maanantaina, huhtikuuta 08, 2024

Ennen ja jälkeen Naton -kansakuntamme herää!

 NA|2828|473037|TO


Piirakka kertoo järjen täyden valon loistaneen vielä yhdeksän vuotta sitten!

Ulkopolitist selvitti euroehdokkaiden Nato-indeksin — The Ulkopolitist - 

Ulkopolitist selvitti euroehdokkaiden Nato-indeksin

TIMO R. STEWART | 06.05.2014

***

 

YLÄNURKKA - Sota- ja joukkopsykoottisuus huudahtelee jo viemärimediasta kiihkeänä -tällä kertaa IL-toimittaja Kreeta Karvala, natofanaatikkojen "parhaimmistoa" IS-toimittaja Arja Paanasen oheen -unohtamatta IL-toimittaja Lauri Nurmea. "Kreeta intoilee: "Presidentti Alexander Stubb haluaa mahdollisimman paljon Yhdysvaltain aseita varastoiduksi Suomeen, kirjoittaa Iltalehden Kreeta Karvala." -löytyy täältä ~ Analyysi: Stubb paljasti – Suomen haluama Nato-esikunta ja USA:n jättiasevarasto liittyvät yhteen (iltalehti.fi) - 

Voisivatkohan arvon viemärimediatoimittajat kertoa miten ja milloin Kreml on meitä suomalaisia sotilaallisesti uhkaillut, vaikkapa tässä viimeisen 60 vuoden aikana - entä muuten Ruotsia. Millaista uhkaa nuo USA' n käymät brutaalit hyökkäyssodat -lähinnä kehitysmaihin tuottivat maailmallemme tuossa vuosina 2001-21? Entä US/Naton raskaat pommitukset Serbiaan ja Bosniaan - siis Eurooppaan?

 

VIRO UHOAA! 

 


Oli aiemman presidentti Sauli Niinistön vuosia kestänyt viisaus ja sitten se katosi; miksi -iskikö joukko- ja sotapsykoosi?

_
https://www.is.fi/politiikka/art-2000008770711.html -
IS-otsikko-ote: "Erkki Tuomioja kohautti puheillaan sota­psykoosista –"
IS-toimittajana Riika Nykänen

..
HS-ote: " .. ”Niinistön johdolla Suomen poliittinen eliitti ajatteli, että Suomen ja Venäjän suhteet voidaan eristää maailmanpolitiikan turbulenssista erilliseksi rauhan saarekkeeksi, vakaaksi miniversumikseen”, Himanen kirjoittaa. .. " | ".. Vaikka Suomi oli ollut EU:ssa jo liki 30 vuotta ja kylmä sota oli kaukana takana, Himasen mukaan Suomessa kuviteltiin sitkeästi, että ”lännen ja Venäjän välissä olisi Suomen mentävä rako”. .. "


..
-ja näin entinen suurlähettiläs Hannu Himanen jatkaa oivalluskyvyttömänä aiemman viisauden esittelyä mitä "niinistömäinen" presidentillisyys piti Suomen tiekarttana pysyä erillään konflikteista ja nimenomaan pysyttäytymisenä luotettavana puolueettomuuden linnakkeena täältä meiltä - idän ja lännen vedenjakajalta.
..
Herra Himanen: Kerrotko miten tuo Kreml on meitä sotilaspoliittisesti uhkaillut; 

 -- milloin ja miten tässä viimeisen vaikkapa 60 vuoden ajalta? 

Tähän voisivat antaa myös vastauksensa TP Alexander Stubb, PM Petteri Orpo, UM Elina Valtonen ja eduskunnasta Jussi Halla-aho. Entä miten (viemäri)media* muotoilusi vastauksen?

|*https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/viemarimedia-huutaa-loopeistaan.html -
"Viemärimedia huutaa lööpeistään!"

-IJL-BLOG


HS-linkki ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010335432.html -
HS-otsikointi: "Entinen suur­lähettiläs Hannu Himanen: On näkö­harha, että Suomen ulko­politiikan vallan­jako toimii
Nykyinen ulkopolitiikan johtajamalli hankaloittaa sekä presidentin että pääministerin työtä, arvioi Suomen entinen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen tuoreessa kirjassaan."
Toimittajana Niilo Simojoki STT

__
IJL-kommentti: "Hannu Himaselta todellinen ei itse keksitty viisaus, jota hän ei tavoitteiltaan ymmärrä, mutta tuo esitetty viisaus oli pitkään presidentillinen älyllisyys tuottaa Suomelle se ainoa todellinen turva, menestys ja jopa kokoomme nähden suuri vaikutemahdollisuus maailman turvallisuuspolitiikan ytimiin -

.. "luotettavien ja puolueettomien neuvottelupöytien tarjoajana" |1 maailmamme riitautuneille valtioille. Tätä itse Himanen ei ymmärtänyt! Mutta oivalsi tuoda sen tapahtumasarjana esille.
Nyt tuo presidentillinen oivallus on tuhottu, sillä luottamuksesta lohkesi pois maailmamme enemmistöisyys "itänä"!
Tuho varmistettiin kansaltamme kysymättä Nato-liittymisellä ja US DCA-sopimuksella, ja samalla tuhottiin koko meille edullinen kaupallisuus Venäjän kanssa.
Näinköhän valtiojohtomme tyhmästä päästä kärsii koko kansakuntaruumis?
Tuleeko monille mieliin nyt hallituksemme ja uuden TP' n Stubb' in sota- ja joukkopsykoottinen niin sanottu 1941-uho, joka vie meitä mahdolliseen sotaan ja vieläpä kauas omilta rajoiltamme?

__
HS-ote: " .. YHDYSVALTOJEN maavoimat (U.S. Army) pohtii suuren asevaraston perustamista pohjolaan. Syinä ovat Suomen ja Ruotsin tuoreet Nato-jäsenyydet sekä Ukrainassa käytävä sota. Ne asettavat Naton puolustuksen ja pelotteen uudenlaisten haasteiden eteen. .. | 

.. [us-kenraaliluutnantti Christopher] MOHANIN mukaan sotatarvikkeiden varastointi lähelle napapiiriä antaisi Yhdysvaltojen maavoimille mahdollisuuden oppia enemmän siitä, kuinka erittäin kylmät olosuhteet vaikuttavat materiaaleihin ja mitä pitäisi tehdä, jotta asevoimat pärjäisivät paremmin talvella. .. "

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010333959.html -
HS-otsikointi: "Suomen tuntumaan suunnitellaan valtavaa ase­varastoa – Tällainen on Yhdys­valtain suunnitelma
Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys saattaa tuoda aseiden jättivaraston pohjolaan."
HS-toimittaja Jarmo Huhtanen

..
IJL-kommentti: "US halusi jo vuosia sitten käyttöönsä Suomen alueita kriisin sattuessa |kuva1. Nyt tämä harkittu systemaattinen us-toive toteutuu ja vielä varmemman vakuudeksi kertautuu DCA-sopimuksen myötä.
Näin lähestymme sotatilan mahdollisuutta juuri pohjoisessa, Lapissamme, josta on USAF-lentorynnäköinneille vain noin 13 minuutin hyökkäysmatka Venäjän strategisten ydinsukellusveneiden tukikohtiin Kuolan niemimaalle. Juuri tässä on muistettava noiden Kuolan tukikohtien (Borei & Bulava |2) olevan se viimeisen ydinaseiskun pelote uhkana, ettei enää koskaan käytettäisi atomipommivoimaa massiiviseen tuhoamiseen!

Ja nyt ajattelemattomuuttamme ollaan jo aiemmasta valtiojohdosta luotu tilaisuus täältä meiltä suursotaan - jopa III Maailmansotaan, jota jo aiempi presidenttimmekin jo pohdiskeli nykymaallisen toimintamoodin lopputulokseksi (?)
Tämä suunniteltu jättivarasto taistelu-, rynnäköinti- ja hyökkäysaseineen on jo esialku mahdollisesti nopeatempoiselle offensiiville, -pahimmillaan Suomesta - olemmehan Venäjässä kiinni!

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html -
"Venäjän ydinaseiden voima - kumpuaa veden alta"
-IJL-BLOG







__
147050


|  158  SUOMI24  599  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB Totuus  |  X  |  


_

2


HS-ote: " .. Venäjän mahdollisesta hyökkäyksestä Nato-valtiota vastaan on spekuloitu viime aikoina. Viron ulkomaantiedustelu arvioi vuosikirjassaan, että Venäjä valmistautuu konfliktiin Naton kanssa tällä vuosikymmenellä. Pevkur on puhunut 3–5 vuodesta. .. "

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010333543.html -
HS-otsikko:
"Viron puolustus­ministeri: Venäjän epä­rationaalista iskua Natoa vastaan ei voi sulkea pois"
Venäjä testaa Natoa kyber- ja hybridihyökkäyksillä. Tutkijoilla on yhteys kaasuputken ja tietokaapelin rikkomisesta epäiltyyn kiinalaislaivaan, sanoo Viron puolustusministeri Hanno Pevkur.

HS-toimittajana Kaja Kunnas

__
HS-linkki ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000010331127.html -
HS-otsikointi:
"Ensimmäinen vuosi Natossa meni kansallinen puolustus edellä
Suomen tarina Natossa on vahva, mutta Naton uskottavuus on koetuksella."
HS Pääkirjoitustoimisto


IJL-kommentti: Pelko kansalaistemme silmien avautumisesta NATOn osalta näkyy jo mediasta -
.. vaikkapa tässä HS-sepitteessä NATOn erinomaisuudesta, mutta kuitenkin meidän ensimmäisen jäsenyysvuoden itsellisyydestä ---

Näin 'natottamisen' päämanipulaatiomestari Helsingin Sanomat haluaa intohimoisesti perustella kaikin keinoin kansallemme poliitikkojen päätöstä liittyä lännen sotakoneeseen NATO' on -järkevänä ja turvallisena päätöksenä.
Onko Hesarissa herännyt pelko kansalaistemme silmien aukeamisesta siihen uhkaavaan tilaan, mitä Naton tulo 1300 kilometrillä kiinni Venäjään meille Suomelle lopulta aikaansaa?

Mehän muistamme mitä varauma merkitsee rajan itäpuolelta? Muistaako HS?

Nyt jo muutamat NATOn jäsenvaltiot ennustelevat syttyvää sotaa Venäjän kanssa |1B, ehkä Viro päällimmäisenä, jonka ilmataistelukyvyn toivotaan tulevan Suomesta |2B (?)

|1B ~ Asiakirjavuoto Saksassa: Näin Nato ja Venäjä voivat ajautua sotaan kesällä 2025 (iltalehti.fi)  - 

"Asiakirjavuoto Saksassa: Näin Nato ja Venäjä voivat ajautua sotaan kesällä 2025"

|2B ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/09/suomalaiset-hornetit-viron.html -
"Suomalaiset Hornetit Viron ilmataistelukyvyksi!?"

-IJL-BLOG


Kansalaisemme ovat hiljalleen heräämässä tästä Natoon liittymisen tietoistarkoituksellisesta väkisin yksipuolisuuden päätöseuforiasta, jonka juuri media on luonut systemaattisella -muun muassa internet-paneelein rummutuksella, ellei peräti sotarumpujen joukkopsykoottisella päristyksellä.

On siis kiire todistella viemärimediasta suomalaisille -- NATOn tarpeellisuus Venäjän sotaisuuden vuoksi |3B

"Lopulta aina Suomen kansa pesee ne ruumiit, jotka valtiojohtomme loihtii onnettomilla ratkaisuillaan" -

.. ja tässähän kaikuu tyly sotahistoria niin sanottuna 1941-uhona |4B, jolloin hyökkäsimme innokkaana ja etukäteen valmistautuneena |5B yhdessä aseveljemme Adolf Hitlerin johtaman Saksan kolmannen valtakunnan kanssa itään Neuvostoliittoon; tunnetuin seurauksin.

Pelkääkö media kansalaistemme heräävän todellisuuteen, kun hoksasimme, ettei meiltä edes Nato-kansanäänestyksenä kysytty mitään. Miksi kansanäänestys estettiin? |** ..

|**https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/miksi-suomalaisilta-estettiin-nato.html -
"Miksi suomalaisilta estettiin nato-kansanäänestys?"
-IJL-BLOG

Kansanäänestyksen sijasta maamme jo aiempi hallitus nahkarotsiin sonnustautuneen PM Sanna Marin' in johdolla kiiruhti täysin ymmärtämättömänä sodan todelliseen uhkaan ja vaaraan -houkutellen osaltansa Ruotsin mukaan NATO' on ja näin Ruotsin puolueettomuus katkesi yli 200 vuoden jatkumostaan. Milloin ruotsalaiset heräävät? Eivät saaneet hekään kansanäänestystä Natosta.

Kansakuntamme asetettiin nyt, tässä kiihtyvässä vastakkain asettumisen kierteessä itää vastaan, tuoden tuhon mahdollisuuden aivan kotinurkillemme ja lopulta kotinurkkiamme myöten.

Näin nykyinen valtiovaltamme tuhosi koko Paasikivi-Kekkosen pitkäjänteisen työn, jonka palkinto Petsamon palautuksena ja Suomi-neidon oikeana kätenä jäi saavuttamatta. Samalla koko Venäjän meille kokonaisuutena edullinen kauppa- ja ovelakin liikesuhde tuhottiin, ja arvaan kertoa, etteivät itä-suomalaiset siitä kiitä ..



_

3



YLE-ote: " .. Puolan ulkoministeri Radosław Sikorski sanoo maansa tukevan Stoltenbergin pyrkimystä. Britannian ulkoministeri David Cameron korosti, että Ukrainan on voitettava ja Venäjän hävittävä. .. | 

. Diplomaattilähteiden mukaan taustalla on myös ajatus, että tuki on varmempaa, jos se on Naton omissa eikä Yhdysvaltojen käsissä. Yhdysvaltain presidentinvaalien gallupjohtajan Donald Trumpin voitto voisi muuttaa Yhdysvaltain suhtautumista tukeen .. "

Yle-linkki ~ https://yle.fi/a/74-20081940 -
Yle-otsikointi:
"Nato tukee Ukrainaa pitkään ja tarvitsee siihen myös rutkasti lisää rahaa – Stoltenberg ehdotti uutta ratkaisua
Naton ulkoministerikokous pui myös Macronin aloitetta maajoukoista Ukrainaan."
Yle-toimittaja Maria Stenroos

IJL-kommentti: "Nato ilmoittaa, ettei se halua olla sodan osapuoli, nyt tässä ymmärtämättömämpikin 'natottaja' oivaltaa sen tilanteen, jossa Naton jäsenmaat toimittavat aseita Ukrainalle - on aivan sama asia:

Siis Nato näiden asetoimitusten myötä on de facto sodan osapuoli
Sekin on selvää, ettei Venäjä voi voittaa sotaa koko Natoa vastaan; konventionaalisin asein -

..ja näin ajaudumme vähitellen Naton sotarumpujen pärinässä lähemmäksi taktista ydinaseiden käyttöä |1C, mikä taas saattaa viedä Euroopan laajaan strategisten atomiaseiden käyttöön |2C, jolloin tiheästi asuttu EU on suurelta osin tuhon oma -

.. sen sijaan Venäjä harvaan asuttuna maana ja maailman suurimpana pinta-alavaltiona jää todennäköisesti osin ehyeksi, ainakin ehyemmäksi kuin Yhdysvallat -

.. entä me piskuinen Suomi täällä idän ja lännen vedenjakajalla |3C, jonne US työntyi sotakoneineen - tuonne aivan Venäjän viereen?"

|1C ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/03/ydinasesota-rajoitetusti-enta-siina.html -
"Ydinasesota - rajoitetusti -entä siinä Suomen asema?"
-IJL-BLOG
|2C ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/11/hyokkaysvoimalla-idan-ja-lannen.html -
"Hyökkäysvoimalla idän ja lännen vastakkainasettelun tielle"
-IJL-BLOG
|3C ~ Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla! - - Suomi24 Keskustelut - 

"Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla!"

-SUOMI24/IJL



--

Ei kommentteja: