lauantaina, marraskuuta 02, 2019

Saksa tulee väkevästi ulos kuorestaan!





...

HS:

Saksa yllätti Syyria-avauksella


...
Ilkka Luoma 

Saksan EU-Eurooppaa osaltaan pystyssä pitävä talouskone piiputtaa. Ehkä syynä on trumppistinen "uhkaa, kiristä ja pakota" uusnormaali-ilmiö, jossa US-presidentti Donald Trump käy tuimaa kauppasotaa maailman suurinta taloutta (bkt/PPP - IMF 2014/-15) - Kiinaa vastaan. Näinköhän nuo trumppistisen kiinakauppasodan laineet murjovat jo Saksankin talousvesiä? Ehkä.

Saksa on Euroopan voimamies, vaikka seuraava liittokansleri on nainen, joka nyt sävelsi ensitahdit uudelle suhdetoiminnalle Venäjän suuntaan - ehkä tästä alkaa uusi "schröderiläinen aikakausi", jolloin Saksa ja Venäjä tulivat erinomaisesti toimeen - keskenään.

Saksa tarvitsee Venäjän - maailman suurimman raaka-aine- ja energialähteen voimapotentiaalin. Saksa tarvitsee myös venäläisten - noin 140 miljoonaa - uinuvan ostopotentiaalin. Oli aika jolloin Moskova ja Peking kilpailivat siitä kuka ja miten paljon saa saksalaisia huippunäyttötalousautoja - Maybach' ja.

...

Nyt tuo ulostulo kansainvälistää Turkin hyökkäyksen seurauksena syntyneen turvallisuusvyöhykkeen. Saksa voisi sijoittaa omia "yk-kaltaisia rauhanturvaajia" tuolle valloitusalueelle - se on suorastaan vallankumouksellinen ajatus, jopa yhdessä Suomen kanssa varsinaisina YK-rauhanturvaajina! Tuo kansainvälisesti valvottu alue olisi kriisivapaa tyhjiö turkkilaisten ja tulevan kurdien oman esiaihiovaltion - Kurdistanian välissä.

Voisi miltei nähdä, että Saksan nykyinen puolustusministeri, joka kärkkyy liittokanslerin tointa - olisi asiasta etukäteen Moskovan kanssa neuvotellut ja saanut sille jopa "hyväksynnän". Tuo Saksan ehdotus on osa sitä venäläisvoittoa, mikä voisi synnyttää rauhan tuonne Turkki-Syyria-alueelle. US on vetäytymässä - tosin vetäytymistiedot ovat ristiriitaisia.

Turkin olisi myöhemmin helppo hyväksyä tuo saksalainen ehdotus, sillä se kruunaisi Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin suunnitelman rauhoittaa kurdit myös Turkissa - synnyttäähän tuo suunnitelma esiaihion kurdien omasta Kurdistaniasta!

Saksa teki nyt näin radikaalin esityksen - tuli ulos kuorestaan, joka poistaa vihdoin tuon saksalaishäpeän II Maailmansodasta ja sen aikaisista tapahtumista.

...

Ei kommentteja: