torstaina, lokakuuta 31, 2019

Merenpinta nousee - veden alle satojen miljoonien kodit




...

HS:

Merenpinnan nousu uhkaa ainakin 300 miljoonan ihmisen koteja – uusi tutkimus kolminkertaisti aiemmin ennustetun määrän


...
Ilkka Luoma 

Tässä kohdin on täysin varmaa, että merenpinta nousee - on vain kysymys milloin, missä tahdissa ja missä määrin. Maapallolla on ollut meriä reilusti miljardin vuoden verran - kerran kaiken peitti vesi - oli vain vesielämää, sieltähän mekin tulimme - alun alkaen, tai ... ?

Ehkä suurempi pohtimisen paikka on yhä voimakkaammiksi nousevat hirmumyrskyt ja ranniloille niiden hyökyaallot - esimakua syntyi vedenalaisen maanjäristyksen tsunamiaallot Thaimassa, joka vei paljon suomalaisiakin meren syvyyksiin.

Valtamerien veden lämpötila on nousussa ja tiedetään että yhä useammin lämpö nousee yhä laajemmilla alueille tuohon kriittiseen 26-28 asteeseen ja yli, mikä aloittaa pyörremyrskyn generoimisen. Nämä lisääntyvät - ehkä jopa hyvinkin nopeasti, vaikka itse vedenpinta vielä pysyisi alle metrissä, tosin sekin vie monia saaria asuinkelvottomiksi + laajoja juuri ja juuri merenpinnän yläpuolisia ranta-alueita.

Helsingistäkin on jo piirretty rannikkokartta* mihin rantaviiva ulottuu, kun nousua metri ja 1,5 metriä ... Kun yhdistetään tuohon merenpinnan nousuun kasvava meriveden lämpötila - ovat nuo voimistuvat pyörremyrskyt entistä tuhoavampia. Mitä pitäisi tehdä - ehkä ei enää mitään, se kuuluisa on jo pöksyissä?

Sekin on varmaa, että ajan kuluessa koko Maapallo höyrystyy ja haihtuu Auringon räjähtäessä - avaruuden tuuliin ... Aurinko paisuu loppurykäisyssään aina Marsin radalle saakka ... kaikki muu sen sisällä haihtuu.
.
...

Ei kommentteja: