lauantaina, elokuuta 17, 2019

Eläkkeemme ovat vain taseissa, joiden ostovoima-arvo on Varman Murron käsissä!




...

HS

Eläkeyhtiö Varman Risto Murto on perustavan­laatuisesti huolissaan talouden tilasta: ”Näyttää menevän umpi­solmuun”

.
Ilkka Luoma 

Varma ja Risto Murto ovat taseidensa kanssa murroksessa - tase ei ole reaaliomaisuutta, sen arvo heittelee kysynnän ja tarjonnan tahdissa. 

Äärimmäisesti arvioituna noiden Varman osakkeiden ja arvopaperiden arvo on nolla - sillä ne eivät sisällä vitamiineja, proteiineja eikä edes hiilihydraatteja. Taseet ovat lopulta pilvessä. 

Romahduksia on ollut - ehkä kuuluisin alkoi Saksasta 1920 -luvun lopulta, kun postimerkki maksoi miljoonia ja aamulla ruisleipä kottikärryllisen rahaa ja jo iltapäivällä kaksi kottikärryllistä. 

Suursota nostaa reaaliomaisuuden arvoon arvaamattomaan - aseet, ammukset ja lopulta vesi ja ravinto - siellä ovat suurimmat arvot aina ja lopulta ovat. 

Esimerkiksi käy Töysässä hautaaminen, kun vainajan arkkuun maksettiin velkoja - meni sata markkaa ja kaksikin - kunnes laihialaisisäntä kirjoitti 1000 markan shekin ja otti käteiset -ilmaisten näin maksaneensa 700 markan velkansa vainajalle. 

Eläkevakuutusyhtiön vastuu on valtava - siellä makaa suomalaisten eläkevarallisuus - kiinni osakkeissa ja muissa arvopapereissa. Toki osingot poimitaan kotiin ja sijoitettan edelleen - käteistäkin näyttäisi Varmalla olevan "vain" miljardin verran - kun tase keikkuu yli sadassa mijardissa. 

Tavallisen ihmisen paras omaisuus on terveys, ravinteikas maapalsta - riittävänä koko perheelle ja kaivo, josta saa puhdasta vettä - metsää sen verran, että torppa pysyi talvella lämpimänä. 

Lisäksi tarvitaan elämisen opit ja sitkeys sietää vaikeuksia. Näin ihminen eli Suomessa lähes 1900 -luvulle saakka. Sitten alkoi verkottominen ja reviirit levisivät - kuroutuakseen kasaan nationalismin myötä. 

Ihminen on lopulta aina reviiripuolustaja - ja reviireissä taseita ei ollut - vain seuraavan vuoden siemenviljat. 

Varmassa taseet ovat excelöintien jatkuvassa kalkyylissä - koetetaan löytää se maaginen tuottoprosentti, joka voisi vastata ikääntyvän väestömme tarpeisiin. Murto varmasti seuraa huolestuneena miten taseet elävät! 

Näyttö- ja vertailutaloutta kasvuhokemassa!
 


...

Ei kommentteja: