keskiviikkona, marraskuuta 23, 2022

USA-hyökkäyssotien rikollisuus ja ja tuhonumerot*

 c|2395|372189|xi

.


Kuva: ~ https://www.kaleva.fi/obaman-vietnam/2420187 -, ingressiltään näin: 

"

Monet sotimiseen epäilevästi suhtautuvat amerikkalaiset pelkäävät, että Yhdysvallat joutuu palaamaan Afganistanista samalla tavalla kuin aikoinaan Vietnamista. Sota näyttää täyttävän samat kriteerit

" -toimittajana Mika Horelli kirjoitti vuonna 2009! - |8!


..

Takavarikot Yhdysvaltojen hyökkäyssotien tuhojen korjaamiseksi

Milloin paljastetaan US-hyökkäyssotien rikollisuus ja ja tuhonumerot siviileille*?

PROLOGI - Sodat ovat aina väärin, sota kertoo kyvyttömyydestä neuvotella - se on siis joko ylimielisyyttä, oman asiansa oikeassa pitämistä tai kostoa jostain johon on aihetta tai ei. 


Erikseen voimme pohtia koston mentaliteettia - onko se väärin tai sittenkin oikein - "kasvatusmenetelmänä"? Millaista mallia lännenmies haluaa koulia aseinkin sellaisia kohtaan ja vastaan, jotka katsotaan opastavan kurituksen arvoisiksi kohteiksi - hyödyksi lännen omille kauppa- ja valtapyyteille ---
.
|*https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/456756e0-53c7-4d57-9d2b-25900b037615 -, otsikoituna näin:
"Pääkirjoitus: Yksi luku paljastaa Putinin rikoksen suuruuden"
-IL-toimittajana Lauri Nurmi.

.

--

Yhdysvallat on aktiivinen sotija - ympäri maailman
[ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States - ]

Viimeisin amerikkalaisten hyökkäilyjen rykäisy kauas omilta rajoilta ajoittui vuosiin 2001-21, näin noin 20 vuotta lähes yhteen menoon USA hyökkäillen ja pommittaen soti useissa valtioissa ja valtioihin aina Afganistanista Syyriaan.

Mitään laskentoja näiden US-hyökkäyssotien kustannuksista, vahingoista ja täystuhoista noiden maiden (Afganistan, Irak, Somalia, Jemen, Libya ja Syyria) vaikkapa siviilejä kohtaan ei ole missään ainakaan julkisesti laskettu ja esitelty.

Tapahtui Euroopassa!

USAF-pommitukset Euroopan Serbiaan ovat nuokin tuhoiltaan laskematta - se tiedetään, että noin 500 siviiliä menetti henkensä Jugoslavian hajoamissotien USAF-osuuksina, ehkä myös Naton hyökkäyksinä |1.
.
|1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html -
.

--
Tänään USA on muuttanut omaa hyökkäyssotimisensa doktriinia

Ennen Yhdysvallat lähetti omia sotilaita - lähinnä mustia köyhempien kansanosin nuoria aikuispoikia ja -tyttöjä - US Army' n kouluttamina ympäri maailman - Korean niemimaalta Vietnamin kautta Irakiin vuosina 2003-2013 - sadoin tuhansin,

.. muun muassa Vietnamissa menetti henkensä noin 50 000 amerikkalaissotilasta.
Nyt USA käyttää omiin epäsuoriin hyökkäyssotiinsa itse valmistamiaan aseita |2, mutta jättäen omat sotilaat kotitantereille tai ympäri maailman oleviin sotilastukikohtiin, joita on eräin tiedoin jopa yli 500 |3.
.
|2 ~ https://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -
|3 ~ https://www.ku.fi/artikkeli/1699849-yhdysvalloilla-on-maailmalla-761-sotilastukikohtaa -

.

--
Nykyään US sodituttaa nyt taistelualueen valtion omia sotilaita -

.. aseistaen heidät hampaisiin saakka, jotta omat säästyvät, ja vihollinen - USA' lle viholliskandidaattina - heikkenee, kuten nyt Ukrainassa, jossa ukrainalaiset koettavat kaikin keinoin ja muun muassa amerikkalaisasein tuhota Venäjän armeijaa, mikä hyökkäsi helmikuussa 2022 tähän entiseen Ukrainan sosialistiseen neuvostotasavaltaan -

.. "sisällissodan" luonteen ollen alussaan "sisäinen slaavien välinen mittelö" vallasta, kansanryhmien turvallisuudesta kuin mahdollisuudesta hallita yhtä tärkeää maanviljelysaluetta Euroopassa.

--
Nyt Suomi PM Sanna Marin' in johdolla on murentamassa viimeisenkin säikeen Venäjään |4 -

.. näin menetämme kaikkinaiset kaupalliset, kulttuuriset kuin taloudelliset siteen tähän maailman suurimpaan raaka-aineiden ja energioiden kuin hiilinielujen valtioon. Herää vakava kysymys:

Onko Sannan ajattelematon toimintamalli jo suureksi vaaraksi kansakuntamme tulevaisuudelle?
.
|4 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009215219.html -, otsikoituna näin: "Venäläisten rahoja on vaikeaa takavarikoida" -toimittajana HS-pääkirjoitustoimisto.
.

--
Voimme pohtia esimerkiksi tilannetta elintarvikkeiden osalta - ehkä nälkäkin vielä yllättää!
- tässä linkki ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - .

Entä jos meille tulee nälkä, kuten tuli talvella 1942, kun kävimme edellistä hyökkäyssotaa, sen jo tuolloin muuttuessa asemasodaksi Neuvostoliittoa vastaan.
Meillä Suomessa oli silloin päällä 1941-uho |5, mutta ollen jo 1943 lähtien muuttumassa kansan suissa 1944-peloksi, jolloin menetimme Suomi-neidon oikean kädenkin.
.
|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/10/pelkaako-venaja-enta-putin-haetaanko.html -
|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/09/myrkyttaako-jussi-halla-aho-rauhaa-1941.html -

.

Näinkö tuolloin 1941 "tyhmän valtiojohdon vuoksi koko kansankuntaruumis kärsi" asiasta, joka oltaisiin ehkä voitu välttää taitavalla neuvottelulla.



Entä nyt - onko pula kyvystä käydä vuoropuhelua tuon idän karhun kanssa hukassa, eikä olla - kuten nyt -

.. yllättäen yhdistämässä venäläisten yhteenkuuluvuutta!

- koettaen ottaa haltuun EU-pakotteiden takavarikot, joita mitä ilmeisimmin ei tehty lainkaan USA' n hyökkäyssotien aikana itse amerikkalaisilta tai USA' n liittovaltiolta - valtion ulkomailla olevista varannoista.

Miksi ei tehty ja miksi nyt ehkä yritetään Venäjän osalta tehdä?


..
93490

..


|  169  SUOMI24  363  P  |  164  SUOMI24  838  |  TIEDE  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  | 


.


Amerikkalainen vastuunkanto omista hyökkäyssotiensa aikaansaamista tuhoista

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/10/miten-yhdysvaltalaiset-itse-olivat.html



.

EKSTRA 2

Laos - maailman pommitetuin valtio - asialla USAF

https://vintti.yle.fi/yle.fi/tv1/juttuarkisto/dokumentit/historiaa-cian-salainen-sota-laosissa.html

.


EKSTRA 3

Olisiko Talvisota, joka johdatti "voiman ja sen myötä uhon tullessa tarjolle" Jatkosotaan - voitu välttää jo 1939 keväällä?

https://journal.fi/tt/article/view/49424/14596 -

https://histdoc.net/history/suurvalta1939.html -  

https://journal.fi/tt/article/download/56114/18537/55396 -  

 

.


2


Mikäli EU lähtee tälle PM Sanna Marin' in venäläisomaisuuksien ja varantojen takavarikointien realisoimisen tielle, mitä vauhditettiin Puolan pääministerin vierailun yhteydessä - on selvää, että se tulee yhdistämään Venäjän kansaa;

.. eikä tässä vielä kaikki, vaan asettaa aivan uuden varovaisuuden monille valtioille käydä kauppaa ja muuta yhteistoimintaa koko EU' n kanssa, sillä se tuo uhan joutua samankaltaisten takavarikkoasetelmien eteen kuin nyt suunnitellaan Venäjää vastaan -

.. esimerkiksi monista valtioista käy Kiina, josta on jo kasvanut maailman suurin talousvaikuttaja ja kansantalous - IMF 2015: BKT/PPP |6.
.
|6 ~ https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/ohitti-yhdysvallat-ja-jatkaa-kasvuaan-kiinasta-maailman-suurin-talous/86dd77f5-e793-3645-b75f-33ce60dfcc1c -

--
Jokainen taloutta, kauppaa ja logistiikkaa ymmärtävä voi pohtia mitä merkitsee EU' lle, jos Kiina menettää luottamuksen kaupallisena kumppanina Euroopan Unioniin.

Onkin varmaa, että näin takavarikkojen käyttö mahdollisten EU-suunnitelmien mukaan ajaa vauhtia Kiinan ja Venäjän uusnormaaliin. Tämä merkitsee vaikuttavien kaupallisten ja yhteistoiminnallisten tavoitteiden aktivoitumisten kiihtymistä kehittyviin ja kehitysmaihin. Näin kaikki se mitä Venäjä ja Kiina nyt tuottavat länteen - kääntyy pois EU' n ja USA' n ulottuvilta.

Länsi jäänee mahdollisesti pyörittämään taloutta ja kasvuhokemaansa omien keskinäisten toimijoiden keskuuteen?

--
EPILOGI - Miten USA on maksanut aiheuttamaansa hätää - pommitustensa vuoksi esimerkiksi Laosin osalta |7 - entä miten Afganistanin hyökkäyssotansa tuhoja vuosina 2001-21 |8 - miten Irakin osalta vuosina 2003-2013 |9 - paljon muitakin, mutta myös korvauksien osalta jotain on tehty -

USA maksoi US Navy' n alas ampumansa iranilaissiviilikoneen uhrien omaisille korvaukset - vahinkolaukauksesta, kun se pudotti siviilimatkustajakoneen kansainvälisestä ilmatilasta Persianlahdella - kyseessä Lento 655 [ https://fi.wikipedia.org/wiki/Iran_Airin_lento_655 - ] - 


Entä MH17 - siviilikoneen pudotus Ukrainassa?

[ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17639432/todellisuutta-mh17-siviilikoneen-pudotuksesta - ]
.


|7 ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/maailman-pommitetuin-maa-kursii-vielakin-haavojaan-obama-sanoi-katuvansa-usa-n-pommituksia/6063756 -
|8 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84016/afganistan-2001-sota-jonka-usa-havisi -
|9 ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/07/15/ulkolinja-isis-syntyi-irakin-tuhkasta -

.






..
PS.
Onko Yhdysvaltojen valtio- ja yksityisomaisuutta takavaroitu sen käymien hyökkäyssotien ja niiden aikaansaamien tuhojen korjaamiseen - tiedämme vastauksen: Ei ole EU' n taholta mitään takavarikkoja ja pakotteita USA' ta kohtaan operoitu, vain se, että monet EU-jäsenvaltiot ovat ottaneet osaa noihin hyökkäyssotien yhteyteen, USA' n rinnalle - pommittajina ja hyökkääjinä |11.
.
|11 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/08/usaf-pommitti-libyan-kaaokseen-ja.html -
.

..
PPS.
"Kuinka venäläinen pitää olla, että se on Suomelle vaaraksi?" -esitetty kysymys YLE-Aamu-TV' ssä -jälkipörssissä 22.11.2022 --


..

PPPS.

Milloin Yhdysvallat vapauttaa takavarikoimiensa afgaanien kansalliset varat Afganistanin omaan käyttöön?



--
e

Ei kommentteja: