keskiviikkona, huhtikuuta 29, 2020

Kuinka pitkälle PM Sanna Marinin tähdenlento kestää?



*
..
Perinteellisesti puolueen puheenjohtaja on myös tilanteen niin kansan salliessa pääministeri. Ehkä tässä kohdin äänestäjät haluavat nykyisen PM Sanna Marinin myös Sosiaalidemokraattien puheenjohtajaksi. Se olisi sitä perinnepolitiikkaa.
Nyt hallitus on viisikko ja näistä monitahokkaista - jopa kuusikkona, viisikkona ja nelikkona* - on huonoja kokemuksia. Siispä demareiden täytyy voittaa ensi eduskuntavaaleista reilumpi voitto.
.

Miten se saadaan? Vaihtamalla puheenjohtaja vai asettamalla puheenjohtakaksi ideologi, joka johtaa SDP' n aivan uudelle vuosikymmenelle; onhan tuosta Forssan hengestäkin jo aikaa kulunut.
Nyt on puolueen täysreformin aika - uudistua nyt näihin käsillä oleviin haasteisiin - alkaen ympäristöstä ja päätyen kulutuksellisen vähentämisen linjalle, joka tarkoittaisi Elämänarvojen täysremonttia.
Jospa Sanna jatkaakin pääministerinä ja puheenjohtajaksi valiintuu uudistaja, mutta mistä? Antti Rinne, joka Keskustan juonena ajettiin tietoisesti valtiolaivasta sivuraiteelle, mutta demareiden itsensä mallintaen jätettiin puolueen puhenjohtajaksi.

Antti teki hyvän työn - ajoi tilanteen ehkä tietoisesti sellaiseen asentoon, josta aukesi maailman nuorimmalle pääministerille väylä aina valtiohuipulle saakka.
Työtä on paljon, ja yhden vaikkakin tärkeän kansliapäällikön paikka on pientä nyt käsillä olevan yhteiskuntatilanteen edessä. Demareiden ei kannata tässä leipoa asiaa pitkään. Keskusta voi ottaa ja lähteä, ja tuolloin Sannan jatko on Jussi Halla-ahon perussuomalaisista kiinni - tosin tällöin hallitus olisi vahvemmalla pohjalla.

Entä Sannan ja Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunin yhteistyö, josta oltaisiin voitu odottaa pidempää tahdistusta valtiolaivamme ohjastukseen. Näin ajatellen Päivi Nerg kuittaa kansliapäällikkyyden ja Sanna asettuu kesällä demareiden puheenjohtajaksi. Kestääkö henkinen kantti, kun kotona on pieni lapsi.

Ratkaisu on vahva puoluesihteeri, joka ottaa käytännössä SDP' n käsiinsä ja Sanna hoitaa valtiolaivaa. Kuka tuo puoluesihteeri voisikaan olla?

.
HS: "Päivi Nergin nimityssotku on saanut keskustalaiset kysymään: kuka johtaa Sanna Marinin hallitusta – pääministeri vai Antti Rinne?"
..

TIEDE [40|110]

...

Ei kommentteja: