maanantaina, tammikuuta 11, 2021

Kansalaistalkoot - asetetaan stoppi koulukiusaamiselle ja -väkivallalle!


 Kuva: ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006658599.html  

"

Tutkija: Otsikoiden kouluväkivalta vain jäävuoren huippu – taustalla nuorten ”hiljaisuuden koodi”  -IS-otsikko


*

...

HS: ”Kiusaaminen ei poistu rangaistuksella, sanoo opetusministeri Jussi Saramo – ”Olennaista koulukiusaamisessa on, että siihen puututaan heti eikä vähätellä mitään tyyliin ’pojat ovat poikia’”” |*

IJL-Kommentti 11.01.2021

On erinomaista tarkkanäköisyyttä, kun vastavalittu sijaisministeri Jussi Saramo tarttuu ehkä pahimpaan sisäiseen ongelmakohtaamme - lasten ja nuorten arkipäivään - kiusaamisen ja väkivallan kierteeseen.

 

HS on selvästi 'nimennyt nimeämättä' tämän tammikuun 11. päivän teemapäiväksi –

[~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007731134.html  -]

 

HS’ ssa oli kokonaista kuusi kiusaamiseen liittyvää juttua tästä päivän polttavasta aiheesta, joka käynnistyi jo peruskouluvaiheen taakseen jättäneiden murhatutkimuksesta - Helsingin Koskelasta. Tämä tapaus herätti lopulta median - ja tästä kiitos niin HS' lle kuin uudelle sijaistavalle ministerille.

 

Koulukiusaamiseen on kiinnitetty paljon huomiota perheistä, kouluista, itse lapsilta | nuorilta ja vanhempainyhdistyksistä - on tekojen aika

Koko kansan talkoisiin on pyydetty mukaan maamme ylintä poliittista johtoa** - aina presidentti Sauli Niinistöä ja PM Sanna Marinia myöten. Toivomme täältä koulutieltä heidän jo suunnittelevan omaa osallistumista - ehkä maamme tärkeimpään tulevaisuuskysymykseen - sillä ilman lapsia ja nuoria ei ole koko yhteiskuntaa.

 

On velvollisuuksien aika!

Li Andersson' ia tuuraava Saramo voisi ottaa nyt täyden kopin ja lähteä viemään asiaa niin Presidentinlinnaan kuin Valtioneuvoston kulmahuoneistoon, sinne, joka on valtiovarainministerin yläpuolella.

 

Kiusaaminen on ollut ’ikuinen riesa’

Tapahtumien lukumääränä ehkä vähäisempänä, mutta nyt tilanne on karannut (ääri)väkivaltansa osalta käsistä ja nyt tarvitaan oikeat työrukkaset, joilla asia ojennetaan takaisin yhteiskunta-mallinnukseen, jossa kaikille luodaan sijansa, tarpeensa ja tyytyväisyys huomioimisesta, mitä alamme opastamaan lapsille ja nuorille – toisiaan kohtaan.

Työsarka on pitkä, mutta niin on uusi opintoputkikin, joka alkaa jo varhaiskasvatuksesta ja päättyy 18-ikävuoteen ... tuona aikana meidän on aikuisina hoidettava velvollisuutemme, joka meille on luotu. Lapset ja nuoret odottavat osallistumista ja läsnäoloa, ja mikäli perhe väsyy omassa juoksussaan - on yhteiskunnan riennettävä apuun.

..

AVOIN KIRJE 19.12.2020:

"

III Avoin sähköposti - Lasten ja nuorten huutava hätä väkivallasta

"

http://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/12/iii-avoin-sahkoposti-lasten-ja-nuorten.html 

 

..

|* HS: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007731376.html  – HS-otsikon linkki

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja | helsinkiläisen koulun vanhempainyhdistyksen hallituksen jäsen


https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

 

..

|** HUOM! Usein vastaanottavat sähköpostipalvelimet hyljeksivät useita internettiin vieviä linkkejä – niinpä tämä teksti on luettavissa kaikkine linkkeineen täältä ~ VU – 13.01.2021 alkaen.

.

PS. Tämä sähköposti on lähetetty Ympäristöteollisuusyhdistyksen sähköpostipalvelimelta. Tämä koulukiusaamiseen ja -väkivaltaan liittyvä kirjoitus ei edusta virallisesti yhdistyksen kannanottomaailmaa, vaikka kirjoitusaihe on yleishumaani ja sosiaalisesti kannatettava. Yhdistys – https://www.ympäristöteollisuus.fi edustaa ympäristöteknologioiden suunnittelua ja valmistusta kuin maailmallista markkinointia puolueettomana toimijana valvoen ympäristöalan etuja.

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

jussi.saramo@minedu.fi; Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; tarja.filatov@eduskunta.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; aino-kaisa.pekonen@stm.fi

Kopio:

maija.aalto@hs.fi; katri.kallionpaa@hs.fi; anu.ubaud@hs.fi; marjukka.liiten@hs.fi; tomi.kiilakoski@nuorisotutkimus.fi; christina.salmivalli@utu.fi; minna.kelha@minedu.fi; heini.sarkka@iltasanomat.fi; leena.meri@eduskunta.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; elina.lepomaki@eduskunta.fi; li.andersson@eduskunta.fi; maria.ohisalo@intermin.fi
.