keskiviikkona, elokuuta 21, 2019

YDINSOTA!

...

Millaista tuhoa suurydinsota aiheuttaisi Suomelle ja suomalaisille?
[- kommenttikirjoitus HS-tekstiin ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006210446.html - ]


1 - Tilastot kertovat USA' lla ja Venäjällä - paljolti Neuvostoliiton perua, olevan yhteensä noin 15 000 ydinräjähdettä |1 (-kärkeä) ohjuksissa, tykistön ammuksissa, torpedoissa, risteilyohjuksissa - kiistellyissä keskipitkän kantaman ohjuksissa ja erityisesti sukellusveneissä, jopa monikärkisinä ja mannertenvälisinä.

Nuo sukellusveneiden monikärkiohjukset - muun muassa venäläisten Bulavat (6-10 ydinkärkeä – a' 150 kt) - ovat niitä kaikkein vaarallisimpia niiden lähtöhavaittavuusvaikeuden takia. US' lla on omat vastineet |2 Bulavoille - teknologinen ja toimivuusvertailu on tässä hyvin vaikeaa.


Jos kaikki räjähtäisivät?
(Onkin varmaa, etteivät kaikki räjähdä – vikakerroin on suuri valtiosalaisuus)

Epäilemättä, jos nuo kaikki 15 000 räjähtävät - mukaan lukien muiden maiden ehkä noin 2 000 kärkeä, olisi tuho liki totaalinen. Siperiassa, Australiassa ja Kanadan erämaissa olisi elämän mahdollisuuksia, jos sielläkään – Afrikka, johon ei liene maalituksia?

Mutta! Kukaan ei todellisuudessa yhtenä tiedä miten paljon noista 15 000' sta ovat käytännössä toimintakuntoisia. Lukumäärä halutaan pitää suurena, jotta pelotevaikute säilyisi.


Ydinaseiden toimivuuselinkaari

Se on varmaa, että noilla ydinohjuksilla ja -räjähteillä on oma elinkaari, ja niitä ei voida loputtomasti ylläpitää ja huoltaa, vaan loppu tulee. Onkin kysymys mitä käytännössä noille arsenaalista poistuneille ydinräjähteille on tapahtunut ja tapahtuu! Sekä tietysti se, miten noita poistuneita on korvattu uusilla ja aina moderneimmilla |3.

Suomelle tämä totaaliydinsota olisi hyvin kohtalokas; olemmehan kiinni rajassa, josta alkaa se toinen ydinasesuurvalta - noin 7 000 ydinlatauksella - Venäjä.

Eikä tässä vielä kaikki, vaan meissä aivan kiinni on Kuolan niemimaa, jossa ovat strategisten ydinsukellusveneiden - Boreiden - tuki- ja varustelutukikohdat - syvällä kallioluolissa, suojassa konventionaalisilta räjähteiltä.


Mikä tekee tästä Borei/ Bulava -yhdistelmästä niin pelottavan?

Nuo Borei-kallioluolat särkyvät taktisella ydinaseella |4 yllätettynä, joita voidaan kutsua lyhyen/keskipitkän kantaman ydinohjuksiksi/ risteilyohjuksiksi. Tässä piilee meille Suomelle se suuri vaara, jopa ratkaiseva - juuri suurydinsodassa. Miksi?>B

B - Siksi, että US/Nato, joka on ainoa vihollispotentiaali Venäjälle - tulee tekemään suurydinsodan jo esivaiheessa kaikkensa, että nuo Borei/ Bulavoiden tukikohdat tuhotaan ja niiden tuhoamiseen tarvitaan ydinaseita - siis kohteet räjähtäessään tuottavat meille valtavat ydinsaastepilvet - tappavina.

Miksi nuo Boreit ovat niin korkealla tuhoamispriorisoinnissa, ja miksi US/Nato jopa pelkää, jos armeijat nyt jotain pelkäävät - noita strategisia ydinsukellusveneitä? Syy on selvä.

Boreit ovat Venäjän uusinta teknologiaa. Tekniikka on niin edustyksellistä, että US/Nato ei tiedä missä nuo s-veneet ovat, kun ovat merellä ja operaatioalueellaan.

Se sen sijaan saadaan selville miten ja milloin Boreit ovat varustelussa ja huollossa. Boreita on arvioiden mukaan noin 6-10 kappaletta ja operaatioissa asemapaikoillaan niitä on 3-5.

Puolet on tukikohdissa, matkalla ulos tai sisään. Tässä on se oleellisin tekijä - US/Nato haluaa tuhota ainakin nuo varustelussa olevat (ja samalla tukikohdat) - siis Kuolan niemimaalla (on myös toinen tukikohta-alue - Kamshatkalla, mutta se on meistä hyvin kaukana).

Borei on vaarallinen kokonaisasejärjestelmä, sillä ollessaa operaatiopalveluksessa, sen olinpaikkaa US/Nato ei tiedä - sillä Boreilla on "äänetönkulkuominaisuus" ja se kykenee olemaan meren pohjassa uskomattoman syvällä - hiljaa ja se kykenee myös laukaisemaan ohjukset meren alta!

Boreille ei ole täyttä torjuntakykyä US/Natolla - eli ne ovat merkittävä suurydinsodan estojärjestelmä, koska pitävät yllä todellista uhkaa - kysymys uhan tasapainosta kahden ydinasesuurvallan kesken.

Yhden Borein tuhoamiskyky on valtava - 16 monikärkistä Bulavaa ja yhdessä Bulavassa 6-10 ydinkärkeä, jotka jokainen voi suuntautua itsellisesti omaan maaliinsa. Maalia voidaan vaihtaa lähes missä taisteluelinkaaren vaiheessa tahansa - oletuksena satelliittijärjestelmän toimivuus.


Miksi nämä Kuolan Borei-tukikohdat ovat meille se kohtalonkysymys?

Siksi, että Suomi meni allekirjoittamaan Nato - Isäntämaa pöytäkirjan |5, joka on jo tuottanut US/Naton taisteluharjoituksiin Suomen Lappiin, jossa on paljon erinomaisia lähtölentokenttiä US/Naton rynnäkkölennoille Kuolaan - yrittäen näin tuhota nuo Borei-tukikohdat. Tässä on muistettava, ettei pöytäkirja pidä sisällään ydinasekieltoa tuoda Suomeen US/Naton ydinaseita! Sekin vielä, että Venäjä tietää tuon pöytäkirjan sisällön.


Nyt kysymys kuuluukin, olisiko tuo Nato - Isäntämaa pöytäkirja alistettava kansanäänestykseen ja Suomen kansalta, ”joka aina lopulta ruumiit pesee, jotka muut tekee” - kysyttävä onko tuo pöytäkirja meille niin suuri vaara, että se on irtisanottava? Irtisanomisaika on kuusi kuukautta.
.


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja – IJL_BLOG

DOC: suurydinsota_21082019_LÄH.doc – OpenOffice Writer
PVM: 21082019

655|5472 – 10:25 – VU | T | BL | 24 |

Ei kommentteja: