torstaina, tammikuuta 07, 2021

Amerikkalainen tunne on luotu Hollywoodissa

 

*


...

Amerikkalainen tunne on luotu Hollywoodissa

1 - Amerikkalaisia elokuvia seurataan sadoin miljoonin silmin (puhutaan hollywoodismista) - myös muualla maailmassa - elokuva on mielikuvamaailma, josta istutetaan US-tapauksessa isänmaallisuutta, maailman johtajuutta kuin myös tarvittavaa väkivaltaa saavuttaakseen tavoitteensa - 'hyvän voittaessa pahan' ---

Katso: The Patriot ja The Independence Day -elokuvat

Tunne laukesi eilen Washingtonin Capitol kukkulalla, joka on amerikkalainen kolossi-ikoni - ollen merkki sellaisesta vapaudesta, jota saa US-perustuslain lisäyksellä kantaa asetta - puolustaa "kaikin keinoin".

 

Elokuvien merkitys mielikuvien virittäjästä toteuttajaksi?

Me täällä Suomessakin voimme nyt juuri pohdiskella Hollywood-tuotannon merkitystä erilaisiin tapahtumiin - myös meillä, kuten nyt tähän Washingtonin mellakointiin, mielenosoitukseen tai vallankaappausyritykseen.

 

Nyt laatumedia koettaa estää, padota kuin rajoittaa vapaan sanan virtaa

Tässä vapaa sana on trumpmedia*, valitun ykköskansalaisen suorakanavainen tapa tilittää omaansa - mutta vain yhdestä suusta. Millainen suu sitten on laatumedian informaatiotorvi kaikkine hienostuneine tarkoitusperineen?

 

Nyt tunne laukesi trumppistisesta osasta USA' ta

Tämä "uusi normaali" nousi brexittimäisiin lukuihin, mutta vastakohtana [!] - nyt hävittiin noin 52 prosentille, kun britit taas voittivat tuolla noin samaisella 52 prosentilla. Entä tässä kohdin laatumedian luova informaatio - miten se rakensi uutisvirtaansa voittajan 52' lla - niin USA' ssa kuin Iso-Britanniassa. Tämä antaa miettimisen aiheen laatulukijoille!

 

US' ta on pidetty vapauden tyyssijana, jossa yritteliäs palkitaan!

Nyt jää nähtäväksi miten yritteliäitä nämä trumppistit lopulta ovat. He saavat voimaa tuosta kahtiajaosta, ainakin niissä osavaltioissa, joissa vielä hiukan aikaa istuva us-presidentti Donald Trump voitti.


Kahtiajako ei ole USA' ssa vain totta, vaan se on realismia ja saattaa jättää jäljet pitkälle tulevaisuuteen >

 

.

HS-ingressi: ” Helsingin Sanomien Washingtonin-kirjeenvaihtaja Anna-Sofia Berner seurasi kaoottisen illan tapahtumia lähietäisyydeltä ja haastatteli paikalle saapuneita Trumpin tukijoita

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007723943.html  

.

 

Voimme myös miettiä onko tämä Capitol kukkulan mellakointi | mielenosoitus | vallankumousyritys sitä demokratian tuotekehitystä - demokratiahan ei ole valmis, joka näkyy hyvin tässä us-kipunoinnissa, joka oli leimahtaa suuremmaksikin ...?

 

2 - Uusi presidentti on valtavan tehtävän edessä!

Tähtilippu pitää saada liehumaan kaikille yhtäläisesti - tunne isänmaahan on osattava palauttaa. Eräs palauttaja on valitettavasti sota - käyty sota, ja tätä sotaa ei haluta omaan maahan, vaan jonnekin sinne, mistä puuttuu vapaus, oikeusvaltioperiaate kuin demokratia - kohteitahan riittää, ainakin läntisestä silmästä katsottuna!

Kohteita riittää us-sodalle - siitä tylynä todisteena ovat kaikki ne sodat, jotka US on käynyt | osallistunut, vaikkapa vain tämän vuosituhannen alusta - Afganistan, Irak, Libya, Jemen, Somalia ja Syyria.

 

US on onnistunut erinomaisesti välttämään sodan omassa maassaan

Aina on löytynyt yhdistäviä tekijöitä muualta maailmasta - tässä kohdin voidaan tutkia us-johteisia sotia maailmalla viimeisten 70 vuoden aikana. Herääkö tästä huolestumista?

 

Nyt US revitty kahtia - on suuri työ yhdistää repeämä ja korjata haavat kuin ruhjeetkin

Vaatii luovaa isänmaallisuutta suunnata nyt tuo trumppistinen tunnemaailma ja koettaa löytää sille kanava, joka hyödyntää itse amerikkalaista oli hän sitten 'bidenisti tai trumppisti'. Ehkä uus-isänmaallisuutta luodaan löytämällä uhka - ulkoa.

 

Tähän uhkakuvaluontiin on jo Trumpin luomana aihio

Se on maailman suurimmaksi noussut Kiina, joka voidaan nyt US' sta asettaa maailmalliseksi uhaksi, vaikka sen osuus ihmispopulaatiosta on jo 1,4/7,8 - ollen reilusti nelinkertainen USA' han nähden.

 

..

Btw. Nyt viimeistään voimme ymmärtää Trumpin viehtymyksen | kohtalonyhteyden Venäjän presidentti Vladimir Putiniin - Trump on ihaillut Putinin valtaa järjestellä valtiotaan "omalla tavallaan" - tässä kohdin Trump on toivottavasti lukenut historian generalissimus Josif Stalinista ja niistä seurauksista mitä stalinismi loi ---! e

..

 

Kansalaiskirjoittaja Ilkka Luoma


 

 

 

PS. Tämä kirjoitus on nähtävissä kaikkine linkkeineen 9.1.2021 alkaen osoitteessa: ~ VU - .

 

Kansalaislaiskirjoitus on lähetetty Ympäristöteollisuusyhdistyksen palvelimelta. Tämä kirjoitus on allekirjoittajansa yksilökäsialaa ja mielipidettä – eikä millään tavoin sido tai liity itse Ympäristöteollisuus ry:n ajatus- ja tavoitemaailmaan.

 

Lähetetty Windows 10:n Sähköpostista


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; anna-sofia.berner@hs.fi

Kopio:

mika.niikko@eduskunta.fi; mika.aaltola@fiia.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; eero.juhola@eduskunta.fi; tarja.filatov@eduskunta.fi; kaius.niemi@hs.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; pekka.haavisto@formin.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi
.