torstaina, marraskuuta 21, 2019

US-presidentinvaalien sekaantumisbittijäljet johtavat (-kin) Ukrainaan?




HS
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006315165.html  - 

"EU-lähettiläältä raskas todistus Trumpia vastaan – odotettu kuuleminen murensi republikaanien puolustusta virkarikos­tutkinnassa" -HS-otsikko


...
HS-ote: " ... Trump ja Giuliani ovat levittäneet salaliittoteoriaa, jonka mukaan Ukraina olisi pyrkinyt horjuttamaan Trumpin vaalikampanjaa. Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisten tutkinta osoittaa, että vaaleihin sekaantui Venäjä, joka tuki Trumpia.
Ukraina ja Venäjä ovat sodassa keskenään. Yhdysvallat on sodassa Ukrainan liittolainen. ... "
...
Ensinnäkin Venäjä ja Ukraina eivät ole sodassa - julistuksia ei ole annettu, eikä Venäjän armeija ole virallisena armeijana Ukrainassa, tosin edesauttaa monin eri keinoin itäisen Ukrainan kapinallisia tai vapaustaistelijoita saavuttamaan suurempaa autonomiaa, jopa itsenäisyyttä!(?)
Entä itse US-presidentti Donald Trumpin motiivi tehdä sellaista, mitä nyt tutkitaan itse tapahtumana, mutta ei taustana, miksi niin tehtiin. Trump operoi ajatuksella, että Ukrainasta löytyy "savuavan aseen takaa käsi", joka rakensi US-presidentinvaalisekaantumisen sormenjäljet Moskovaan ja Kremliin - tai sellaisiin tahoihin, jotka toimivat Venäjän puolelta - motiivilla, että saadaan Venäjä syylliseksi.
Mikäli sormenjäljet ovat hienostuneen laadullisesti tehdyt, voi US-tutkintatahot olla vilpittömästi sitä mieltä, että vaalisekantuminen tosiaan tuli Venäjältä tai ainakin venäläistahoilta. Trumpin vastaiset voimat mielellään näkevät sormenjäljet Moskovaan. Kiovalaiset Ukrainasta taas innostuneesti edesauttaisivat tuota mielissään oloa.
...
Palaamme hiukan taaemmaksi - Maidanin verimellakoihin 2014 - Kiovaan, jonne heti mellakointien jälkeen matkusti ensialkuun salaisesti CIA' n silloinen pääjohtaja John Brennan - emme ole saaneet medialta minkäänlaista todellista selvitystä tai edes arviota miksi Brennan matkusti Kiovaan - tuskin lomalle. Onko näin, että tuolla CIA-vierailulla oli jokin laajempikin merkitys - jää nähtäväksi.
Ehkä Trump haluaakin nähdä asiaytimiin, ja jos Trump onkin oikeassa tai hänellä onkin varma tieto Baidenien "vehkeilytoimista" Ukrainassa - olisi näin toinen kausi varmistettu.

Tässä kannattaa katsoa Oliver Stonen dokumentti Maidanilta.

...

Ei kommentteja: