tiistaina, lokakuuta 29, 2019

ISIS al-Baghdadi - koira hollywoodmaisesti pääosassa



*

...
Juttu on kuin Hollywood elokuvan ylistys - amerikkalaisittain lujaa päättäväisyyttä - rehtiä oikeudenmukaisuutta, ja se koira [!] - joka on aina mukana hellyttävään isänmaallisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen saakka liki kaikissa Hollywood sankaritarinoissa.
Tässä unohtui muutama seikka, jotka ovat tarinan synkempi vastapuoli - ne unohdetaan tässä ylistyksessä - Abu Bakr al-Baghdadi uutisen mukaan räjäytti itsensä - ja kolme täysin viatonta lasta mukana. Tosin tämä meidän on vain uskottava, sillä vain nuo erikoistaistelujoukot ja koira tietävät mikä oli totuus.
Sekin tiedetään, että sankaritarinassa menetti henkensä (tapettiin 5-7 muuta henkilöä; miten ja keiden toimesta - sitäkään ei tiedetä) ... Erikoisjoukot ottivat al-Baghdadin jäljelle jääneet lapset vangeiksi - ja veivät varmaan tuntemattomaan paikkaan.
Itse al-Baghdadin jäännökset dna-sekventoitiin ja pommiräjähdyksen jälkeensä jättämät osaset haudattiin mereen - tuntermattoman paikkaan - kuten Osama bin Ladenin. Näissäkin kohdin meidän on vain luotettava US-sotilaiden tietoihin - ja ainakin läntinen perinnemedia näyttää luottavan täysin sotilaiden ja viranomaisten julkituomiin tietoihin.
Sekin jo nähtiin, kuinka US-presidentti Donald Trump omi tuon verityön edukseen, liki haltioituneena ilmiasuna - "katsoin kuin elokuvaa" (ilmeisesti koiraan oli kiinnitetty kamera, jonka kuvaa sitten ihasteltiin Valkoisessa talossa.

Vaikka al-Baghdadi oli kuinka verenhimoinen ja julma - ei olisi arvannut että vapauden messianiteetista - Yhdysvalloista ilakoidaan näin korkealta taholta sankarillista kertomusta - kuinka tappokone kävi hoitamassa homman - vaikka olemme tietojen osalta täysin US-sotilaiden ja viranomaisten armoilla - ollako totta vai ei!
Toivokaamme nyt joukolla täältä Euroopasta, ettei tästä kehuskelusta synny kostonkierrettä - 9/11 terroriteon jälkeen juuri eurooppalaiset ovat noita veritekoja kokeneet - jopa meidän Turkukin jo.

...

HS:

Huippuunsa viritetyt koirasotilaat

”Erittäin kauniista ja lahjakkaasta” koirasta tuli Trumpin Isis-operaation sankari. Sotakoirat ovat Yhdysvalloissa tavallisesti aliupseereita, ja ne voivat maksaa jopa pienen ohjuksen verran.

Julkaistu: 

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
HS ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006291192.html -

...
Kommentti ---

Melkoista uutisoinnin ja informoinnin, jopa ilakointia, miksi? Olisi otettava huomioon, että US-erikoisjoukkojen taisteluhyökkäyksessä kuoli mahdollisesti täysin osattomia ja viattomia henkilöitä. Se, että US ilmaiseen Abu Bakr al-Baghdadin siepanneen kaksi lastaan ihmiskilviksi - on uutisointina vain hyökkääjän kertomus. Emme tiedä puolueetonta tarkastelua asiaan - olemme täysin US Armyn Delta Force joukkojen tietojen varassa.

Miksi tälle todennäköisesti ulkoisia ja viattomia - joka tapauksessa alaikäisiä lapsia tappanut hyökkäys uutisoidaan näin suuresti palstatilaa antaen. Tämä juttu on muun muassa HS' n ehkä 7-8 juttu, jossa on lopulta suunnilleen sama poljento, ehkä hienostuneesti yksityiskohdiltaan muutettu, lisätty tai poistettu.

Se että al-Baghdadi oli hyvin väkivaltaisen terroristijärjestön oletettu ylin johtaja, ei anna aihetta näin laajaan "riemuun", jossa US-presidentti Donald Trump kehuskelee katselleensa seikkailuelokuvaa. Näyttäisi siltä, että media hyväksyy pureksimatta US Armyn antamat tiedot sen omasta hyökkäyksestä.

Voisimme arvata, etteivät he riemusta kiljuen kertoisi sotilaidensa tappaneen suoralla rynnäkkökivääritulella niin al-Baghdadin kuin hänen kaksi-kolme lastaan. Tuskin se kerrottaisiin, vaikka se olisi totuuskin.

Tämän tyyppinen informaatio saattaa laukaista kostonkierteen, sillä tosiasia on sekin, että ISIS-järjestöllä on kannattajansa ja he saattavat olla toimissaan hyvinkin fanaattisia. Jjo meillä Suomessakin on kokemusta mitä merkitsee silmitön väkivalta, jopa osattomia kohtaan, kun aiheena oli Syyrian, ISIS-järjestön tai jonkin muun kapinallisryhmän tapahtumat (Turun puukkotapahtumat).

Olisiko käytettävä malttia, miten kerrotaan, mitä kerrotaan ja miten tarkistetaan saatua tietoa. Tässä tarkistaminen lienee mahdotonta, koska tieto on tiukasti tekijöiden käsissä. Jää nähtäväksi saadaanko koskaan amerikkalaisten erikoissotilaiden vangiksi ottamat ihmiset kertomaan tapahtumista, ja mitä heille on ennen vapaaksi pääsyä tehty!
.