tiistaina, tammikuuta 19, 2021

Millainen rooli onkaan EU' lla Venäjän sisäisiin asioihin?

 000000





...

Miksi EU ja Suomikin sekaantuvat lopulta jopa Venäjän Duuman vaaleihin?

Venäjällä lähestyvät Duuman vaalit, joiden eteen tarkasti suuntaamalla EU antaa oman mausteensa vaalitukena - vain yhdelle ehdokkaalle!

1 - Läntinen laatumedia - suomalaisetkin mukaan lukien - epäsuorasti työntyy 'väellä ja voimalla' mukaan, sotkeutumalla Venäjän omiin vaaleihin kapean näkökulman manipulatiivisella tuki-informaatiolla yhdelle, mieluisalleen ehdokkaalle - Aleksei Navalnyille.

Voimmeko sanoa tätä vastaavaksi toisen ulkoisen ja itsenäisen valtion lännestä käsin vaalisekaantumiseksi, mistä Venäjää syytetään esimerkiksi US-presidentinvaalien osalta, kun, nyt väistyvä US-presidentti Donald Trump pääsi Valkoiseen taloon toiseksi suurimmalla äänimäärällä - aikanaan?

 

Miten on, millaisen perustelun esimerkiksi HS-media voisi antaa tästä yksipuolisesta tukitoimesta vieraan valtion tulevalle vaaliehdokkaalle?

Voimmeko tässä toistaa sen vanhan papin viestin alamaisilleen: "Älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon"?

 

Onko tämä jo ylipäätään täyttä sekaantumista vieraan itsenäisen valtion omiin asioihin?

Miksi länsi niin avoimesti kannattaa Venäjän yhteiskuntajärjestyksen muuttamista kaltaisekseen? Onko niin, että lännen malli pienenä maailmallisvähemmistönä on demokratian, vapaan sanan ja oikeusvaltiokäsitteen myötä juuri se oikea?

Tässä kohdin löydämme nyt laatumedian parjaaman Donald Trumpin sanageneraattorista erään hyvin osuvan maininnan:

"Miksi me yritämme opastaa vapaaehtoisesti, jopa asein sellaista - meidän kannattamaa elämänmallia sellaisille, jotka eivät edes sitä halua" -osapuilleen näin, mutta ytimen ollessa juuri noin.

 

Miksi nyt käydään näin tiukkaa yhteiskuntamallien 'vastakkainasettelun informaatiosotaa'?

Lännen kivityksessä ja tähtäimessä ovat maailman suurin talous Kiina (bkt/PPP - IMF 2014/-15) ja sen rinnalle lännen itsensä punnaamana Venäjä, sen ollen taas maailman suurin raaka-aineiden ja ravintopotentiaalien valtio.

Kaivaako länsi tässä itselleen ratkaisematonta ongelmaa, vai onko läntinen pelko saanut jo siivet? >

 

.

HS-otsikko:Navalnyi pysyy piikkinä Putinin lihassa

~  https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000007747573.html

.

Miksi länsi käy tätä omaa maailmallishegemoniallista sotaa - paljon suurempiaan vastaan?

2 - On hyvä huomata, että Venäjä ja Kiina omanlaisineen yhteiskuntamalleineen on jo kääntänyt silmänsä sitä kaikkein suurinta väestöpopulaatiota kohtaan - kehitysmaiden ja kehittyvien valtioiden suuntaan.

Elämmekö jo Kiinan vuosisataa, kuten amerikkalainen laatuaviisi The Newsweek jo hyvin osuvasti kannessaan julisti, jo jokunen vuosi sitten - "China's Century".

 

Nyt painopisteessä on voimallisesti Venäjän Duuman vaalit

Lähes varmasti arvioitu vaaliehdokas kaadereineen – Aleksei Navalnyi on niissä myös mukana. Tämä sekaantuminen, jos mikä aikaansaa jännitteitä nyt lännen ja Venäjän välille ja me suomalaiset olemme tässä tulilinjalla.

On aika havaita meidän vieressä oleva se toinen ydinasesuurvalta, jota ei voida täältä Suomesta käsin käskeä ja eikä siltä vaatia. Voimme vastata, jos meiltä kysytään - muutoin sekaantumattomuus on sitä parasta ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Me emme voi sekaantua muiden vieraiden omiin sisäisiin asioihin, oli heidän tapahtumat kuinka tuomittavia tahansa, vaikkapa meidän lakiemme mukaisesti.

Jokaisella itsenäiselle valtiolla on omat lakikokoelmansa ja niitä he noudattavat - omalla tavallansa, ja tuo tapa ei kuulu meille, kunhan emme ole siinä itse osallisina! e

 

.

HS-ingressi: ” Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tapaus osoittaa omalta osaltaan, että Putinin Venäjä on Kiinan tiellä. Siksi EU-mailla on oltava entistäkin yhtenäisempi Venäjä-strategia

 

..

Ilkka Luoma


 

 

..

HUOM! Koska useat vastaanottavat sähköpostipalvelimet vierastavat internetlinkkejä – on tämä ylläoleva kirjoitus saatavana täältä ~ VU – kaikkine linkkeineen alkaen 21012021.

Tämä sähköposti on lähetetty [ https://www.ympäristöteollisuus.fi  ] Ympäristöteollisuusyhdistyksen sähköpostipalvelimelta, eikä allekirjoittajan teksti liity eikä sitouta millään tavoin itse mainittua yhdistystä. Teksti edustaa vain allekirjoittaneen omaa henkilökohtaista näkemystä ja kokemusmaailmaa.



...


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi; ville.skinnari@formin.fi; pekka.haavisto@formin.fi; juho.eerola@eduskunta.fi

Kopio:

erkki.tuomioja@eduskunta.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; anna-maja.henriksson@om.fi; ville.tavio@eduskunta.fi
.