaan, väitetään ja arvioidaan ---  



__ __ ____ __ _
Jää nähtäväksi jatkaako nyt Iran kostonkierrettä?

Tosin Iran voi toimintasuhteidensa myötä tehdä epäsuoria kostoiskujansa monia eri reittejä pitkin. Ja jatkoihan se, tosin tietoistarkoituksellisesti "vanhoin ja vähätuhoisin" ilma-asein, mutta volyymina massiivisesti; osoittaen sillä omaa tiettyä kyvykkyyttä! Tuolla toimenpiteellä oli merkittävä viesti, joka osin kuului näin: "Se olis sitten siinä"!

__  ___
Mutta!
Tässä ei tulisi jättää pinnan alle se Iranin todellinen motiivi rahoittaa/ aseistaa eri kapinointi- ja vastarintatoimijoita, kuten esimerkiksi Hamas, Hizbollah ja Huthit, jonka hallitsemalla alueella - Gazassa, on Israelin armeijan operoima kansanmurhaepäily |KM!

|KM ~ https://yle.fi/a/74-20065614 -
"Tapahtuuko Gazassa kansanmurha? Näin arvioivat asiantuntijat
Kysyimme asiasta kansainvälisen oikeuden professorilta ja ihmisoikeusjärjestöltä."

|KM ~ https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-202501 -
"11.1. -24 -- 06:23

Kansainvälinen tuomioistuin päättää pian, onko Gazan sota kansanmurha
Kansainvälinen tuomioistuin alkaa tänään torstaina käsitellä Etelä-Afrikan laatimaa kannetta Israelia vastaan. Kanteen mukaan Israel on Gazan sotatoimilla syyllistynyt joukkotuhontaan, josta usein käytetään termiä kansanmurha |KH"
- Elsa Osipova -YLE


Gazassa on tapettu yli 33 000 palestiinalaissiviiliä, joista lapsia arvioilta noin 12 000. Tämän hetken tapposuhde on jo -- >


 Israel - Hamas vertailussa: 33/1,2 !

__



Aamulehti-otsikointi: "Iran iski Israeliin lennokein ja ohjuksin – iskut kestivät useita tunteja

Iran aloitti hyökkäyksensä Israelia vastaan myöhään lauantaina. Israelin asevoimien mukaan vain muutama Iranin ohjuksista putosi Israelin alueelle.

 -- 14.4.2024 -  7:51

__ __


__
EKSTRA 1
https://yle.fi/a/74-20084533 -
"Israel iski estelystä huolimatta – onko Yhdysvaltain vaikutusvalta heikkenemässä?
Israel teki iskun Iraniin varhain perjantaina. Iranin ja Israelin toisiinsa kohdistamat iskut herättävät huolta suursodan puhkeamisesta Lähi-idässä."

__
EKSTRA 2
https://www.mtvuutiset.fi/videot/video/prog20806978#gs.88gxiw -
"Israelin ja Iranin kostonkierre syvenee – mitä tästä voi seurata?"

__
EKSTRA 3
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010371211.html -
"Irak vahvistaa räjähdyksen sotilas­tuki­kohdassa, Israel ja Yhdysvallat kiistävät osallisuutensa
Israel ja Iran ovat iskeneet toisiaan vastaan huhtikuun aikana."

_
149013


|  81  SUOMI24  313  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB totuus  |  X  |



__

KH ~ https://www.ess.fi/uutissuomalainen/6511003



Etelä Suomen Sanomat -otsikointi: "Määrätäänkö Israel lopettamaan sotatoimensa Gazassa? Kansainvälinen tuomioistuin antaa päätöksensä asiassa"

STT –AFP  -- 

 | Päivitetty  - 

****






__

Ei kommentteja: