lauantaina, huhtikuuta 27, 2024

Lenin-museo suljetaan -

 ITSENÄISYYS|2850|477109|TUNNUSTUS


Neuvosto-Venäjän itsenäisyystunnustus Suomen tasavallalle


*****


Vladimir Lenin tunnusti 311217* itsenäisyytemme - valtiollisesti ensimmäisellä itsenäisyystunnustuksella 


Harva muistaa - tietää Itsenäisyystunnustuksen, joka saatiin puheena 31.12.1917 ja virallisesti asiakirjana 4.1.1918 |*
-allekirjoittajina muun muassa Vladimir Lenin ja yllättäenkö Josif Stalin -- !

_
IS-ote: " .. Neuvostoliiton ensimmäisen johtajan ja bolshevikkien vallankumouksen pääarkkitehdin Vladimir Leninin nimeä kantava museo on toiminut Tampereella työväentalon yhteydessä jo vuodesta 1946 saakka.
Museon verkkosivujen mukaan Lenin ja häntä Neuvostoliiton johtajana seurannut Josif Stalin tapasivat toisensa ensimmäisen kerran paikalla, jossa museo sijaitsee. Kyseessä oli vallankumouksellisten salainen kokous vuonna 1905. .. "

IS-linkki ~ https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000010386696.html -
IS-otsikointi: "Venäjän kommunisti­poliitikko tilittää Tampereen Lenin-museon sulkemisesta: ”Heidän hallituksensa ilkivaltaa”
Duumassa vuodesta 2011 lähtien istunut kommunistipoliitikko Nikolai Arefjev uskoo sulkemispäätöksen takana olleen Yhdysvallat."
IS-toimittajana Miikka Kaskinen

__ __
IJL-kommentti: "Kuinka moni muistaa mitä tapahtui 31.12.1917 ja miten se viralliselle asiapaperille ratkaisupäätöksenä kohdistui 4.1.1918 meihin - suomalaisiin ja Suomeen?

Kysehän oli itsenäisyystunnustuksesta |1 - 6.12.1917 itsenäisyysjulistuksemme johdosta |2 -meille, sen ensimmäisenä virallisena tunnustusasiakirjana Leningradista - Pietarista, Neuvosto-Venäjältä.

Meille tärkeän - Saksan suositteleman |3 ensivaltion Neuvosto-Venäjän tunnustus oli alku itsenäisyydellemme (jonka sitten hiljalleen luovutimme Euroopan Unionille ja myöhemmin Natolle (luottaen US-atomiaseisiin))


- allekirjoittajina tuossa ensimmäisessä itsenäisyystunnustuksessa olivat "yllättäen" Vladimir Lenin ja muun muassa Josif Stalin.

__ __ __ __
Muistamme myös Stalinin käyneen marraskuussa 1917 demareiden puoluekokouksessa Tampereella |4, ja jo tuolloin lupaillut itsenäisyyttä Venäjän keisareiden autonomiasta - meille!

|1 ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/11/26/ukk-varvasi-leninin-suomen-itsenaisyyden-takuumieheksi -
" .. Presidentti Urho Kekkonen piti Leningradin-puheensa 24.1.1959 Smolnassa Leninin työhuoneessa, Suomen itsenäisyyden tunnustamisen muistolaatan paljastamistilaisuudessa. Muistolaatta paljastettiin huoneessa, jossa Lenin ojensi suomalaisille itsenäisyystunnustuksen 31.12.1917. .. "
..
|1 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_itsen%C3%A4istyminen#Neuvosto-Ven%C3%A4j%C3%A4_tunnustaa_itsen%C3%A4isyyden -
..
|1 ~ https://yle.fi/a/3-9944604 -
Yle-ote: " .. Itsenäisyys ei tullut pelkällä julistuksella. Hallitus lähti heti hakemaan tunnustusta uudelle valtiolle muilta valtioilta. Sitä ei kuitenkaan herunut, vaan ulkomaat odottivat Venäjän reaktiota.
– Paasikivi lähetettiin tunnustelemaan pohjoismaihin. Sieltä tuli tyly vastaus, että ei tunnusteta, ennen kuin Venäjä tunnustaa, historiantutkija professori Martti Häikiö kertoo.
Suomen hallituksen piti ottaa lusikka kauniiseen käteen ja lähteä bolshevikkien puheille Venäjälle tunnustusta pyytämään.
– Svinhufvud matkusti itse Pietariin ja sai sieltä Venäjän tunnustuksen itsenäisyydelle. Näin ruvettiin ulkoasioita järjestämään. Se oli sellaista nuoren valtion perustamistoimintaa, professori Häikiö kertoo .. ".
..
|2 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_itsen%C3%A4isyysjulistus -
"Suomen itsenäisyysjulistus oli Svinhufvudin senaatin eli Suomen silloisen hallituksen 4. joulukuuta 1917 antama esitys Suomen julistautumisesta itsenäiseksi Venäjästä. Suomen eduskunta hyväksyi esityksen 6. joulukuuta 1917 äänin 100–88. .. "
..
|3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_itsen%C3%A4istyminen#Yritykset_v%C3%A4ltt%C3%A4%C3%A4_bol%C5%A1evikkihallituksen_puoleen_k%C3%A4%C3%A4ntyminen -
" .. Neuvosto-Venäjän kanssa rauhanneuvotteluita käynyt Saksa kuitenkin painosti Suomen hallitusta kääntymään nimenomaan Leninin kansankomissaarien neuvoston puoleen, mihin Svinhufvud lopulta taipui, koska Saksan tunnustus haluttiin nopeasti.[21] .. "
..
|4 ~ https://histdoc.net/historia/1917-18/stalin1917.html -
" .. Mutta jokainenhan tietää, että ilman Suomen kansan vapaan itsemääräämisoikeuden päättävää tunnustamista ei tällaisen luottamuksen palauttaminen ole ajateltavissa. Ja tässä on tärkeätä ei vain tämän oikeuden suullinen, vaikkapa virallinenkin tunnustaminen. Tärkeätä on se, että Kansankomissaarien Neuvosto tulee teossa varmentamaan tämän suullisen tunnustamisen, että se tullaan horjumatta panemaan täytäntöön. .. "


-täynnä tulkintaa; edelleen taitetaan peistä mitä Stalin tällä itsenäisyyslupauksella lopulta tarkoitettiin!


__
EKSTRA I
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/bd39f4ef-942b-4256-9736-7e8e1aeb4834 -
"Venäjällä vati nurin Tampereen Lenin-museon takia: ”Suomi lähti Ukrainan polulle”
Maailman ainoan Venäjän ulkopuolella sijaitsevan Lenin-museon sulkeminen on huomattu myös Venäjällä."

EKSTRA II A
Asennetta viemärimediasta!
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/viemarimedia-huutaa-loopeistaan.html -
"Viemärimedia huutaa lööpeistään!"

EKSTRA II B
IS-linkki ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009905568.html -

..
__
149682


|  29  SUOMI24  208 |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB totuus  |  X  |



_

2


IS-otsikointi: "Kommentti: Näin syntyi myytti, jonka mukaan Suomen itsenäisyys oli suopean Leninin ”lahja”
Vahvan propagandistinen tarina Leninin lupauksesta vuonna 1905 nousi esille jatkosodan jälkeen. Sillä oli käyttöä suomettuneessa Suomessa, .. 

kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala."

__
PS
Tähän aiheeseen liittyen kannustan lukemaan Erkki Räikkösen erinomaisen tarkasti muistiin kirjoitetun dokumenttikirjan: "Svinhufvud ja Itsenäisyyssenaatti"

https://www.finlandiakirja.fi/fi/erkki-raikkonen-svinhufvud-ja-itsenaisyyssenaatti-48d10c -

P. E. Svinhufvud' in yksityissihteeri Erkki Räikkönen


_
e



--

Ei kommentteja: