keskiviikkona, toukokuuta 29, 2019

Meitä syntyy liian vähän!





Suomi syntyy Espoossa ja kuolee Kouvolassa, nämä kartat kertovat karun totuuden Suomen syntyvyydestä


Ilkka Luoma 

Kansan keskuudessa leviää kornin hirtehisesti, mutta vakavanä puolivitsinä huudahdus, jossa mietitään miten viimeinen kantasuomalainen blondi kuolee sukupuuttoon Ilomantsin korvessa joskus 2150-luvulla. Näinkö? Se ei aivan ole mahdollista, mutta trendi on jo nyt nähtävissä, ellemme tee jotain ratkaisevaa. 

Ratkaisevaa on lisääntyminen, jonka evoluutio rakensi itse tapahtumana miellyttäväksi, kun se tapahtuu mielikuvakemikalioiden yhdistämänä - jopa tulokseksi rakkauden hedelmänä, kun oli halu saada perillinen yhteisen liiton arvostukseksi ... käytännössä evoluutio halusi vain itsensä monistuvan seuraavalle polvelle, sillä evoluutio haluaa olla "kuolematon", kuten se on ollutkin, aina tuolta alun alusta - yllättävää, ei suinkaan, sillä meillä KAIKILLA on yhtenäinen historian kaiken alkuun jatkuva geniperimä. 

Miksi emme lisäänny? Arveluttavasti sanottuna - "aitosuomalaisina" emme luota huomiseen, koko maan kattavuudelta. Emme luota mitä huomenna tapahtuu, emme luota sitäkään vähää ylihuomiseen. Meillä ei ole luottamusta, vain pelko ja epävarmuus. Tilastot todistavat tämän. 

Lisääntyminen onnistuu hienosti, kun on näkemys, sopiva epäitsekkyys ja halu perheeseen. Tässä kohdin PS-Laura Huhtasaari on täysin oikeassa - perhe on yhteiskunnan ydin ja sen tulisi olla työn ohella valtiovallan erityisessä suojeluksessa. 

Nyt on enemmän yksinäisiä, sinkkuja ja yhden henkilön talouksia. Rahakin merkitsee, vaikka perhe tulee normaalitilanteessa edullisemmaksi kuin yksinolo - jakaantuuhan menot kahdelle. Moni miettii lasten aiheuttavan kuluja - se on varmaa, mutta sosiaalinen demokratia jakaa tulontasausta, jonka tulisi helpottaa perheen arkea. 

Erityistä on luottamuksen rapautuminen ja siihen liittyy nuorten vahva epäluuloisuus ympäristön tilan parantamisen aitoudesta. Nuoret ottavat vastaan meidän kokeneempien rakentaman yhteiskunnan kaikkine ympäristöjälkineen. Nyt on vallalla käsitys, että luonto eli meitä elättävä biosfääri voi romahtaa jo nyt nuorten elinaikana!

Ei kommentteja: