lauantaina, huhtikuuta 13, 2024

Lopullisen palestiinalaisratkaisun koeponnistus?

 GA|2822|474068|ZA


Kuva: ~ https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/6476219 - 

"Täyttävätkö Israelin sotatoimet Gazassa kansanmurhan kriteerit? Kansainvälinen tuomioistuin ryhtyi punnitsemaan asiaa"


***



YLÄNURKKA - ~ https://yle.fi/a/74-20068759 - "Tapahtuuko Gazassa kansanmurha? [Martti] Koskenniemi tutustui kanteeseen – ”Israel on todella vaikeassa paikassa” -- Israel on joutumassa poliittisesti ja juridisesti kovan paikan eteen, kun Kansainvälinen tuomioistuin käsittelee Gazan sotaa." --



Kansanmurha meneillään Gazassa?

HS-ote: " .. YHDYSVALLAT ja Israel jakavat ”ennennäkemättömästi” tiedustelutietoa, mikä on kasvattanut huolta siitä, syventääkö Yhdysvaltain jakama tieto humanitääristä kriisiä Gazassa, uutisoi The Wall Street Journal (WSJ). .. " | - >>


" .. Yksi kritiikin- ja huolenaiheista on lehden mukaan se, että on vaikea vahvistaa, käyttääkö Israel Yhdysvaltain toimittamaa tiedustelutietoa iskuissa, joissa tapetaan tarpeettomasti siviilejä tai tuhotaan infrastruktuuria. .. " | -

" .. Hamasin hallitseman Gazan terveysministeriön mukaan yli 32 000 palestiinalaista on kuollut ja yli 75 000 haavoittunut sitten lokakuun 7:nnen päivän. .. " | -


" .. The Washington Post ja uutistoimisto Reuters uutisoivat perjantaina lähteisiinsä vedoten, että Yhdysvallat antaa miljardien dollarien arvosta hävittäjä­lentokoneita ja pommeja |* Israelille. .. "

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010329236.html -
HS-otsikko: "WSJ: Yhdys­vallat jakaa Israelille ”ennen­näkemättömästi” tiedustelu­tietoa
Yksi kritiikin- ja huolenaiheista on yhdysvaltalais­lehden mukaan se, että Yhdysvaltojen on vaikea vahvistaa, miten Israel käyttää tiedustelutietoa."
HS-toimittajana Henriikka Korte

|* Gazan pommitus vaatii valtavasti pommeja, raketteja ja ohjuksia -ja mitä ilmeisimmin Yhdysvallat toimittaa niitä kasapäin - niin? 

HS-ote: " .. Uudet asepaketit sisältävät mediatietojen mukaan yli 1 800 kappaletta 2 000 paunan eli reilun 900 kilon MK 84 -pommeja ja 500 kappaletta 500 paunan eli noin 225 kilon MK 82 -pommeja .. " 

-HS-linkki ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010328268.html - 


__
IJL-kommentti: "Melkoisen kaksinaamaista peliä US-hallinnolta - kuinka paljon suuremmaksi tuo Israelin kontolle nousevan tapposuhteen pitää vielä nousta tästä nykyisen Gazan sodan lukuparista 32 000 | 1 200? Lapsia Gazassa kerrotaan jo tapetun [Israelin armeijan toimesta] noin 12 000.



Niin, kantavatko näin amerikkalaiset jotenkin vastuuta tästä tapposuhteesta?

Yrittääkö Israel näin myös osaltansa niin sanottua lopullista ratkaisua?"
Kts.: ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/07/yrittaako-israel-jalleen-lopullista.html -
"Yrittääkö Israel jälleen lopullista ratkaisua?" -vuodelta 2014"



___
PS1. -- Amerikkalainen asenneilmasto tulee tästä erinomaisesti ilmi!
https://yle.fi/a/3-10692326 - ,

-Yle-otsikointuna näin: "USA uhkaa kansainvälistä oikeusistuinta pakotteilla, jos sen sotilaiden tekemiä mahdollisia sotarikoksia aletaan tutkia
Yhdysvaltain ulkoministerin mukaan Kansainvälisen rikostuomioistuimen toiminta uhkaa sen kansallisia etuja."
Yle-toimittajana Yrjö Kokkonen.

___
PS2. -- "Tony Blair: "Teimme väärin boikotoimme Hamasia sen vaalivoiton jälkeen"
https://www.theguardian.com/world/2017/oct/14/tony-blair-hamas-gaza-boycott-wrong -

Entinen pääministeri sanoo, että kansainvälisen yhteisön olisi pitänyt yrittää saada militantti islamilainen ryhmä "vuoropuheluun" sen kieltäytymisestä tunnustaa Israelia"
-Google-käännös!


The Guardian-ote:
Donald Macintyre
La 14.10.2017 -- 15.01 EDT

"Tony Blair on sanonut ensimmäistä kertaa, että hän ja muut maailman johtajat olivat väärässä antaessaan Israelin painostuksen boikotoida välittömästi Hamasia sen jälkeen, kun islamilainen ryhmä voitti Palestiinan vaalit vuonna 2006.

Tuolloin pääministerinä Blair tarjosi vahvaa tukea us-presidentti George W Bushin Valkoisen talon päätökselle keskeyttää avun antaminen ja katkaista suhteet vastikään valitulle Hamas' in johtamalle palestiinalaishallinnolle, ellei se suostu tunnustamaan Israelia. luopumaan väkivallasta ja noudattamaan aiempia sopimuksia Fatahin edeltäjiensä ja Israelin välillä. Hamas hylkäsi uhkavaatimuksen. Kansainväliset tarkkailijat pitivät vaalit vapaina ja oikeudenmukaisina.

Blair, josta tuli Lähi-idän kvartetin – Yhdysvalloista, EU:sta, YK:sta ja Venäjästä – lähettiläs lähdettyään Downing Streetiltä, ​​sanoo nyt, että kansainvälisen yhteisön olisi pitänyt yrittää "vetää Hamas vuoropuheluun". .. "
-edelleen Google-käännös


_
146712


|  60  SUOMI24  290  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB Totuus  |  X  |  



..




"Israel vastaa syytöksiin kansanmurhasta

****



Ei kommentteja: