torstaina, syyskuuta 19, 2019

Patriotit "pettivät" saudit tai joku käänsi virran pois!

...

HS

Saudi-Arabia on käyttänyt miljardeja huippu­luokan ilma­torjuntaan, mutta silti se oli voimaton lennokki-iskun edessä – miten se on mahdollista?


.


Ilkka Luoma 

Kun puhutaan sotatekniikasta - insinöörit heräävät. On "helppoa" keskustella tekniikan toimivuudesta, joka tosin perustuu paljolti "mutuun", osin tietämättömyyteen, puolinaisuuteen sekä ilmansuunnan valintaan. Olemmehan idän ja lännen välisessä vastakkainasettelussa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin jo ehti mainostaa ja markkinoida omia erinomaisia (näyttöjä - missä?) ohjustentorjuntajärjestelmiä, joita on myyty / toimitettu (annettu)(asennettu?) niin Nato-maa Turkkiin kuin ulkoa operoidun sisällissodan runtelemaan Syyriaan - myös Iraniin.

Venäläiset systeemit eivät torjuneet presidentti Donald Trumpin risteilyohjushyökkäystä Syyriaan - tosin väitettiin joitakin torjutun, mutta todellisuudessa "tutkat saattoivat olla sammuksissa" (ainakin S-300/400 osalta?) - pelattiinhan tuossa jotain sellaista suurvaltapeliä, mitä meille asti ei ymmärretä.

Näinkö? Ehkä - kuitenkin tosiasia on se, että Trump haluaa tulla toimeen Putinin kanssa, jonka vaikutteellinen jalanjälki kasvaa Lähi-idässä ja Persianlahdella - yllättäen myös Israelissa, tosin Israelin PM Benjamin Netanjahun jatko lienee vaakalaudalla.

Jostain syystä amerikkalaistoimitteiset Patriot-torjuntajärjestelmät eivät toimineet, tai niissäkin oli "tutkat sammuksissa" - jonkin suurvaltapelin vuoksi - ehkä niitä jopa häirittiin avaruudesta radiosignaalein tai jostain muualta.

Signaalisodankäynnin keinot ja systeemit ovat huimasti kehittyneet - muistamme signalointi-tilanteen Itämereltä Kaliningradin vierestä, kun USS Donald Cook AEGIS-ohjushävittäjä koetti ujuttaa saadun moskovalaistiedon mukaan mobile-stuxnettia Kaliningradin ohjuspuolustusjärjestelmiin ...

Ujutuksen seurauksena venäläiskone lensi "hiuskarvan" läheltä tuota AEGIS-laivaa - operaatio oli tullut havaituksi, ja venäläiskone kävi sen ilmaisemassa omilla "signaloinneillaan (?) Kumpikaan ei ole tarkemmin kommentoinut tilannetta - miksi, siksi, että kumpikin tiesi, että signaloinnin lähetystaso oli ylitetty siitä "kirjoittamattomasta säännöstä"!>
[jatkuu]
....
Herää kysymys, mitä todella noiden saudien öljynjalostamoissa tapahtui, keiden toimesta, miksi ja millaisin motiivein ja tavoittein. Se tiedetään, että US CIA ja Israelin Mossad ujuttivat aikanaan Iranin ydintutkimuskeskukseen Stuxnet-madon - ja tuhosivat näin Iranin valtion ultrasentrifugit.
Nyt emme tiedä mikä piti Patrotit hiljaisina - ehkä drone on vain liian vaikea maali, tai sitten kyseessä oli jokin hienostunut tavoiteasetanta tai jopa "ystävän provokaatio" - saada sota cyberinä syttymään - kuten aikanaan 2003, kun nuorempi US-presidentti Bush "väkisin" halusi oman Irak-sotansa - isän ja pojan nimeen.
Entä se vakavin kysymys, kun Suomi on satsaamassa käsittämättömän määrän rahaa "vanhaan teknologiaan" lentäjällisiin hävittäjäpommittajiin, joiden hintalappu kaikkinensa on nousemassa aina kymmeniin miljardeihin.
Hei haloo, mitä ollaan tekemässä, kun tiedetään Venäjän ja Kiinan yhteishankkeesta, jossa lentäjä jää kotiin oman "tarpeettoman joy-stickin" kanssa ja drone lentelee parviälyisenä ...
...
TIEDE

...

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
~ https://www.tiede.fi/keskustelu/82942/miksi-saudien-patriot-ohjustentorjuntajarjestelma-petti-kriitisella-hetkella?changed=1568891543 -
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Vuoden 2019 200. blogikirjoitus!