tiistaina, lokakuuta 15, 2019

US-presidentti Trump aloitti tutun "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikan - nyt Turkkia vastaan...

HS:

Trump pyysi Erdoğania lopettamaan hyökkäyksen Syyriaan ja kertoi asettavansa Turkille pakotteita: ”Olen valmistautunut tuhoamaan Turkin talouden nopeasti”

 
...
Ilkka Luoma 

Kiintoisaa on tietää miten hyvin US-presidentti Donald Trump oivaltaa Kremlistä käsin ohjailtua tilannekehitystä. Tieto Trumpilla voi olla niinkin läheinen, että esimerkiksi vävynsä Jared Kushnerin opastamana Donald on mukana tuossa puhutussa Kremlin tiekartassa, joka määrittää nyt uudelleen alueen rajoja.

Osmanien valtakunnan hävittyä osuutensa I Maailmansodassa piirreltiin alueen rajoja englantilaisten ja ranskalaisten
Sykes ja Picot suunnitelman mukaisesti - kysymättä alueen asukkailta, hallinnoilta ja heimoilta mitään! Onkin tullut aika korjata tuo sata vuotta kestänyt vääryys, jonka nuo aiemmat kolonialistit teettivät.

Nyt Trump tuo omaa rauhanomaista osuuttaan mukaan uusnormaalillaan: "Uhkaa, kiristä ja pakota" - politiikalla. Nyt Trump siirtyi jo pakotteisiin antaakseen Turkin presidentille luunapin pysyttäytyä kaidalla tiellä ja muistaa, ettei tuota 30 kilometrin levyistä suojavyöhykettä ylitetä.

Vastaavasti Kremlin suunnitelman mukaan Syyrian lailliset asevoimat tulevat näytin vuoksi tuon suojavyöhykkeen rajoille - ehkä näytösluontoisesti pari kahakkaa, kun kansa haluaa leipää ja sirkushuveja. Syyria joutuu luovuttamaan sille aikanaan jo kuulumattomia maa-alueita pois - erityisesti alueet, joista syntyy Kurdistanian esivaihe.

Venäjän presidentti Vladimir Putinilla on nyt kaikki komentosauvat käsissään. On suhteet Turkkiin, presidentti Erdoganiin, Syyrian presidentti Bashar al-Assadiin ja vielä Iraniinkin - nuo neljä saattoivat sopia epäsuorasti miten Kremlin tiekartta * etenee?

Nyt Trump joko oivalsi, että on tippumassa junasta, eikä saakaan Nobelin rauhanpalkintoa, tai sitten hän on osa tuota suunnitelmaa! Rauhan Nobeleita on ennenkin jaettu kummallisin syin.

Kun suojavyöhyke toimii - ryhtyvät nuo sopijakumppanit yhdessä nujertamaan ISIS-terrorijärjestöä, joka onkin sitten niiden lopullinen loppu (?) Tai sitten ei, sillä tässä ei uskalla puuttua uskontojen käsikirjoituksiin, siksi monimutkaisia ja kullekin osapuolelle tärkeitä ne ovat!

...

...

Ei kommentteja: