sunnuntaina, huhtikuuta 19, 2020

Virus ei tapa - ihminen tappaa tieten, jopa julmasti!*

...
HShttps://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006479642.html  -

"Covid-19-taudista huolimatta elämme kulkutautien osalta poikkeuksellisen hyvää aikaa" -HS-otsikko


1 - Tämän tyyppinen tutkinnallinen ja uskottava historiakertaus käynnistää helposti scifistisen ajatusmaailman eloharmonian säröytymisestä, kiihtyvästä kilpailusta, hiiipivästä kaaoksesta ja kaiken tuon palauttamisesta vuosimiljoonaiselle sattumauralle, jota on vääjäämättä ja juuri evoluution omalla kellotaajuudella rakennettu - jostain ohjatusti?

Virukset ovat olleet "aina", arvatenkin jo ihmiselon, eläinkunnan ja jopa kasvikunnan alkuajoilta lukien - ehkä alkumeristä lähtien. Näinpä viruksilla on ollut aikaa kehittyä vuosisatamiljoonat. Niille on syntynyt tavoite, ehkä tehtävä, mutta ainakin evoluution peruskäsky maksimaalisiin mittoihin - lisääntymisenä.


Tappaako virus?

Ei tapa, mutta sen aiheuttamat seuraukset - paljolti syyn ja seurauksen lakien mukaisesti - saattavat tappaa, sairastuttaa. Tapahtuuko tämän tiedostamaton raivaus sitten valikoivasti, on asia, johon on paljon mielipiteitä.

Varmaa tietoa ei ole - on vain seurauksien näkökulma, johon yritetään reagoida, ja tänään ihmisten toimesta. Oma ihmisten itsesuojeluvaisto koettaa ratkaista elolle enemmän pituutta, vaikka evoluutio ei sitä vaadi, vaatien vain lisääntymistä.


Rajoittaminen, miksi tulisi rajoittaa?

Nythän ihmiskunta on kasvanut omien toimiensa myötä mittoihin suhteettomiin. Kun synnyin vuonna 1957 kiinalaisia oli noin 700 miljoonaa - nyt 2020 heitä on kaksinkertainen määrä - 1,3985 miljardia. Olisi vielä enemmän, ellei Kiina olisi itse määrännyt vähentämisen - yhden lapsen politiikan*, ellei sitä - olisi kiinalaisia noin 1,6-1,7 miljardia.


Ihmisen haittajälki meitä kaikkia elättävään biologiseen maailmaan on kestämätön

Meidän maailmallinen vuotuinen ylikulutuspäivä ilmestyy tuossa syksyn korvilla. Mitä se merkitsee - sitä, että syömme muiden varastoista. Biosfääri ei pysy ihmisen perässä. Pitäisikö kulutusta vähentää, populaatiota karsia vai 'antaa mennä vain' - ranskalaisen Laizzez-faire [ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Laissez-faire - ]filosofiana >


.


Ihminen tappaa tietoisesti - myös toisiaan - väkivaltana ja valtapyyteenä

2 - Biosfääri pyrkii sykkimään harmoniassa, jossa lopulta aina vallitsee hallittu kilpailu vahvuudesta, elinvoimasta ja lisääntymisestä. Liiallinen syntyvyys kaventuu elinolosuhteiden vaikeutumisena - rajun kulkutaudin, luonnonmullistuksen, biologisreaktion tai jopa raivaajapartikkelien - jopa viruksien, bakteerien ja muiden mikrobien toimesta. Raivausta suorittaa myös kulutuskäyttäytymisemme aikaansaamat elintasosairaudet - mutta kovin "säästeliäästi".


Anteeksi tämä "pentti linkolamainen" esitystapa - kasvuhokeman sijasta

Tämä sen vuoksi, että tutkittaisiin osuuttamme tästä Maapallollisesta biosfääristä, jossa yhden lajin haittajälki on suhteeton ja jossa ihminen syö muiden riisikupeilta. Mikä olisi meidän sopeumallinen osuutemme biomassakierrosta, joka sekin on osa tätä maailmallista elollisuutta.

Me osaksi kehitämme suojamenetelmiä lisätäksemme elintasoamme, elinikäämme ja elollista terveyttä - samaan aikaan kun yhä suuremmat ihmismäärät elävät vaikeuksissa löytää edes puhdasta vettä ja ravitsevaa ruokaa.


Ihminen on kehittäjä, ja ollen sitä tähän mennessä muiden elollislajien kustannuksella

Herää tähän loppuun tuo monien huulilla oleva scifistinen kysymys: "Mikä onkaan viruksien tehtävä**, vai onko sitä ollenkaan - tuon lisääntymisen ohelle?" Mitä evoluution lopulta "haluaa" - ehkä pitää vain "itsensä loputtomasti hengissä?**"
.

Btw. Yle TV1 [~ https://areena.yle.fi/1-4219305 - Kasvatusprofessori-isä ja it-miljonääripoika] e

.
**
EKSTRA

Ei kommentteja: