Viruksien imperiumi
...
Ensimmäiseksi:
Emme voi tukahduttaa viruksia. Nuo elämän ja kuoleman rajamailla olevat mikrobit ovat olleet "aina" - niin kauan kuin on ollut nykytietomme mukaan "isäntäkasveja" - nyt virukset kilpajuoksevat evoluution tahdittamana ja Korona on vain yksi satojen - tuhansien erilaisten joukossa.
Voimme löytää Koronalle - nyt tämän tyyppiselle - rokotteen, voimme saavuttaa immuniteetin ja vahvat kuin normaalikuntoiset selviävät siitä, ellei jokin vierustauti heikennä kokonaispuolustusta.
Emme tunne viruksien menetelmiä hyvin. On paljon arvailuja, ja kokeiluja, testejä ja ikuista rokotekehitystä. Koronakin saa rokotteensa, mutta se ei toimine enää sen palatessa täysin mahdolliselle toiselle kierrokselle, joka on nyt monille pelon piirissä.
Yhdysvalloista aikanaan liikkeelle lähtenyt Espanjan tauti (siis pinnalle tietoisuuteen nousu) oli tappavimmillaan juuri toisella kierroksella. Uhriluku nousi miljooniin. Eikä 1957 pinnalle noussut aasialainenkaan ollut "armelias", kuten nykyinen Korona.
1968 oli vuorossa hongkongilainen - molemmat nuo tuottivat paljon immuniteettia - oli oikeaa laumasuojaa; entä nyt, kun Korona etsii tyhjiltä kaduilta "isäntäkasvia" - nythän niin monet ovat piilossa, ja immuniteettia ei pääse muodostumaan.
Se on selvää, ettemme voita koskaan virusta. Se on ollut jo satoja miljoonia vuosia, ja käynyt pitkän kehityskaaren - ollen aina tehtäväänsä tarkoituksenmukainen. virushan ei sinällään tapa, ei ainakaan tietoisesti, kuten ihminen. Scifistit voisivat virittää monenlaisia tarinoita viruksien jumallisista tehtävistä olla raivaajia, jotka toteuttavat sopeumaa ja soveltuvaa vähentämistä, jotta harmonia säilyisi.
Biologia on varmaankin kovin yksinkertaista, kunhan vain oivallamme sen. Me ihmisinä olemme yksi osa tuota biosfääriä, jossa tuo virus vaeltelee etsien "isäntää". Se on löytynyt jo miljoonia vuosia. Virukset jatkavat, kun meistä on jäljellä vain muisto, jonkin toisen eliön geeniperimässä.
Toivotonta - ei, sillä kaikella on tarkoituksensa.
.
HS: " ... Laumasuojasta ja koronaviruksen sairastaneiden saamasta immuniteetista puhutaan nyt paljon. Mitä siitä tiedetään? Immunologian professori Seppo Meri vastaa ... "
..
..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti