maanantaina, tammikuuta 09, 2023

Ikuinen Karjala keskustelu; eräs yllättävä ratkaisuehdotus!

 ii|2428|384292|zc

.


Kuvan kartta kertoo paljon ideasta nimeltä kokonaisvaltainen Karjala, jonka jo Venäjän tsaarit 1800-luvulla oivalsivat - tuo alue palautettiin Suomen Suuriruhtinaskunnalle vuonna 1812 - Venäjän tsaarin toimesta - Kartta A


***




[20U05]  --  Molemminpuolinen hyöty tuo koko Karjalalle arvoisensa aseman osana EU-aluetta yhteistoiminnassa venäläisten kanssa

Kimmokkeen kirjoitukselle antoi mielipiteellinen HS-lukijapalsta:
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009307706.html - otsikoituna näin:

"Itäisen Suomen tulevaisuuden suunnittelussa tarvitaan uutta ajattelua
Tulevaisuuden Itä-Suomessa voi hyvinkin olla vain yksi maakunta ja vain yksi hyvinvointialue
."


--
1800-luvulla Pietarin merkitys Karjalalle ja Itä-Suomelle oli suuri

Pietari sai muun muassa 2/3 osaa käyttämästään voista Suomen suurruhtinaskunnan alueelta. Monilla muillakin aloilla suomalaisten vaikutus ja merkitys Pietarille oli merkittävää. Kanssakäyminen oli vilkasta ja hyöty molemminpuolista.

Vanha Suomi ja kartta A -
https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Suomi -

Wiki-ote: " .. Turun rauhan jälkeen Viipurin, Käkisalmen ja Kyminkartanon provinsseista muodostettiin yksi hallinnollinen kokonaisuus Viipurin kuvernementti. Vuosina 1784–1796 kuvernementin alue muodosti Viipurin käskynhaltijakunnan.[1] Vuodesta 1803 kuvernementti tunnettiin Suomen kuvernementtina,[2] jonka Venäjän keisari yhdisti Suomen suuriruhtinaskuntaan eli ”Uuteen Suomeen” vuoden 1812 alussa .. "



..
Tänä armon vuonna 2023 tulee 79 vuotta 2. maailmansodan päättymisestä kohdaltamme. Presidentti Urho Kekkonen oli aikoinaan hyvin lähellä Karjalan kysymyksen ratkaisua.



Nykypäivänä meidän ei tarvitse puhua palauttamisesta,

.. vaan järjestelyistä, joilla kokonaisvaltainen Karjala liittyy osaksi EU-aluetta - Venäjän kanssa voidaan aina käydä kauppaa, jos vain meiltä löytyy osaamista tilassa, jossa nykyinen valtiojohto on yksinkertaisesti pilannut kaikki suhteet Venäjälle.. ..

--
Karjala ja sen saattaminen arvoiseensa asemaan vaatii suuria ponnistuksia ja tämän venäläiset tietävät

Venäläiset tietävät, että Karjalan asema Pietarin hankinta-alueena voisi olla merkittävä, ja kehittävän alueen hyvinvointia sekä kilpailukykyä. Presidentti Vladimir Putin voisi järjestää koko Pietarin alueelle erityisaseman kuten suomalaiset tekisivät Karjalalle. Näin yhteistyö synkronisoituisi työnjaon ja tuotannon kuin kysynnän osalta.



Karjalaa tulee tarkastella kahdella tavalla; oikeudenmukaisuuden ja talouden nimissä

Oikeudenmukaisuus tarkoittaa vanhojen omistuksien palauttamista ja taloudellisuus sitä, kuinka operaatio maksetaan. Uusi Karjalan alue tulisi olemaan merkittävä osa suomalaista tuotantoa suuntautuneena Venäjälle. Yritystoiminta-alueella voisi olla yhteisyrityksiä venäläisten kanssa. Markkinointi ja myynti erikoistuisi venäläisten tarpeisiin; kauppaa tehtäisiin myös venäläisten raaka-aineiden ja puolijalosteiden osalta.



Kokonaisuudessaan Venäjän raaka-ainevarat ovat ehdottomia koko EU:lle

Presidentti Putin tietää Venäjän ja kotikaupunkinsa Pietarin tarpeet. Leningrad Oblast' in alueella asuu tuplasti ihmisiä verrattuna Suomeen ja heidän kulutuksensa nousee koko ajan.

Putin voisi olla tyytyväinen, jos Karjala nousisi yhdeksi Pietarin alueen tuotantokeskittymäksi. Takavuosina Suomen kautta kulki Venäjälle muun muassa enemmän uusia autoja kuin Suomessa myydään. Pietarin kulutuskysyntä tulee nousemaan niin suureksi, että sen "ruokkiminen" työllistää lähes koko Karjalan alueen.



Karjalan alueelle tulisi säätää erikoisvyöhykkeen asema, joka kannustaisi yrittämiseen yhdessä venäläisten kanssa

Karjala -projekti on niin suuri projekti, että sen hintaa ei pysty kukaan tarkasti laskemaan - kuten ei nykypäivänä F-35 sotakoneiden kokonaishintaakaan.

Tämä kokonaisvaltaisen Karjalan oikeudenmukaistamisprosessi kestää noin 30 vuotta ja sen jälkeen sillä on se asema kuin jo 1920- ja 30 -luvuilla. Voisimme arvata, ettei Karjalan kokonaishinta kuitenkaan ylittäisi pian jo vanhentuneiksi jäävien F-35 hävittäjäpommittajien kokonaishintaa ..?



Viipurin jälleenrakennus kestää 20 vuotta

Tähän kokonaisrakennusurakkaan säädetään omat erityislait rakentamisen, työvoiman, verojen ja ulkomaankaupan osalta.



Uudistettavalle Karjalalle haetaan Brysselistä erityisasema

Näin EU saa erityisosaajan Venäjän kauppaan. Yhteistyöjärjestelyillä Putin saa motivaation viedä puolellansa asiaa eteenpäin. Viime kädessä on kysymys Pietarin alueen turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.



Pietarin kysyntä työllistää suuren osan Karjalaa

Karjalalle tulee samanlainen toimintastatus kuin se oli jo 1800-luvulla, jolloin silloiset Venäjän tsaarit halusivat antaa koko Suomelle ja suomalaisille autonomiansa puitteissa erikoisaseman suuren Venäjän maan kehittämisen ideoitsijoina.



Kokonaisvaltaisen Karjalan reformioperaatiolla on myös kaksi suurta hyötyä -

.. emme tarvitse Natoa ja samalla Venäjä saa Suomeen mahdollisesti ulkoistuvan US-Nato uhan pois maarajaltaan! Näin koko Nato-keskustelu saa aivan uuden sävyn ja kansakuntamme palaa niihin 20 vuotta kestäneisiin tunnusluihin halusta pysyä erossa lännen sotakoneesta - Natosta.


.

Kartta B




Vuoden 1939 maanvaihtoneuvotteluiden "rajansiirrot", kunnes Suomen aloitteesta pysähtyivät - tunnetuin seurauksin!




--


|  160  SUOMI24  692  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |





--
100821


--



Venäjän puolustusvoimien näkemys US/Naton laajentumisen aiheuttamasta uhasta Venäjälle - ja tässähän me suomalaisina emme halua olla mukana!


***



2

Koko Karjan alue julistetaan "ikään kuin Ahvenanmaaksi" - demilitarisoituna vyöhykkeenä, jossa veroja kerätään yhteisesti Karjalan etujen ja hyötyjen kehittämiseksi!

--
Karjalan nosto arvoiseensa asemaan maksaa juuri niin paljon, että sen positiivinen tuotos 50-60 vuoden jaksolla on ylittänyt reilusti siihen suoritetut panostukset.

Tärkeimpänä tekijänä kansalaisemme näkevät poliittisen päätöksentekokoneiston pitkäjänteisyyden sekä periksiantamattomuuden tavoiteltaessa oikeudenmukaista lopputulosta.

Lisähyödyt syntyvät Venäjän Pietarin alueen yhteiskunnallisesta kasvusta ja luontosuhteet huomioivasta vaurastumisesta - samalla on muistettava Karjan merkitys ravinnontuottoalueena!

Karjala on liitettävissä Suomeen antamalla siitä selvää ja mitattavaa hyötyä Venäjälle. Venäläiset ovat aina olleet joustavia neuvotteluissaan |1, kunhan edut ovat jakaantumassa myös heille oikeassa suhteessa. Tämä on tahto kysymys.



Projekti tulee saattaa ensitilassa käyntiin siten, että vielä viimeiset evakot saavat astua takaisin omalle maalleen.

.
|1 ja kartta B ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisota#Moskovan_neuvottelut_Suomen_alueesta -

.. kun oli kyse maanvaihtoneuvotteluista syksyllä 1939 - projekti epäonnistui - Suomi ei halunnut viedä maanvaihtoneuvotteluja loppuun saakka, vaikka sellaiset merkittävät herrat kuin C.G.E. Mannerheim, Juho-Kusti Paasikivi ja Mannerheimin luottoministeri Rudolf Walden sitä painokkaasti suosittelivat. Suositusta ei noteerattu ja näin syttyi Talvisota - Josif Stalin hyökkäsi, sanoen osapuilleen:

"Neuvottelut eivät johtaneet asetettuun lopputulokseen - on sotilaiden vuoro".



Nykypäivän Suomen valtiojohdossa ja mediapoolissa esiintyvään 1941-uhoon |E! meillä ei ole enää varaa - 1941 historian Saksan kolmas valtakunta |2 - kartta C ei voi nyt muuttua Natoksi - se on meille hyvin vaarallista. Nyt jos koskaan on neuvottelujen paikka - siihen osaajia löytyy vielä Suomesta ja heihin jopa luotetaan Kremlissä.
.
|E!https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/09/hiipiiko-tietoisuuteemme-ydinsodan-pelko.html -. otsikoituna näin:
"Näinkö toimittajilta jo tihkuu 1941-sotapelkoa, jota lannoitti aiempi 1941-uho?"



|2 Meille tuolloin jo 1940 luvattiin kaikki menetykset korkojen kera takaisin (Hermann Göring - Joseph Veltjens) - jopa saaden lisäalueita silloisesta Neuvostoliitosta - tähän karttaan ehkä nyt haaveillaan, jos varsinkin eduskunnan UTVA-puheenjohtaja Jussi Halla-ahon Facebook-päivityksiin on luottaminen - tässä ote siitä kopioituna Facebookin infovirrasta:


" ..  Siispä venäläisten sotilaiden tappaminen on hyvä asia, ja meidän tulee auttaa ukrainalaisia tappamaan heitä.” .. " -lainaus Facebookista



Kartta C - Näin ehkä meilläkin 1941 haaveiltiin, kun 1941-uho oli kiivaimmillaan! historialliset lähteet kertovat, että jopa koko Kuolan niemimaata oli Saksasta ehdoteltu voiton hetkellä Suomelle palkkioksi osallistumisestaan vuoden 1941 Saksan kolmannen valtakunnan hyökkäykseen Neuvostoliittoon - Operaatio Barbarossana ---









--
e -zz

7 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähetetty: tiistai 17. tammikuuta 2023 9:05

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; paavo.vayrynen@paavovayrynen.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; matti.vanhanen@eduskunta.fi

Kopio: mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; heikki.patomaki@helsinki.fi; Risto E. J. Penttilä; pekka.visuri@kolumbus.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; timo.kivinen@mil.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Kokonaisvaltainen Karjala voisi onnistua ilmanNatoa!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: tiistai 17. tammikuuta 2023 9:13

Vastaanottaja: antti.rinne@eduskunta.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; antti.hakkanen@eduskunta.fi; antti.pelttari@supo.fi; antti.kurvinen@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi

Kopio: Magnus Ehrnrooth; Pekka Mykkänen; Jouko Juonala; matti.kalliokoski@otava.fi; matti.pesu@fiia.fi; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi; arto.luukkanen@perussuomalaiset.fi

Aihe: II: Kansalaiskirjoitus: Kokonaisvaltainen Karjala voisi onnistua ilman Natoa!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: tiistai 17. tammikuuta 2023 9:20

Vastaanottaja: riikka.purra@eduskunta.fi; annika.saarikko@vm.fi; mika.lintila@tem.fi; anna-maja.henriksson@om.fi; Saramo Jussi; harry.harkimo@eduskunta.fi; jyrki.katainen@sitra.fi

Kopio: timo.harakka@lvm.fi; timo.heinonen@eduskunta.fi; mika.kari@eduskunta.fi; juho.romakkaniemi@chamber.fi; jouko.jokinen@yle.fi; heikki.patomaki@helsinki.fi; Heikki Aittokoski

Aihe: II: Kansalaiskirjoitus: Kokonaisvaltainen Karjala voisi onnistua ilman Natoa!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähetetty: tiistai 17. tammikuuta 2023 9:27

Vastaanottaja: leena.meri@eduskunta.fi; eeva.kalli@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; heidi.hautala@europarl.europa.eu; ville.skinnari@formin.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; rikhard.husu@yle.fi

Kopio: sinikukka.saari@fiia.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; ville.niinisto@europarl.europa.eu; ville.simila@hs.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; mika.niikko@eduskunta.fi; mikael.mattlin@utu.fi

Aihe: II: Kansalaiskirjoitus: Kokonaisvaltainen Karjala voisi onnistua ilman Natoa!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

V e-mail:

Lähetetty: tiistai 17. tammikuuta 2023 9:34

Vastaanottaja: anu.vehvilainen@eduskunta.fi; satu.hassi@eduskunta.fi; mauri.pekkarinen@europarl.europa.eu; mikko.hautala@formin.fi; mikko.kinnunen@eduskunta.fi; kimmo.kiljunen@eduskunta.fi; tytti.tuppurainen@vnk.fi

Kopio: marja.sannikka@yle.fi; merja.kyllonen@eduskunta.fi; krista.mikkonen@eduskunta.fi; Laura Saarikoski; elina.valtonen@eduskunta.fi; elina.lappalainen@hs.fi; pasi.kivisaari@eduskunta.fi

Aihe: II: Kansalaiskirjoitus: Kokonaisvaltainen Karjala voisi onnistua ilman Natoa!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

VI e-mail:

Lähetetty: tiistai 17. tammikuuta 2023 9:41

Vastaanottaja: petteri.orpo@eduskunta.fi; petteri.tuohinen@hs.fi; SARVAMAA Petri; katri.kirsi@yle.fi; arja.juvonen@eduskunta.fi; sari.essayah@eduskunta.fi; martti.j.kari@jyu.fi

Kopio: kai.mykkanen@eduskunta.fi; Kaisa Hakkarainen; katri.kulmuni@eduskunta.fi; Katri Kallionpää; jaana.pelkonen@eduskunta.fi; jaakko.isoniemi@iltalehti.fi; ilmo.ilkka@hs.fi

Aihe: II: Kansalaiskirjoitus: Kokonaisvaltainen Karjala voisi onnistua ilman Natoa!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

VII e-mail:

Lähetetty: tiistai 17. tammikuuta 2023 11:05

Vastaanottaja: tuomas.forsberg@helsinki.fi; tuomas.iso-markku@fiia.fi; tuomas.kettunen@eduskunta.fi; tuomas.ferm@yle.fi; li.andersson@minedu.fi; anne.kalmari@eduskunta.fi; marko.junkkari@hs.fi

Kopio: teuvo.hakkarainen@europarl.europa.eu; petri.honkonen@eduskunta.fi; pekka.hakala@hs.fi; teemu.nurmi@helsinginuutiset.fi; paivi.rasanen@eduskunta.fi; reijo.perala@yle.fi; Vesa Sirén

Aihe: II: Kansalaiskirjoitus: Kokonaisvaltainen Karjala voisi onnistua ilman Natoa!


..