tiistaina, marraskuuta 22, 2022

Kuningas Jalkapallo!

i |2392|372128|c

.


Kuva: ~ https://www.aamulehti.fi/jalkapallo/art-2000008120977.html - AL-otsikoituna: 

"

Englannin laaja materiaali ja Espanjan supertalentit – Arvioimme viisi suosikkia Qatarin MM-kisoihin 2022

-toimittajana Antti Raunio

***


..

Jalkapallon huipulta - ilman tarkoitushakuista politiikkaa!

- taistelu Maailmanmestaruudesta alkaa - pienenä häiriönä vain nyt MM-jalkapalloon täysin kuulumaton politiikka - raha on siihen tuolla ylimmällä tasolla "aina" kuulunut -itsestään selvyytenä, kuten mihin tahansa maailman huipulla tapahtuvaan urheilulajiin!

.. nyt jokainen lukija voi ottaa oman kantansa, kuitenkin innokkaimmat jalkapallon todelliset ystävät eivät näistä poliittisista ja tarkoitushakuisista häiriöistä välitä - vähääkään!


.
Joitain esimerkkejä näistä tässä kohdin häiriömedian roiskeista, rääkäisyistä kuin tunnottomuudesta ymmärtää itse jalkapalloa, joka on maailman yksi harrastetuimmista lajeista - kautta liki kaikkien mantereiden!
.
https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009213540.html -

HS-ote: " .. ”Kun katsomme, mitä me eurooppalaiset olemme tehneet viimeisten 3 000 vuoden aikana, meidän pitäisi pyytää anteeksi tekosiamme seuraavien 3 000 vuoden aikana eikä saarnata moraalista”, [Gianni] Infantino sanoi" .. " | " .. Infantino on oikeassa siinä, että Euroopalla on mm. kolonialismin ja imperialismin seurauksena sormensa pelissä epätasa-arvossa, rasismissa ja kaiken muotoisessa syrjinnässä maailman jokaisessa kolkassa. .. "
-toimittajana Janne Oivio.
.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000009157603.html -

HS-ote: "Huippujalkapallo ryvettyi globalisaation, korruption ja ökyilyn myllyssä. Enää ei tee edes mieli katsoa, kirjoittaa toimittaja Sami Sillanpää"
.

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009208948.html -

HS-ote: "Jalkapallon MM-kilpailut alkavat sunnuntaina. Nyt niitä on ikävä katsoa, sillä ihmisoikeuksia polkevan Qatarin kisapaikat on rakennettu siirtotyöläisten verellä"


- HS pääkirjoitustoimisto.
[20U14] ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/06/kuningas-jalkapallo-alkaa.html


MTV3 urheiluosuudessa vuonna 2014 entinen huippujalkapalloilija Pasi Rautiainen 1] ei pysynyt housuissaan – vaan päästeli innolla sitä euforiaa, mihin Suomenkin jalkapallofanit keskittyvät pulleine jääkaappeineen. Uskon, että Pasi odottaa Saksan voittoa, sillä on heidän vuoro. Ehkä värittömämpää, mutta niin ihailtavan kurinalaista kuin muinoinen jääkiekon punakone 2]klak-klak, ja viisi, ellei peräti seitsemän perättäistä Maailmanmestaruutta.

.

1] [US] Pasi Rautiainen
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pasi_Rautiainen -
2] [AL] Punakone jääkiekossa
http://punteracademyblog.wordpress.com/2010/05/17/punakone-tihonovin-superviisikon-tarina/ -

.


Brasilialla on eniten jalkapallon Maailmanmestaruuksia, Englannilla vain yksi

.. vaikka pallon potkiskelun sanotaan sieltä lähteneen liikkeelle. Eurooppa on jalkapallomaa, joka rahoillaan imuroi Afrikan ja Etelä-Amerikan tähtiä riveihinsä, mutta nyt kyseessä ovat kansalliset juhlat ja rahasidokset ovat väliaikaisesti puretut.Maailma pysähtyy kohta kuukaudeksi

Velat muuttuvat saataviksi, ja olutta virtaa – ja monta huutoa, kyyneltä – läheltä piti … ja onnetonta erotuomaria, vaikka heillä on kello ranteessa, joka kertoo milloin maali tuli oikeasti. Silti tuomarin ehdoton valta on edelleen rikkumaton.


Jalkapallo on maailman harrastetuin laji;

se toimii köyhässä Afrikassa, Aasiassa, jopa Kiinassa, mutta erityisesti Etelä-Amerikassa, Eurooppaa kuitenkaan unohtamatta.

Lyhyt historiakatsaus - Eräällä kertaa Maailmanmestaruus oli erityisen arvokas, koska se haluttiin saavuttaa viisinkertaisen kotona. Saksa oli valmis, ja moni suomalainen huutaa hurraata tälle sotakoneelle, joka tietää mitä tekee ja pelaa aina viimeiseen sekuntiin täysillä – olivat numerot taululla sitten mitä tahansa.

Näin kirjailimme vuonna 2006, kun Jalkapallon Maailmanmestaruuskisat olivat Saksassa, tuolloin isäntämaan katsojat odottivat hartaana jotain – se jäi saavuttamatta, mutta revanssi on nyt

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/06/kuningas-jalkapallo-nostaa-kansallisia.html -


Saksassa kohtasi koko maailma miltei joka kolkaltaan

Jalkapallo on lisävälineetön laji, jota potkitaan niin Afrikan hiekkarannoilla, Englannin nummilla kuin Amerikankin stadioneilla. Kaikki maanosat ovat edustettuina sulatusuunissa, joka kohtaa laajimman yleisönsä mitä missään muualla urheilumaailmassa.

Jalkapallosta nousee maidensa suurimmat sankarit, erityisesti Etelä-Amerikassa, jossa jalkapallopeli pysäyttää lähes kaiken muun. Saksassakin elettiin revanssia maailmanmestaruuksista rautaisena tahtona kuin aikoinaan Gruppin teräs, joka kestää ..


EU-alueella on useita todellisia jalkapallomaita,

.. ja nyt EU onkin hajanaisempi sitten edellisten jalkapallon maailmanmestaruuskisojen. EU osallistujat ovat itsenäisempiä kuin vuosiin, EU-lipulla ei ole joukkuetta. Kansallistunne katsomoissa on käsin kosketeltavaa ja innokkaat maansa kannattajat maksavat mitä tahansa päästäkseen hurraamaan juuri edustamansa maan maaleja.
--

Qatar

Paluu tähän päivään ja Qatariin, joka panosti keinoillansa "kaiken mahdollisen" erinomaisten puitteiden eteen, jotta saamme täydellisen urheilun juhlan!

Kaikki haluavat voittaa ja vain yksi kruunaa maineensa seuraaviksi vuosiksi mestaruuspystillä. Kansalaiset elävät tunnelatautunutta hektisyyttä menestyksestä, mutta myös pettymystä, koska aina toinen häviää lähestyttäessä loppupeliä.--
Jalkapalloa ilman politisoituneen median sekaantumista siihen!

.
Tähän sopiva musiikki - kertomaan Saksan kykyä taisteluun - ja aina loppuun, voittoon saakka!


~ https://youtu.be/C6LuKLwMkN4 - Peter Baumann (Chasing The Dream)
--


|   39  SUOMI24  228  |  1  TIEDE  56  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |


--93171


..


2


Riemu ja katkeruus kohtaavat nopeasti ja tunteet muuttuvat riemusta pettymyksiksi, kuin myös häviöstä uuteen voittoon.Missään kilpailussa ei kohtaa näin voimakas tunnelataus,

yhteenkuuluvuus ja osallistuminen omiensa juhliin ja tunteeseen ylpeydestä tai tappiosta. Jalkapallossa kohtaa aito osaaminen, lisävälineitä ei ole, ei rikkoutuvia ja savuavia moottoreita, vaan peliä jaloilla, taidolla ja vahvuudella pitää taistelutahtoa loppuun saakka.

Jalkapallossa kohtaa fyysinen voima ja henkinen kantti kestää tappiolla oloa vääntäen sen voittoon. Pelisilmä, joukkue ja tiimi ovat kaikki kaikessa. Vahvimmat maat ovat joukko kirkkaita tähtiä, mutta kuitenkin joukkueita, joissa yhteen pelaaminen ratkaisee. Jalkapallo on todellinen joukkuepeli.Jokainen joukkue edustaa omaa kansakuntaansa ja on ylpeänä edustamassa maansa värejä

Kymmenien tuhansien yleisöt kannustavat raivoisasti omiaan, koska tunnepurkaus oman kansallislaulun raikuessa kostuttaa paatuneimmankin silmät. Jalkapallopeleissä ihmiset kokevat yhtenäisyyttä, ylpeyttä maastansa, ikään kuin itsekin olisi parempi kuin vierustoveri, jolla oli se väärän värinen lippu.Urheilu yhdistää ja jalkapallossa kohtaavat taistelutahto, yksilöosaaminen ja joukkuepelitaito

Maalintekijät ovat sankareita, yleisö hullaantuu aina omiensa maalista. Pelillä on myös synkempikin puoli, toinen häviää. Häviämisen taito on vähissä oltaessa maailman huipulla. Nyt peleissä on koko maapallon valiot ja on käynnissä peli kuninkaiden kuninkaista.Pelejä katsoo enemmän ihmisiä kuin mitään muuta tapahtumaa

Jalkapallo tunnetaan Ghanan pikkukylissä, Tokion diskoissa, Lontoon pubeissa, Argentiinan kaduilla kuin ruotsalaisten börje-baareissakin.

Kansa kokoontuu kaikkialla kannustamaan omiansa. Joukkovoima ja -tunne ovat niin väkeviä, että tuolla tsempillä ja huumalla taltutettaisiin pahempikin taloustaantuma kuin pätkätyöttömyyskin. On kysymys nautinnosta ja tunteesta. Tunnelatautuneena ihmiset antavat kaikkensa ja elävät siinä niin hektisesti, että yhteenotoiltakaan ei voi välttyä.Kuinka voitaisiin kanavoida tämä kilpailuhenki,

taistelutahto ja yhteenkuuluvuus kansallisiin asioihin helpottamaan arkisia ongelmia. Jalkapallon aikaansaamalla draivilla voisi olla käyttöä muuallakin, kunhan vain tietäisi kuinka energiat suunnataan kansallisesti oikeisiin kohtiin.

Yhteenkuuluvuus, kansallishenki ja ylpeys omista ovat vahva alkuvoima tuottamaan positiivista asennetta. Onkin sanottu, että sodat* ja pelit eivät eroa juuri toisista, koska kyseessä on voitto tai tappio.


--

EPILOGI - Haastetta poliittiselle järjestelmälle aikaansaada sama yhtenäisyys,

… tunne, osallistuminen ja joukkoon kuulumisen into. Kansakunta on juuri niin vahva kuin on sen henkinen tila yhtenäisyydestä kohdata kaikkialla vaanivat ongelmat ja vaikeudet. 


Paras voitto on yhteinen voitto, ilman sen epätasaista jakaantumista osallistujilleen. Jalkapallossa saavutettu voitto on yhteinen ja koskee koko kansakuntaa. Siinä on se pieni ero liike-elämän voittoihin.

--
e
Ei kommentteja: