sunnuntaina, elokuuta 11, 2019

Miksi lännenmies sotkeutuu kiinalaisten (Hongkong) asioihin?






...

HS

Suomen tulisi johtaa EU tukemaan Hongkongia

.


Ilkka Luoma 

1 - Olisi aivan aluksi hyvä huomioida yhteiskuntajärjestysten enemmistöisyys, mikä ei ole maailmassamme läntisen mallin mukainen. 

Miksi enemmistöjen pitäisi meidän demokratiasääntöihin viitaten taipua sellaiseen, mikä edustaa maailmanlaajuisesta populaatiosta pientä vähemmistöä - ehkä suhdeluvulla 1,3/7,9 - siis miljardeissa. 

Miksi läntisen mallin vähemmistöiset voisivat vaatia tämän mielipidekirjoituksen mukaista yhteiskuntamallia sellaisille, joilla on huomattavasti pidempi yhteiskuntajärjestysten kausi kuin yhdelläkään meillä. Onko niin, että läntinen malli on se ainoa oikea? 

Mikä oikeuttaa lännen "opastamaan tavallansa", jopa aggressiivisesti omaa yhteiskuntamalliaan? Oppisimmeko arvostamaan muidenkin malleja hyvine ja huonoine puolineen, koska lännenkin mallissa on omat tunnetut valuvikansa. 

Entä itse hongkongilaiset, joista - tosin läntisen informaation mukaan - mielenilmauksiin on osallistunut selvä vähemmistö - miksi enemmistön pitäisi taipua vähemmistön vaateisiin? 

Entä miten ulkoa puuttuminen HK' n mellakoihin - tiedämme jo, että Pekingistä Keskushallinto tietää mellakoita ja laittomia lakkoja provosoidun ulkoa, mistä Kiina on vakavasti huomauttanut - olla puuttumatta toisten sisäisiin asioihin. 

Miksi lännenmies on niin hanakka sekaantumaan vieraiden itsenäisten sisäisiin asioihin - kts. Chile, Grenada, Panama, Irak 2003, Libya 2011, Syyria 2013 jne ... 

Entä itse kiinalaiset, ovatko he miten sekaantuneet vaikkapa Ukrainaan tai kotoisasti meidän suomalaisten ongelmiin - eivät ole, sillä se ei sovi kiinalaisten vuosituhantiseen kulttuuriin. 

Miksi amerikkalaiset lännen mallimaana sotivat niin paljon - liki jatkuvasti, vaikkapa tällä vuosituhannella? 

Kiina ei siedä ~1400 miljoonaisena kansakuntana hallitsemattomia häiriöitä - on vain niin, ettei maailman suurinta valtiota voi johtaa, kuten meiltä vaadittaisiin - tuloksena olisi tuolloin sekasorto ja kaaos. Tuleeko Suomessa Enontekiö neuvomaan Helsinkiä, kuinka kaupunkia johdetaan? Ei tule >
2
.

HS

Suomen tulisi johtaa EU tukemaan Hongkongia [II]

Ilkka Luoma 
2 - Kiina hyväksyy englantilaisen kolonialismin jälkeen HK' lle yhden valtion ja kahden järjestelmän mallin, kunnes 2049 se toinen järjestelmä on haihtunut pois. 

Pitäisikö HK' ssa järjestää uskottava ja koko kansanosan näkökulmasta kansanäänestys - mitä halutaan, jolloin pelissä olisi selkeä enemmistö? Nyt länsi mediana informoi lähinnä vain vähemmistön näkökulmia. 

Entä perussuomalaisten vähemmistö Suomessa - laatumedian hienostuneena informaationa ja muiden enemmistöläisten asenteena - ovatko Suomessa ps' läiset ikäänkuin populisteina disponsibiliteetissä - pelon vuoksi, että sieltä tulee laaja kansannäkemys todellisuudessa esille. 

Entä HK, mikähän siellä olisi todellinen laaja kansalaisnäkemys omasta hallinnostaan, elämästään ja järjestyksestä kuin tarpeista elää maailman suurimman kansantalouden vieressä (bkt/PPP - IMF, P.R.O.C) ja lopulta integroituneena osana sitä.
...

3 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Suomen tulisi johtaa EU tukemaan Hongkongia

Ilkka Luoma 10.8. 12:02

Tomi Vaalisto: Kolonialismi ei kyllä Hong Kongin historiaa. Saari oli lähes asumaton, kun se luovutettiin Oopiumsotien jälkeen briteille. Vuonna 1898 Kowloonin niemimaan tyvi ja parisataa saarta nykyiset Uudet territoriot vuokrattiin Britannialle 99 vuodeksi.
Vuokrasopimuksen loputtua 1997 britit luovuttivat myös Hong Kongin Kiinalle kun maat pääsivät yhteisymmärrykseen alueen asemasta erityishallintoalueena. Yhteisjulistuksen mukaan Hongkongissa noudatetaan ”yksi maa, kaksi järjestelmää” -järjestelyä, mikä tarjoaa Hongkongille autonomian kaikissa asioissa ulkopolitiikkaa ja puolustusta lukuun ottamatta.

Tätä sopimusta Kiina nyt rikkoo.

IMF:n mukaan Kiina on kolmanneksi suurin talous Yhdysvaltojen ja EUn jälkeen absoluuttisella bkt:llä mitattuna. Ostovoimakorjatulla bkt:llä per henkilö Kiina on hieman maailman keskitason alapuolella.
---

IL-Vastine:

Opiumsodilla 1 ja 2 on tässä suuri merkitys. Englanti tukeakseen omia kolonialistisia tavoitteita - halusi pakottaa maailman suurimman väestövaltion käyttämään huumaavia aineita, jotta brittien Intiassa olevien liiketoimien menestys ja kasvu saisivat uutta pontta - Kiinan keisari olisi halunnut estää kansansa huumaamisen, jo tulooin tunnettujen haittavaikutusten vuoksi. Englanti oli eri mieltä ja näin nuo sodat saivat alkunsa - jotka Kiina hävisi ... tässä kohdin on hyvä perehtyä myös HK' n alueen pitkään historiaan. Alueella on esiintynyt kiinalaisuutta kulttuurina, taloutena ja geeniläheisyytenä tuhansia vuosia.

...
[ ~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001859078.html - ] "Nyt se on virallista: Kiina on suurin ... " - IS/Ts. (IMF - bkt/PPP). Ostovoimakorjatun PPP bkt' n vertailuominaisuuksien ylivertaisuuden löytää hhelposti googlaamalla.

...

Ilkka Luoma kirjoitti...

HS:
Kiina jyrähti Hongkongin tilanteeseen sekaantuneelle Britannialle
.
Ilkka Luoma 12.8. 19:59

Kiinassa on 1394 miljoonaa asukasta, ja HK on sen erityistalousalue - "Yksi valtio ja kaksi järjestelmää" -systeeminä. Kiinan keskushallinto Pekingistä sietää lailliset mielenosoitukset - ilman väkivaltaa ja mellakointia. Peking on koko Kiinan takuu ja tae, jotta maailman suurin valtio pysyy järjestyksessä.

HK' n alun mielenilmaukset olivat rauhallisia ja luvan perästä mielenosoituksia, jotka toivat selvän lopputulokset - epäselväksi arveltu lakiluonnos peruutettiin määräämättömäksi ajaksi. Asia oli näin saatettu pois päiväjärjestyksestä hongongilaisia kuunnellen.

Nyt HK' ssa riehuvat mellakat, muutamien tuhansien aktiivisella otteella - Peking tietää jo, että mellakoita tuetaan ulkoa - esimerkiksi Englannista käsin, joka oli kolonialistina Hongkongin isäntämaa joitain satoja vuosia - sitä ennen kiinalaisuus on toiminut alueella tuhansia vuosia. Historiaa lukeneet muistavat englantilaisten Oopium -sodat, ja niiden tavoitteet sekä seuraukset.

On aivan varmaa, että Pekingistä Kiinan keskushallinto puuttuu riittävän lujalla kädellä sellaisiin mellakoihin, jotka ovat vaaraksi yhteiskuntarauhalle ja -järjestykselle.

Viranomaiset siirtyvät seuraavaksi vaiheeseen kaksi, jossa laittomiin mellakoitsijoihin suhtaudutaan kovemmalla otteella, sillä erityisaluesopimuksen mukaan Peking kantaa lopulta ulko- ja turvallisuuspoliittisen vastuun HK' n alueesta ja sen ihmisistä.

Varoitus on annettu. Suurin osa hongkongilaisista on rauhan kannattajia ja tietävät, että nykyinen nouseva talouden pohja rakentuu koko Kiinasta ja Kiinassa. HK tulee olemaan yhä enemmän osa kiinalaista maailman suurinta taloutta (bkt - PPP/IMF).

Ihmetystä herättää se kuinka paljon Suomessakin valta- ja laatumedia hienostuneesti käyttää palstametreittäin tilaa HK' n mellakoihin. Samoin mellakat ja mielenosoitukset Moskovasta saavat poikkeavan paljon palstatilaa verrattuna vaikkapa läntisten maiden vastaaviin mellakoihin ja mielenosoituksiin. Mistäköhän tämä johtuisi?

Ilkka Luoma kirjoitti...

HS:
Kiina rinnasti Hongkongin mielenosoitukset terrorismiin, lennot jouduttiin perumaan

Ilkka Luoma 12.8. 17:03

Kiinassa on 1394 miljoonaa asukasta, ja HK on sen erityistalousalue - "Yksi valtio ja kaksi järjestelmää" -systeeminä. Kiinan keskushallinto Pekingistä sietää lailliset mielenosoitukset - ilman väkivaltaa ja mellakointia. Peking on koko Kiinan takuu ja tae, jotta maailman suurin valtio pysyy järjestyksessä.

HK' n alun mielenilmaukset olivat rauhallisia ja luvan perästä mielenosoituksia, jotka toivat selvän lopputulokset - epäselväksi arveltu lakiluonnos peruutettiin määräämättömäksi ajaksi. Asia oli näin saatettu pois päiväjärjestyksestä hongongilaisia kuunnellen.

Nyt HK' ssa riehuvat mellakat, muutamien tuhansien aktiivisella otteella - Peking tietää jo, että mellakoita tuetaan ulkoa - esimerkiksi Englannista käsin, joka oli kolonialistina Hongkongin isäntämaa joitain satoja vuosia - sitä ennen kiinalaisuus on toiminut alueella tuhansia vuosia. Historiaa lukeneet muistavat englantilaisten Opium -sodat, ja niiden tavoitteet sekä seuraukset.

Jatkuu