torstaina, huhtikuuta 09, 2020

Koronaviruksen suojista kehkeytyi katastrofin siemenet - nyt vaaditaan nopeita toimia - luotettavasti



...

Virolaislehti: Virolainen pankki pitää Huoltovarmuuskeskuksen ja Tiina Jylhän kasvomaskikauppaa epäilyttävänä, jäädyttänyt Jylhän yrityksen tilin


..


Ilkka Luoma 

1 - Kiina on maailman suurin vientivaltio. Kiinan nousu maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/ppp - IMF 2014/-15) johtui paljolti kahdesta asiasta - tässä järjestyksessä 1) Ulkomaankauppa, joka on takonut maalle noin 3 000 mrd USD mittaisen valuuttavarannon sekä maailman suurimmat sisämarkkinapotentiaalit, joiden saturaatioaste on vielä hyvin kaukana.

On selvää, että kiinalaiset yrityksen huolehtivat tuotteidensa laadusta, ja tutkimusten mukaan epäkuranttisuutta esiintyy "länsimaisittain sallitun määrän". Usein tuo epäkuranttisuus on johtunut "neuvottelusuodattimista", kun ei olla ymmärretty puolin ja toisin mitä halutaan ja mitä toimitetaan. Molemmin puolin on luultu, että ymmärrys on yhteinen ja yhtäläinen.
..

Tässä yllättävästi turvauduttiin epänormaaleihin kanaviin - tosin puolustuksena tolkuton kiire ajoi hakemaan yhteyksiä Kiinaan, joka valmistaa yli puolet maailman hengityssuojista ja kasvomaskeista - muun muassa sairaaloille.

Tässä kohdin tulee olla erinomaisen tarkka - miten missäkin standardit, määräykset ja ohjeistukset merkitsevät. Kiinassa sairaaloissa käytettävä standardi on meillä "vain" ei niin vaativiin olosuhteisiin soveltuvaa - tosin Kiinan viimeaikaiset vaatimukset ovat tiukentuneet. Mikä olisi sitten se paras käytäntö, mutta se kuitenkin tiedetään, että kiinalaiset tulivat maskeillaan ja suojillaan ilmeisen hyvin toimeen (?)

Alussaan tämä koronavirussuoja sai infernaalista kaikua medialta - Kiinan suuntaan - puhuttiin kelvottomuudesta, kelpaamattomuudesta - tasoittuen selitteeseen: "Ei suomalaisten sairaaloiden ja niiden teho-osastojen käyttöön". Niin tai näin, mutta nyt, kun media on saanut selville nämä epänormaalit kauppareitit, ei ole ihmeteltävissä, että informaatioketjussa on mahdollisesti syntynyt epäselvyyttä, jossa sairaalalaatuisuus vaihtui hyvään kuluttajalaatuisuuteen >2
.

Virolaislehti: Virolainen pankki pitää Huoltovarmuuskeskuksen ja Tiina Jylhän kasvomaskikauppaa epäilyttävänä, jäädyttänyt Jylhän yrityksen tilin

..


Ilkka Luoma 

2 - Herää kysymys miksi tämän tyyppisiä kanavia käytetään, kun on olemassa alusta loppuun saakka toimiviksi testattuja verkostoja, kiinalais-suomalaisina - Suomesta Kiinaan ja aina tehtaan liukuhihnan valvontaan saakka.

On myös puhuttu kymmenkertaisista hinnoista, ehkä ..., mutta mikäli kymmenkertaisuus pitäisi paikkansa - merkitsisi se lähelle niin sanottua suomalaishinnoittelua, Suomessa valmistettuna.

Kiina on onnistunut luomaan omat tuotantologistiikat alusta loppuun - paljolti omasta maasta, siis raaka-aineista valmistuotteisiin saakka. Kiinalaisilla on myös maailman suurimmat valmistuskapasiteetit, jolloin yksikköhinta saadaan (hyvin)
alas.

"
Hyvin alas" - oli se syy, miksi jo vuosikausia sitten muun muassa suomalaiset valmistajat siirsivät tuotantoaan Kiinaan - saadakseen paremman kilpailuasetelman, ja siis suuremmat voitot.

Lisäksi Kiina koettiin vastustamattomaksi myös näiden syiden vuoksi: 1) Halpa ja ahkera toveri, joka ei lakkoile, 2) Heti tehtaan oven takana maailman suurin sisämarkkinapotentiaali ja 3) alussaan olemattomat ympäristölait, jotka eivät enää sitä ole.

Luotetut ja hyvin toimivat suomalais-kiinalaiset verkostot eivät useinkaan tarvitse etukäteisrahaa, vaan ideana on pikemminkin että ensin ostetaan "asevelihintaan" koe-erä , josta todetaan laatu/ toimivuus ja soveltuvuus. Tässä maskitapauksessa on tosin poikkeuskiire ja kilpajuoksu, sillä noilla markkinoilla on paljon kysyntää - huomattavasti suuremmilta ostajilta. Näinkö hätäämme löytyi se "tuntematon valmistaja", jonka laatukriteereitä ei tarkoin tunnettu?

Valtava kysyntä on synnyttänyt "erilaista tuotantotoimintaa", ja tämä jos mikä edellyttää sitä erinomaista "Kiina päätä" havaitsemaan mahdolliset sudenkuopat. Tässä kohdin en väitä mitään, vaan odotan tarkempia tutkimusselvityksiä ...

Luotettava ja nopeaan toimitukseen valmis tuotantolaitos on jo löytynyt. e

...
TIEDE | 24 | FB | FBV

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Entä sitten hinta - kuka/ ketkä korjaavat potin, jos varsinkin valtiomme ottaa osaa kustannuksiin - varsinkin silloin, jos hallituksemme päätös on velvoittava maskien pitämiselle!

Kansamaskilla on aina hintansa. Nyt se näyttää olevan lähinnä Kiinasta tuotuina kansanmaskeina noin euron luokkaa per kappale. Saa nähdä mihin hintahaarukkaan tämä kotimainen laatutuote kiinnittyy.

Tänään maailman hengityssuojaimista Kiina valmistaa suuren osan - siellä on koneet, jotka tekevät sen määrän mitä koko maailma tarvitsee - valikoiden. Hinta laatumaksajille kiinalaisen tehtaan ovella on noin 0,21 - 0,32 senttiä per kappale.

Kun tuohon lisätään lentorahdit, tullaukset, maahantuojan - ja vähittäiskaupan osuus sekä valtiolle arvonlisävero, niin jo pelkkä arvonlisävero on tänään vähän vaille tuon kiinalaistehtaan myyntihinta! Tässä toteutuu kiinalainen T-paita ilmiö, joka toi valtiollemme suuremman arvonlisäveron kuin mitä tehdas sai koko T-paidasta.

Kiina veikin T-paitojen valmistuksen halvempien toverien maihin - Vietnamiin, Laosiin, Bangladeshiin jne ---

Entä kansanmaski - onko odotettavissa MiljoonaMaski, jonkun edistyksellisen kaupan/ kauppaketjun toimesta - onkin alkanut kilpailu, mistä tehtaasta Kiinasta tuo ensimmäinen miljoona maskia kokeeksi tilataan. Kiina on edellyttänäyt alun kiihkeinä hetkinä etukäteismaksua, ja ainakin selvää laatumäärittävää tilausta, jossa ymmärretään mitä ollaan tilaamassa!

Luotettavimmat pitkäaikaiset ostajat saavat tavaraluottoa (=maksuaikaa) kiinalaiselta tehtaalta jopa 180 päivää!

Arvaan tilanteen kehittyessä hinnan kiinalaistehtaassa putoavan luotettavalle tilaajalle jopa 0,15-0,20 euroon per kappale, jopa rahteineen. Yhteen lentokoneeseen saadaan paljon mahtumaan.

Otetaanko nyt katetta liikaa kansan kukkaroista? -hin.tark. 170820
.