torstaina, toukokuuta 16, 2019

"Kaikkien sotien äiti" -Donald Trump

US-presidentti Donald Trump: "Kaikkien sotien äiti" [LINK]


*


Suomen koulutus­operaatio Pohjois-Irakissa keskeytettiin, Yhdysvaltojen mukaan Iran on alueella uhka


Ilkka Luoma 

Herää kysymys miksi suomalaiset sotilaat ovat Irakissa (ja Afganistanissa)! Molemmat ovat US johteisia sotaoperaatioita - Afganistan vieläpä Naton taistelutilanne - sisällissodassa, jossa ulkoiset voimat ovat tulleet "avuksi". 

Turussa sattui ikävä ja meille suomalaisille ensimmäinen puukotus, joka oli terroristinen tapahtuma annetun suomalaistuomion osalta - yksikin kuollut näin oli liikaa. Puukottaja luuli suomalaisten sotilaiden olleen Syyriassa, tosin Irak on vierusvaltio, mutta syy-yhteyksiä saadaan siis Irakiin ja meidän läsnäoloon siellä. 

Nyt US selvästi valmistelee mahdollisuutta iskeä Iraniin, ja se tietää vaaraa suursodalle, sillä Iran on 80 miljoonan asukkaan alueellinen suurvalta, jolla on kaiken lisäksi arkkivihollisenaan Israel, de facto ydinasein. US koettaa löytää syitä sotilaalliseen sekaantumiseen juuri ydinaseet mielessä - Iranilla niitä ei saa olla, kuten Israelilla kyllä. Miksi näin? 

Iran kävi aikanaan pitkän sodan juuri Irakia vastaan, jossa US tuki ja aseisti Irakia ja tämän yksinvaltiasta Saddam Husseinia, joka oli tuolloin "ylin ystävä". Myöhemmin US hyökkäsi 2003 Irakiin - ilman mitään YK-mandaattia, tuolloinkin sotaa valmisteltiin vähän samankaltaisin alkuasetelmin kuin nyt alussaan oleva "sakkipeli" Irania vastaan (?) 

Mainittakoon, että US tuki Iran-Irak sodassa varmuuden vuoksi molempia sotivia osapuolia - kuuluisan Iran-Contra skandaalin myötä - ehkä idea oli heikentää kumpaakin osapuolta, jottei niistä olisi sitten kiusaa länsimaille - mene ja tiedä?! 

Nyt olisi oiva paikka tuottaa suomalaiset kokonaan pois Irakista, ja siten tuoda uskottavuutta olla presidenttimme johdolla neuvottelupöydän kattaja mahdollisessa rauhanneuvottelussa, jossa Venäjä tullee kiistatta olemaan osapuoli, kuten US ja kahtaallainen muslimimaailma - nythän Irania vastassa on myös Saudi-Arabia, jolle US on yhtä läheinen kumppani kuin aikanaan Irakille, kun Saddam kävi sotaa Iranin vallankumouskaartia vastaan.

...

Ei kommentteja: