maanantaina, elokuuta 19, 2019

PM Antti Rinne avasi näkemyksiään - ulko- ja turvallisuuspolitiikastaan"Olen suomalainen" -presidentti Sauli Niinistö -Karjalainen


*

...

Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa presidentti Urho Kekkonen oli aikanaan suvereeni

-entä nyt kansan suoraan valitsemana Sauli Niinistö – ”hyvine palveluksineen”?


A - Pääministeri Antti Rinne sosiaalidemokraattina on varsin hyvin tietoinen, että kuumimpina kylmän sodan aikoina juuri USA aikalaistietojen mukaan rahoitti - mitä ilmeisimmin CIA' n kautta demaripuoluetta, kun toinen poliittinen valtatekijämme Keskusta sai arvioiden mukaan rahoitusta idästä - Neuvostoliitosta (presidentti Urho Kekkosen vihjaamana ja kannustamana?) |0

Miksi tuo vanha aloitus, siksi, ettei Rinne jaksanut/ halunnut todeta arkista todellisuutta liittyen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan, kokonaisuutena - tai ainakaan HS-toimittaja Kari Huhta turvallisuuspoliittisena erikoistoimittajana kokenut tarpeelliseksi tuoda esille |* samaa arkista todellisuutta ulko- ja turvallisuuspolitiikan sotaisista tapahtumista - faktoina, joilla on aivan varmasti todellista merkitystä, myös meille suomalaisille - elämmehän täällä idän ja lännen vedenjakajalla |1.

Maailma jakaantuu yhä selvemmin "itään ja länteen" - lännen edustaessa maailmallisesta populaatiostamme noin suhdelukua 1,3/7,9 - tämähän tarkoittaa maapallodemokratiana suhteellisen pientä vähemmistöä - idealla yksi henkilö - yksi ääni.

Itää johtaa Kiina ja Venäjä (yhä tiiviimmin yhteistyössä - myös turvallisuupolitiikan saralla?) sekä länttä itseään maailmanpoliisina varmaankin pitävä Yhdysvallat. EU idealisoi vierellä pienempänä |2.


Amerikkalaisten aloittamia sotatoimia 2000-luvulla
[ … koko US-sotahistorian saa täältä ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States - ]

US on aloittanut taisteluhyökkäyksiä koko 2000-luvun ajan, alkaen 2001 Afganistanista |3, jatkuen kansainvälisen yhteisön lupaa antamattomana hyökkäyksellä Irakiin 2003, jonka myötä Irak vaipui kaaokseen ja nykymuotoinen ISIS syntyi. Samalla laillinen itsevaltias Saddam Hussein teloitettiin - US-myötävaikutuksella.

Seuraavana USAF' in rautaa, hävitystä ja räjähteitä sai Libya - vuonna 2011 |4, joka sekin vaipui kaaokseen, kun sen laillinen itsevaltias Muammar Gaddafi teloitettiin - US-myötävaikutuksella.

Libya koskettelee meitä eurooppalaisia myös Afrikan pakolaisaaltojen "lähtösatamana", jonka Gaddafi eläessään jo ennusti, jos Libyassa ei järjestys säily. Ei säilynyt >B [T]

...
B - Vuonna 2013 US CIA aloitti salaisen Syyrian laittomien kapinallisten aseistamisen ja rahoittamisen US edellisen pr. Barack Obaman aikana - tavoitteena eliminoida Syyrian laillinen hallitsija Bashar al-Assad (ilman YK-mandaattia).

Tosin nykyinen US-presidentti Donald Trump perui |5 julkisesti tuon salaisen CIA-operaation sekä tavoitteen al-Assadin eliminoimisesta. Trumpin aikana USAF ja US Navy operoivat Trumpin taistelukäskyllä lähes 100 risteilyohjusta ja muuta ohjusta Syyriaan. US-hyökkäys vielä kehaistiin aloituksessaan US' ssa vierailulla olevalle Kiinan presidentti Xi Jinping' lle!

Välissä ehdittiin US-sotakoneena Somaliaan ja Jemeniin, eikä kaukana ollut hyökkäys Iraniin 2019. Saudien paloittelumurhakin Turkissa painettiin trumppistisesti villasella - olihan kyseessä ja vaakakupissa "kaikkien aikojen" asediili Saudi-Arabian kanssa.

Etelä-Amerikasta Venezuela saa kärvistellä US-pakotteissa ja samalla kerrotaan, että alue on yhä Monroe-opin|** valtakuntaa - eli US' n "takapihaa", josta venäläisiä kehotetaan pysymään poissa (turvallisuusneuvonantaja John Bolton sanailijana?)


Sotaharjoituksiakin ehditään käymään kaukana omilta rajoiltaan

Nyt US käy vuotuisiin sotaharjoituksiin Korean niemimaalla, jonka kahtiajakoa US operoi jo v. 1945 - japanilaisten vetäytyessä Korean niemimaalta II Maailmansodan päätteeksi - kysymättä mitään itse korealaisilta - toinen jakaja oli edesmennyt Josif Stalinin Neuvostoliitto.

Nyt Trump ja erityisesti pohjoisen Korean Kim Jong-un kuuntelevat tarkalla korvalla Pekingin tiekartan |6 ystävällisiä neuvoja, jonka tavoitteena on rauhansopimus korealaisten kesken ja amerikkalaisten sota- ja taisteluvoimien poistuminen myöhemmin yhtenäistyvästä Koreasta ja näin ydinaseetkin katoavat kuvasta.

Trump innostui kertomaan, että soittaa |7 Kiinan Xi' lle ja kehottaa olemaan rauhallinen Hongkongissa - sekaantuen näin Kiinan omiin sisäisiin asioihin, kuten Englannin ministeritaso, joka antoi tukensa HK' n mielenosoittajille ja ehkä vielä mellakoitsijoillekin (?) ... Sekaantuuko Kiina toisten itsenäisten omiin sisäisiin asioihin? Ei sekaannu. >c

...
C - Tässä yllä olisi ollut lisälistaa meidän PM Rinteelle, kun koosti hallituksensa linjauksia ulko- ja turvallisuuspoliittisesti. Ehkä presidenttimme käsittelee sitten aihetta laajemmin, onhan hänellä siihen mandaatti.


PM Rinne tavoittelee jotain kaunista ja sitä seurataan Kiinasta tarkoin - kiinnostuneena!

Tavoitteet ovat Rinteellä kauniita ja ideaalisia - ehkä EU osaa ne pukea direktiiveiksi, vaikka reviiripuolustajat |8 itäisemmästä EU-Euroopasta lyövät kapuloita EU-Brysselin rattaisiin - unohtamatta Suomen perussuomalaisia ja muita "populisteiksi" mediassa "haukuttuja" isänmaallisia ja kansallishenkisiä voimia - pitkin EU-Eurooppaa.

Kansalla on täällä meilläkin paljon purtavaa, sillä meillä suomalaiset ovat hyvin tietoisia tästä US' n maailmanpoliisiroolista, jonka Kiina tullee rauhanomaisesti kaupallisuudellaan poistamaan |9 - ehkä yhdessä Venäjän kanssa (?) - mikä ei liene toteutuessaan EU' n eikä US' n etujen mukaista.[24]


Mutta! Meillä on kansan kestosuosikki presidentti Sauli Niinistö,

... joka tarjoaa mielellään hyviä palveluksia suurvalloille ja miksipäs ei myös muillekin. Niinistö on tavannut kaikki kolme suurvaltajohtajaa - Kiinasta, Venäjän kautta US' han.

Nyt Iran tulee kylään ja kohta Niinistö käy kasvotusten Ukrainan kanssa - hyviä täkyjä, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin tulee kylään - Helsinkiin, ehkä Naantaliin. Niinistöllä voi olla paljon kerrottavaa sanansaattajana ja/tai sitten Putin tuo jotain yllättävää Ukrainaan - sen itäisen osan osalta. Ehkä Putin ja Niinistö ovat jo tuon vuoropuhelun pedanneet aiemmalla keskustelukierroksella - kahden kesken, suunnitelleet jo etukäteen tulevaa.


Mikä onkaan Sauli Niinistön rooli neuvottelupöytien kattajana?

Siihen on erinomainen mahdollisuus, sillä suomalaiset ovat suurena enemmistönä luoneet Niinistölle mahtavan edun - emme ole Natossa, emmekä sinne halua |10.

Kansakuntamme on viestinyt jo vuosikausia suuren tahtonsa: "Kiitos ei - Nato" ... Niinistö komppasi kansaa, joka suurena enemmistönä valitsi Niinistön presidentiksi: "Olen suomalainen" |11 -Niinisto totesi USA' ssa The Newsweek aviisille.
...


Lisäkirjoitukset ja viitteet tekstistä – löytyvät myöhemmin tämän linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/08/pm-antti-rinne-ensimmainen-esitys-ulko.html – alta.


.

EKSTRA
Meille suomalaisille aivan erityishuomio – omaan turvallisuuteemme, tuon toisen ydinasesuurvallan rajanaapurina ~ https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201701162200054170 - Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini karkeana karttana, jossa meidän Lappi on erityisessä asemassa – paljolti Nato – Isäntämaa pöytäkirjan myötä.

EKSTRA IIIlkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä
- FBGT -

...
DOC: PM Rinteen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa_19082019_VALMIS.doc – OpenOffice Writer
PVM: 19082019

|8464|891| - BL-IJL – 209700 – 24 - 5613Ei kommentteja: