tiistaina, marraskuuta 01, 2022

II - Eurooppaa revitään lännen toimesta nyt kahtia!

 |2373|370077|

.


Piirros: ~ https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000005472315.html - Suomen natottajana tunnettu HS osaotsikoi näin: "

Tässä on Euroopan todellinen kahtia­jako – ..

" -HS-toimittajana Jaakko Lyytinen.


***


..


--- [https://yle.fi/uutiset/3-12650298 -, YLE-otsikoituna näin:

"Prahassa tehtiin historiaa, kun yli 40 eurooppalaista johtajaa kokoontuu ensimmäistä kertaa – tästä uudessa poliittisessa yhteisössä on kyse"


-YLE-toimittajana Rikhard Husu]

.


[U] - PROLOGI - Maantiedettä osaavat, ymmärtävät ja talous- ja sotahistoriaa tietävät ovat ajat sitten oivaltaneet, että Venäjä on osa Eurooppaa, sen väestöllisesti ja pinta-alallisesti suurimpana valtiona - joka tosin jatkuu kauas Aasiaan aina Kiinan rajoille saakka.

Venäjä Euroopan suurimpana on jo maailmallisesti eräs merkittävimmistä potentiaaleista liittyen raaka-aineisiin, energiaan kuin myös ravintoon [* https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - ] ja hiilinieluihin erityisesti Siperian metsinä.Tunnetusti asiansa osaavat taloustieteilijät tietävät senkin, ettei ilman raaka-aineita ja energiaa saada tuotettua mitään ihmisiä ja nykyään robotteja työllistäviä jatkojalosteita ihmiskulutukseen.

Läntisen valtiot maailmallisena vähemmistönä ovat tuottaneet nokkeluudella, oveluudella ja kauppahenkilöiden voittotuotto-osaamisella ja aiemmalla kolonialismilla kuin tämän päivän sivistyneellä kehitysmaaryöstöllä materiaalismaallisen elintason juuri EU' n läntisiin valtioihin - niiden ollen osin entisiä kolonialisteja briteistä ranskalaisten kautta espanjalaisiin ja belgialaisiin - esimerkkeinä - hollantilaisiakaan unohtamatta.

--
Euroopan Unionin nykypäivän 1941-mahtipontisuus, jopa 1941-uho on saatava rauhoitettua säällisiin kuoseihin, sillä Euroopalla ei ole varaa 1941-toisintoon, jossa Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi Neuvostoliittoon aseveljiensä kanssa - tunnetuin lopputuloksin 1945!

.

Toivottavasti emme näe kansakuntamme taholta 1944-pelkoa!

 

--
Nyt EU masinoi uutta kertaluonteista joukkokokoontumista pääpontena Venäjän eristäminen eurooppalaisesta kokonaisuudesta

Tällä 'kokoustelulla' ei saata olla pitkät jäljet, sillä hyvin moni eurooppalainen valtio tietää mistä energia, raaka-aineet ja ehkä huomisen ravinto tulee - Venäjältä, jolla on maailman suurin potentiaalinen maapinta-ala hedelmällisenä peltoalana tuottamaan paljon enemmille ravintoa kuin venäläisten oma noin 140 miljoonainen väestö tarvitsee!


Venäjän luonnonrikkaudet ovat aina kiehtoneet vieraita -

.. Ranskan Napoleon Bonaparte' sta Saksan kolmannen valtakunnan Adolf Hitleriin - Hitlerin haaveilemana Lebensraum' ina. Nuo koitokset saada sotimalla Venäjän rikkaudet haltuun ovat aina epäonnistuneet - kuin myös idästä tulleet valloittajat, vaikkapa mongoleina, jotka lopulta poistuivat omille mailleen - kauas itään.


Entä edesmennyt us-presidentti Ronald Reagan ja Tähtien sota?
-edellisen us-presidentti Donald Trumpin esikuva?

~ https://tekniikanmaailma.fi/muistatko-viela-alkuperaisen-tahtien-sodan-nerokas-bluffi-joka-vaikutti-neuvostoliiton-tuhoon/ -

--
Eurooppalainen tulevaisuus on yhteinen Eurooppa!

[ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17563785/yhtenainen-eurooppalaisuus-pelastaa-koko-maanosamme-kokonaisuutena - vastakkainasettelu ei ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - ]

.. nyt lähinnä länsiohjattuna systematisointina ei voi tuoda maailmallista onnistumista kaikista niistä ongelmista, jopa katastrofin siemenistä, jotka on jo istutettu lähinnä valkoisen kasvuhokeman aallossa pitkänä jatkumona aiemmasta kolonialismista, joka jakoi maailman karkeasti kahtia -

.. valtavaan kehitysmaaenemmistöön ja pienvähemmistöiseen länteen, joka haluaa ylläpitää omaa hegemoniallisuutta, lähinnä amerikkalaisin asein. Nyt on lopetettava lännen omaksi eduksi tämä idän ja lännen välinen vastakkainasettelu! |1.
.
|1https://www.tiede.fi/keskustelu/78832/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy -
.

Tämä yhtenäisyyden etsiminen voidaan aloittaa nyt kokonaisvaltaisesta Euroopasta,

.. jolloin Venäjä mukaan lukien löydetään uuseurooppalaiselle filosofialle, vanhoista virheistä oppineina - aivan uusi ulottuvuus maailmalliseen moninapaisuuteen, kun lopulta ymmärretään kansojen moninaisuus, erilaisuus ja tarpeiden kirjo henkisyydestä uskontojen kautta materiaalisiin tarpeisiin ..

- unohtamatta kehittyvää tasa-arvoisempaa jakoa maailmallisuuden raaka-aine- ja energiavarannoista. Tosiasia on kuitenkin se, että ihmiskunta säilyy vain silloin, kun lähinnä meidän itsemme luotuihin ongelmiin haetaan yhdessä ratkaisuja.

--


Yksikään elämänarvo, ajatus elämästä kuin kyky ymmärtää erilaisuutta - ei voi vain yhtenä ryhmänä ottaa johtajuutta - maailmamme on muuttumassa moninapaiseksi ja -arvoiseksi...
ISOKUVA - Demokratian kriisi - pienenä maailmallisvähemmistönä
https://yle.fi/uutiset/3-12668640 -, otsikoituna näin: " .. – kovat ajat koettelevat demokraattisia arvoja myös meillä, sanoo tutkija

Autoritaarisuus on saanut pistevoittoja, mutta demokratia on vielä iskukykyisenä kehässä, sanoo poliittisen historian professori Juhana Aunesluoma
"


-toimittajana Tuomas Hyytinen.

.

EKSTRA 1


1.11.2022 YLE-Aamussa edustaja Anders Adlercreutz omi jo koko Itämeren Naton sisämereksi - unohtaen maantieteen todellisuuden Kaliningradina ja Venäjän Pietarina. Huima ja mahtipontinen näköala kiihtyvään vastakkainasetteluun - nyt jopa "kotimeremme" osalta. Samassa haastattelussa Andersia komppasi ihailtavan saman mielisesti UPI-FIIA' n tutkija Minna Ålander.--
89828

--|  49  SUOMI24  145  |  TIEDE  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  | 


..


2Ainoa keino saavuttaa laajaa menestystä on sulattaa ihmisten erilaiset lähtökohdat, historia, perinteet jopa perintötekijät - kukaan eikä mikään ole lähtökohdiltaan toistaan parempi. Emme voi lännestä opettaa tapoja, kun ne eivät kuitenkaan sovi kaikille.

Tapojen pakko-opettamista jopa asein on nyt vähennettävä ja lopetettava kokonaan. Voidaan olla esimerkkejä tyrkyttämättä luulemaamme hyvää kuin. Ei niin kuin se vanha pappi:

"Älä tee niin kuin minä teen, vaan tee niin kuin minä sanon" - tämä oppimalli ei sovi eurooppalaiseen ihmisyyteen.

Ihmisyys saavutetaan sekaantumattomuudella muiden itsenäisten itse omaan asiaansa oppineiden sisäisiin asioihin - voimme näyttää esimerkkiä, voimme kertoa tapojamme, jos kysytään - pakko-opetuksen aika on ohi.


..

PS. 'Kokoustelun' toisena päivänä itse Euroopan Unioni kokoontui, ja tähän nyt ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009111876.html - HS-ote:

" .. Osa EU-maista on vaatinut kaasulle hintakattoa, mutta osa suhtautuu siihen torjuvasti. Marinin mukaan mailla pitäisi olla rohkeutta tehdä poikkeuksellisia toimia, koska EU elää poikkeuksellisia aikoja. Marinin mukaan sota on pääsyy energian hinnan nousuun, minkä lisäksi näyttää siltä, että hintaa halutaan nostaa keinotekoisesti ylös. .. "


--3


Samoin se aika on ohi, jossa koetetaan rikkoa Eurooppaa väkisin kahteen leiriin, sillä se on tuhoon tuomittu ja tämä Tsekin Prahan 'kokoustelu' ei ole mikään yhteisö, vaan EU' n keino rikkoa Eurooppa kahteen osaan - sen suurimpaan Venäjään ja muuhun Eurooppaan.

--
Euroopalla ei ole varaa menettää Venäjää ja sen 140 miljoonaista kansaa idän - Kiinan johdantoon

Nyt on jo suuri vaara, että Venäjä hakeutuu kiinalais-intialaiseen polkuun löytää aivan uudella tavalla läntisen kolonialismin heikentämät kehitysmaat - erityisesti Afrikassa ja näin aluillaan olevat SOC* ja BRICS** voivat saada sellaista nostetta, jossa läntinen maailma jää alakynteen ja pieneen vähemmistöön.

Lännen ja idän vastakkainasetteluun maailmallamme ei ole varaa, siksi suuret ongelmat ovat jo ihmisahneudella rakennetut, ja onkin aika pystyttää noiden ongelmien ympärille korjaussarjat - jotta lapsillamme ja heidän lapsillaan olisivat paremmat ja luontoläheisemmät mahdollisuudet toteuttaa evoluution ainoaa käskyä lisääntyä sopeutuvasti.EPILOGI - Pidetään Ukrainan slaavisodasta huolimatta kirkkaimpana tavoitteena yhtenäinen Eurooppa, sillä se on rikkaus Kiinan, Euroopan ja Yhdysvaltojen kolminaisuudessa ratkoa ihmisperäiset suurongelmamme!..
PPS. YLE-toimittaja Husu maalasi oman juttunsa ingressin näin:

"Euroopan poliittinen yhteisö kokoaa 44 maata keskustelemaan turvallisuudesta ja vakaudesta. Uuden yhteisön haasteena on tehdä pesäeroa Euroopan unioniin, johon valtaosa sen jäsenistä kuuluu.".


--
4 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähetetty: tiistai 1. marraskuuta 2022 10:12

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; matti.vanhanen@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu

Kopio: minna.alander@fiia.fi; juhana.aunesluoma@helsinki.fi; anders.adlercreutz@eduskunta.fi; rikhard.husu@yle.fi; tuomas.hyytinen@yle.fi; hanna.smith@hybridcoe.fi; tuomas.forsberg@helsinki.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Näin Eurooppaa revitään kahtia - vastakkain asettelu etenee?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: tiistai 1. marraskuuta 2022 10:18

Vastaanottaja: annika.saarikko@vm.fi; paavo.vayrynen@paavovayrynen.fi; maria.ohisalo@eduskunta.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; kai.mykkanen@eduskunta.fi

Kopio: mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; timo.pa.miettinen@helsinki.fi; Risto E. J. Penttilä; juho.romakkaniemi@chamber.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; arto.luukkanen@perussuomalaiset.fi; ville.niinisto@europarl.europa.eu

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Näin Eurooppaa revitään kahtia - vastakkain asettelu etenee?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: tiistai 1. marraskuuta 2022 10:25

Vastaanottaja: ville.skinnari@formin.fi; ville.niinisto@europarl.europa.eu; satu.hassi@eduskunta.fi; tytti.tuppurainen@vnk.fi; anna-maja.henriksson@om.fi; anna.kontula@eduskunta.fi; antti.rinne@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi

Kopio: antti.lindtman@eduskunta.fi; jyrki.katainen@sitra.fi; antton.ronnholm@sdp.fi; matti.pesu@fiia.fi; heikki.patomaki@helsinki.fi; heikki.autto@eduskunta.fi; olli.rehn@bof.fi; heikki.heiskanen@yle.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Näin Eurooppaa revitään kahtia - vastakkain asettelu etenee?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähetetty: tiistai 1. marraskuuta 2022 10:32

Vastaanottaja: satu.hassi@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; elina.valtonen@eduskunta.fi; katri.kulmuni@eduskunta.fi; arja.juvonen@eduskunta.fi; markus.lohi@eduskunta.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi; harry.harkimo@eduskunta.fi

Kopio: a-studio@yle.fi; seija.vaaherkumpu@yle.fi; uutiset@keskisuomalainen.fi; Saska Saarikoski; Antero Mukka; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi; matti.koivisto@yle.fi; Kari Lankinen; eeva.kalli@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Näin Eurooppaa revitään kahtia - vastakkain asettelu etenee?


..