perjantaina, marraskuuta 25, 2022

PM Sanna Marinin mielikuvamaailmassa rangaistukset kovenevat?

c|2397|372555|xi

.


Kuva: ~ http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-569-8 -


Heino, Tarja (Toim.) (2020) Mikä auttaa? Tutkimusperustaiset ja käytännössä toimivat työmenetelmät teininä sijoitettujen lasten hoidossa. Raportti 12/2020. Helsinki: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. - 


***

YLE - " .. Nuorten mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet koronan jälkeen. Avun saaminen on vaikeaa. Se voi tyssätä huutavaan psykologipulaan. Oppimisvaikeuksista kärsivälle teinitytölle kävi juuri näin, kertoo äiti. .. "

https://yle.fi/a/74-20005594 -  -toimittajana Satu Miettinen.


..


Nuorten huutava hätä!

~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/eb82aed2-dd51-4ea7-b372-c52d5b728407 -, IL-otsikoituna näin:

"Marin jengirikollisuudesta kyselytunnilla: ”Tarvitaan rangaistusasteikko, joka on riittävän tiukka”", toimittajana Jari Hanska.



..
TAUSTAUHKA - Ainakin pääministerimme vaateet Venäjän ja sen rangaistavuuden osalta tiukkenevat, tuoden meitä yhä lähemmäksi niin sanottua 1941-uhoa |1, joka koitui kohtaloksemme lopulta vuonna 1944, jolloin kansakuntamme oli jo 1944-pelossa.



Miksi sekaannumme yhä syvemmin vieraiden omiin asioihin -

.. tässä Ukrainan slaavisotaan, jossa käydään kamppailua vallasta, vaikutteesta ja eri kansalaisryhmien oikeuksista, vaateista ja turvallisuudesta - tietäen kuitenkin ulkoa kiihdytettyjen sotien olevan aina väärä keino hakea rauhaa
|2.



--
PROLOGI - "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana!"

Tämä vanha viisaus on enemmän nyt kohdillaan kuin poliitikkomme yleisesti ottaen edes käsittävät - sen tarkoittaen kahta ydinasiaa:

1. Meidän omat tärkeät sisäiset asiat, niin tämän hetken liian vähälle poliittiselle tahtovaikutteelle jäävät lapsien ja nuorien suoranainen hätähuuto |3 - yhä väkivaltaisemmaksi siirtyvässä yhteiskuntakehityksessä |4.


Tulevaisuutemme yhteiskuntana on ilmiselvästi vaarassa sen yksinkertaisen totuuden vuoksi, jossa ilman rakentavasti yhteiskuntahaluisia "yhteen hiileen" puhaltavia lapsia ja nuoria -- ei yhteiskuntaamme huomenna ole, ehkä vai anarkiana, jossa ei hallita vuorovaikutuksia .. - kuin ..


2. Meidän sotkeutuminen vieraiden asiaan, joka on nyt vallitsevana menetelmänä väärä, mutta itse keskinäisselvityksenä kahden kauppa sekä näiden kahden asiakokonaisuus, eikä meidän, varsinkaan kun todellisuudessa ei mikään aito uhka edes Suomea häiritse tai kiristä ..


- vain uhka, joka on luotu manipulatiivisen median |5 ja kiihkotarpeisten nato-uskovaispoliitikkojen toimesta |6 - tarpeesta olla jossain sellaisessa, jonka "ystävä on kaukana valtameren takana, eikä tuossa vieressä", mikä olisi meille se kuitenkin paras ratkaisu |7.



--
Poliisi on yhä aidommin huolissaan ajelehtivista nuorista, jopa lapsien kiihtyvästä väkivallasta!


~
 https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009190983.html -, HS-otsikoituna näin: 

"Nuorten väkivalta räjähti pääkaupunki­seudulla: Poliisipäällikkö tietää, miksi"
-HS-toimittajana Anne Kantola.



Poliisi kiinnittää yhä suurempaa huomiota lapsien ja nuorten väkivaltaistuvaan pienoismaailmaan -

.. aloittaako nyt poliisi "meidän omana todellisena suojelupoliisina - sisäisenä Supo:na" - meidän omien sisäisten asioidemme perkaamiseen ja ryhtymisen todellisiin tekoihin, kun poliitikkomme vain askartelevat Venäjän uhan kimpussa, nato-autuutena ja lähetellen toistuvasti yhteiskuntarahaa ja tappavia aseita yhä enemmän pitkittämään tätä median lempilasta ..

- Ukrainan slaavisotaa
|8, jota manipulaatiouutisoidaan raskaalla kynällä ja kameralla joka päivä, jo enemmän kuin amerikkalaisten aikanaan vuosina 2001-21 käymiä hyökkäyssotia, lähinnä kehitysmaihin -

.. kysymättä mitenkään olisivatko nuo amerikkalaissodat jotenkin Yhdysvalloista korvattava USAF-pommituksien tuhoilta |9.

.. miksi näin, ja selitteeksi ei käy maantieteellinen "läheisyytemme" ja sama rajanaapuruus -

.. selitteeksi pitää tulla todellista aidon uhan näkymää itärajamme takaa ja juuri meitä Suomea ja suomalaisia kohtaan.

Kansakuntamme odottaa nyt medialta ja poliitikoilta aikuisten oikeita vastauksia tästä väitetystä uhasta ja osaamista erotella uhkaaminen ja varautuminen! |10.
.
|9 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17642784/takavarikot-yhdysvaltojen-hyokkayssotien-tuhojen-korjaamiseksi -
.


Entä jos kiihkeässä mielentilassa olevat natottavat poliitikkomme tämän hetken manipuloidusta sokeudestaan oivaltavat mitä merkitsisi, jos sijoittaisimme -

.. ainakin joltain osaltansa nuo Ukrainaan menevät verokertymä- ja velkarahat ja varat omiin lapsiimme, nuoriimme, siis lopulta oman yhteiskuntamme kehittämiseen huomista silmällä pitäen -

.. johan tuolla tekstissä aiemmin huomasimme, ettei ilman yhteiskuntaeloon sopeutuneita lapsia ja nuoria ole koko huomista "maailman yhdeksi onnellisimmaksi reitattua" yhteiskuntaa -

.. tämäkin on helppo havaita, jos avaa aidosti oman ajatuskoneiston ja katsoo puolueettomasti huomista ja sitä todellista uhkaa, jos menetämme merkittävän osan lapsistamme ja nuoristamme tielle, josta ei saata olla paluuta |11.

..
Oletko Sanna valmis uuteen ajatukseen -

.. ottamaan topakasti juuri nyt hallituskautesi loppuaikana todellisen "Homma hanskaan -projektin" ja ryhtyä ajamaan lastemme ja nuortemme asiaa - ?

.. kansalaiskirjoituksia sähköpostiisi on satanut aiheesta aivan tavallisilta suomalaisilta pitkin viimeistä paria vuotta! |12 ..

- entä TP Sauli Niinistö, olisitko Sinä nyt viattoman lapsen isänä valmis tarttumaan tahtipuikkoon enemmän kuin vain yhden kouluvierailun verran, josta kiitos |13 ..


- nyt, kun yhteiskunnastamme kuuluu aito ja oikea hätähuuto - lapsiltamme ja heidän vanhemmiltaan!
.
|12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/03/eu-tasoinen-ilo-oppia-mentaliteetti.html -


..


|  66  SUOMI24  137  |  14  TIEDE  36  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |



..


HS: ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009221886.html -, HS-ingressiltään näin:

 

"

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mielestä muut puolueet, hallitus ja viranomaiset ovat vähätelleet jengi- ja katurikollisuuden ongelmaa.

" 


-HS-toimittajana Anni Keski-Heikkilä.

.

.


"

Pääkirjoitus: Herätys Marin, Saarikko, Purra ja Orpo – Suomessa tikittää nyt vaarallinen aikapommi, jota ei pelkillä juhlapuheilla pureta

-toimittajana Timo Paunonen.

**


--

94243

..


IS - " .. Alaikäisten räjähtänyt ryöstelykierre ei voi johtaa Suomessa siihen, että kansalaiset joutuvat jo pelkäämään kaduilla liikkumista. Tampereella poliisi jo opasti välttämään yksin liikkumista. .. " https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009221426.html -, toimittajana pääkirjoitustoimisto.

 


2

.
|12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/01/case-koskela-yhdessa-korjaamme.html -
|12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/07/tapaus-koskela-kirja-vakivallasta-ja.html -
|13 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/04/tp-sauli-niinisto-tarttui.html -

.


--

On tekojen aika!

Sanna - sinullakin ja teille on pieni viaton lapsi huolehdittavananne ..

- ja Sauli, te olette yhdessä arvokkaat kansakuntaresurssit tarttumaan todelliseen hätään kiinni, huolehtivalla esiintymisellä, julkipuhumalla kuin vaikkapa vierailuin kouluihin ja muihin lasten ja nuorten huolehdintapaikkoihin, joissa monissa käydään jo ylikierroksilla henkilökuntapulan ja heidän uupumuksen vuoksi - esimerkkinä päiväkodit. Kansalaiset pyytävätkin nyt ystävällisesti - 

 - keskittykää meille suomalaisille oleellisiin asioihin!


Nyt vähemmän sota- ja uhkatarinaa - ei presidentillistä paniikkia Natoon menon vuoksi |14, sillä Turkki ja Unkari tekevät sitten myöhemmin omia ratkaisuja omista näkökulmista - huomioiden kokonaisvaltainen Eurooppa-turvallisuus, johon muuten kuuluu myös Euroopan suurin valtio - Venäjä.
.
|14 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009223293.html -
.

..
Nyt on aika katsoa poliittisen valtakoneiston huipulta meidän omin näkökulmin - ja oppia näkemään se vanhempien vierellä ja meillä yhteiskunnassamme oleva hätä, joka kimpoaa pahasti omaan nilkkaamme, ellemme tee jotain!

-
Sanna ja Sauli, teillä on nyt suuri yhteiskuntavastuu -

.. kansa odottaa tekojanne, hyvää empatiaa, määrätietoista puuttumista isänä ja äitinä; mitä meidän tulisi oikeasti tehdä tai jos ette osaa tai halua neuvoa, niin ainakin olla nyt mukana meidän lopulta tärkeimmässä asiassa -

.. "oikeiden neuvojen" antajia voi olla tässä vaiheessa harvassa, siksikin tämä "Halu Innolla Oppia Olemaan Yhteiskuntamme Rakentavasti Osallistuva Jäsen - HIO" -projekti on käynnistettävä nyt ..

-se voi tarkoittaa suurremonttia | reformia läpi yhteiskuntalinjan, jossa oikeasti on otettava "Homma hanskaan - HOHA" ja ryhdyttävä toimeen - rukkaset eivät voi nyt tippua käsistä!

.. eikä vain vaatia pääministerin tavoin kovia rangaistuksia (ollen toki elementti sekin korjaussarjan työkalupakkiin), joka on ollut Sannan julkisesti ja tietämäni mukaan tähän mennessä ainoa ulostulo meidän omista tärkeistä lapsiin ja nuoriin liittyvistä asioista.



Ei riitä, että Sanna liki uhoaa Venäjän pahuutta -
[ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009217463.html - lopulta meidän suomalaisten vahingoksi? ]

.. olkoot meillä mediankin lietsoma Venäjän pahuus heidän osaltansa sitten mitä tahansa - lopulta mitä (?), omien rajojensa takana ja sisällä,

..eiväthän venäläiset ole edes aikeellisesti meitä uhkaamassa, jos tässä vielä osaamme erotella kaksi aivan eri asiaa toisistaan: uhkaamisen ja varautumisen!

..
Meidän on nyt katsottava omaa toimintaamme myös vanhempina ja kuluttajina - täältä lännen ihanteellisuudesta - meidän aiheuttamine ympäristöhaittajälkineen!

.
INFO - Meitä vanhempiakin kosketellaan!

[ ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3d7e3bb4-400e-4771-a6a7-c251082e368d -, IL-otsikoituna näin:
"SK: Opettajan mitta täyttyi huonosti käyttäytyvien vanhempien vuoksi – kodin ja koulun välit ”lähes sotatilassa”",
- toimittajana Anni Tuominen ]

.
Eikä vielä kaikki - meidän on pohdittava tarkoin todellisia uhkia, jotka muodostuvat tavastamme kuluttaa ja huutaa kasvua -



.. saada lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä -


.. tässä tarkoitetaan kasvuhokemaa |15 sekä näyttö- ja vertailutaloutta |16!
Emme myöskään voi unohtaa elinympäristöä, joka lopulta elättää meidät kaikki, Sannan, Saulin, poliitikot mäellä kuin lapsiemme ja nuoriemme vanhemmat - Sinut ja minut -

.. on kyse luontoympäristöstä ja siellä kiihtyvästä uhkakatastrofista, kun "mikään määrä ei riitä"!

Olemme tavallamme kuluttaa hengästyttäneet luontobiologian | biodiversiteetin ja sen keskinäisen vaikuttavuuden tasolle, josta paluu hitaampaan luontokehitykseen voi olla kohta ylivoimaisen vaikeaa - Gaia kuumenee! |17.
.
|17 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/08/ipcc-onhan-nyt-jo-tosi-kyseessa.html -

.



--
Sanna ja Sauli! -

.. katsokaa syvällisesti ajatellen aiempia kansalaiskirjoituksia lasten ja nuorten hätähuudosta, kasvaneesta koulukiusaamisesta ja -väkivallasta |18 -

.. eikä unohdeta meihin kaikkiin vaikuttavaa luontobiologiaa, jonka keskinäisyyden vuorovaikutus on rikkoutunut, meidän ollen siinä biomassamme mukaisella osuudella |19 - tämän ollen vielä monin osin tuntemattomia tapahtumasarjoja -

.. ehkä valtiomme verovarantoja voidaan käyttää hyödyllisemmin meille itsellemme, jos oivallamme tutkia menetelmiä Elää tasapainossa kilpailuviettiemme ja reviiriemme luomassa keskinäisyydessä |20 ..



EPILOGI - ja näin luoda uskoa huomisesta lapsiimme ja nuoriimme, jotka ovat aina ja iankaikkisesti meidän tulevaisuus evoluution luomassa jatkumossa!
.
|18 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/yhdistetaan-voimamme-turvaamaan.html -

.

YLE: ~ https://yle.fi/a/74-20005254 - ingressiltään näin: 

"

Kadulla on tyttöjä, jotka oireilevat väkivallalla ja keräävät itselleen nimeä: asiantuntijat kertovat, miksi olemme nyt vedenjakajalla

-toimittajana Elina Jämsen.

*



--


 

6 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähetetty: lauantai 26. marraskuuta 2022 14:36

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; maria.ohisalo@eduskunta.fi; li.andersson@minedu.fi; Saramo Jussi; petteri.orpo@eduskunta.fi; elina.valtonen@eduskunta.fi

Kopio: krista.kiuru@stm.fi; kristi.raik@icds.ee; mika.aaltola@fiia.fi; katri.kulmuni@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; antti.kaikkonen@defmin.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; antti.rinne@eduskunta.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Lapset ja nuoret - ensin tärkeimmät meille, sitten Ukraina ja aseet


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: lauantai 26. marraskuuta 2022 14:44

Vastaanottaja: anna-maja.henriksson@om.fi; anna-liina.kauhanen@hs.fi; anna.kontula@eduskunta.fi; arja.juvonen@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; pekka.haavisto@formin.fi

Kopio: erkki.tuomioja@eduskunta.fi; paavo.vayrynen@paavovayrynen.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; matti.pesu@fiia.fi; Risto E. J. Penttilä; markku.kangaspuro@helsinki.fi; Jouko Juonala

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Lapset ja nuoret - ensin tärkeimmät meille, sitten Ukraina ja aseet


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: lauantai 26. marraskuuta 2022 14:51

Vastaanottaja: Saska Saarikoski; esa.makinen@hs.fi; timo.kivinen@mil.fi; Antero Mukka; antti.pelttari@supo.fi; seppo.kolehmainen@poliisi.fi; timo.heinonen@eduskunta.fi

Kopio: timo.pa.miettinen@helsinki.fi; olli.immonen@eduskunta.fi; olli.luukkainen@oaj.fi; seija.vaaherkumpu@yle.fi; sk.kirjeet@otava.fi; Pasanen, Inkeri; kai.mykkanen@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Lapset ja nuoret - ensin tärkeimmät meille, sitten Ukraina ja aseet


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähetetty: lauantai 26. marraskuuta 2022 15:00

Vastaanottaja: sanna.heikinheimo@poliisi.fi; heidi.hautala@europarl.europa.eu; SARVAMAA Petri; petri.honkonen@eduskunta.fi; ville.skinnari@formin.fi; ville.tavio@eduskunta.fi

Kopio: paivi.rasanen@eduskunta.fi; paivi.kerola@yle.fi; antti.hakkanen@eduskunta.fi; antti.kurvinen@eduskunta.fi; antti.kuronen@yle.fi; Sarkomaa Sari; sari.essayah@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Lapset ja nuoret - ensin tärkeimmät meille, sitten Ukraina ja aseet


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

V e-mail:

Lähetetty: lauantai 26. marraskuuta 2022 16:25

Vastaanottaja: matti.vanhanen@eduskunta.fi; juha.sipila@eduskunta.fi; jyrki.katainen@sitra.fi; eero.heinaluoma@eduskunta.fi; satu.hassi@eduskunta.fi; harry.harkimo@eduskunta.fi

Kopio: charly.salonius-pasternak@fiia.fi; pekka.visuri@kolumbus.fi; Pekka Mykkänen; pekka.aittakumpu@eduskunta.fi; pekka.kinnunen@yle.fi; a-studio@yle.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Lapset ja nuoret - ensin tärkeimmät meille, sitten Ukraina ja aseet


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

VI e-mail:

Lähetetty: lauantai 26. marraskuuta 2022 21:10

Vastaanottaja: timo.paunonen@is.fi; mikko.karna@eduskunta.fi; mikko.kinnunen@eduskunta.fi; mikko.leppanen@yle.fi; jyri.hakamies@ek.fi; lauri.rautavuori@yle.fi

Kopio: johannes.koskinen@eduskunta.fi; kimmo.kiljunen@eduskunta.fi; kimmo.oksanen@hs.fi; eeva.kalli@eduskunta.fi; saara.aholainen@hs.fi; arkady.moshes@fiia.fi; arkkipiispa@evl.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Lapset ja nuoret - ensin tärkeimmät meille, sitten Ukraina ja aseet


..