perjantaina, tammikuuta 22, 2021

Miten Joe Biden pitää yllä amerikkalaista maailmallishegemoniaa?

 

Kuva: ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007740760.html

IS: "

Joe Biden esitteli 1,9 biljoonan dollarin elvytys­suunnitelmansa – Trump ei saanut puheessa mainintaa

"

*

...

US-presidentti Joe Biden on suuren tehtävän, toivottavasti ei mahdottoman – edessä

1 - US-kansakunta on revennyt kahtia. Seitsemän miljoonan ääniero 330 miljoonaisessa kansassa ei ole paljon ja Donald Trumpin saama 70 miljoonan äänisaalis on valtava - itseasiassa yksi suurimmista koko historiassa - istuvan presidentin saamana!

 

Bidenin puhe oli monin osin kiukuttelua Trumpia kohtaan

Se ei jäänyt Trumpin kannattajilta huomaamatta. Joe Bidenin piilopiikittely voi olla kantona kaskessa, kun Yhdysvaltain kansaa on yhdistettävä siten, että vain fanittavimmat trumpistit - muutamana miljoonana jäävät jäljelle - tämä on se tosiasia, jonka Biden tietää!

 

Nyt valkoinen perusamerikkalainen jää nuolemaan näppejään

.. heidän tuki ja turva poistui kartanolleen pelaamaan golfia. Puhutaan uudesta isänmaallis-patrioottishenkisestä kansanliikkeestä, ehkä juuri näille muutamalle miljoonalle uskollisimmalle trumpistille. Sopivasti aiempi sometykitysvirtuoosi Steve Bannon piirtelee askelmerkkejä uudelle "The America First" -puolueelle - kantopohjaa on.

 

Tuo kantopohja pitää hyödyntää nopeasti, sillä se väljähtyy ilman aktiivisia toimia!

Trump armahti sopivasti aiemman suosikkinsa ja maneesille nostajansa - Bannonin. Ehkä Bannon jo piirtelee uuden trumpis-patrioottishenkisen kansalaisliikkeen ääriviivoja, jolle on juuri nyt tilaus, ja tämän Biden oivaltaa - kuten molemmat kahdenkauppa-henkiset hegemoniapuolueet.

 

US on ollut poliittista kahdenkauppaa

Nyt jos tuohon väliin nousee vaa' an kieli - tarkoittaa se asemaa, josta Trump voi sittenkin saada balsamia haavoihinsa ja lopulta ilman presidenttiyttä Trump lunastaa aiempia vaalilupauksiaan - esimerkiksi sotilaiden kotiuttamisina.

..

Bidenin puhe oli hänelle kirjoitettu - takana oli perinteellinen sanavirtuoosi, joka osasi ainakin yhden oikean asian:

Vaikeuksia tulee vieläkin, varautukaa niihin. Tämä oli merkittävää, sillä USA' ssa ollaan herkästi vetämässä yhteenvetoa jo 100 päivän presidentillisestä vallassaolosta >

.

 

HS: ” Lady Gaga kansallislaulun esittäjänä ja Trumpille kuittailu eivät istuneet tuoreen presidentin viestiin yhtenäisyydestä, arvioi tutkija

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007752832.html  

 

.

Biden voitelee nyt kansaa

2 - .. helikopterirahalla, sekä FED-painokoneella, kun katteettomia us-dollareita pusketaan markkinoille - jopa 1900 miljardia dollaria. Takaisinmaksu - no, us-liittovaltiolla on jo tähtitieteellinen velka, eikä se ole alenemaan päin - ollut enää vuosikausiin - kahden kauppana!

..

Voimme olla lähes varmoja, ettei Kiina enää osta noita us-liittovaltion jvk-velkapapereita - ellei Biden muuta trumpistista uhkaa, kiristä ja pakota -linjausta!

 

US-jvk-papereita on Kiinan hallussa eniten - ulkomailta, ~1200 miljardin dollarin edestä

Samaan aikaan US-kauppavaje on revennyt, ja on ollut pakkasella jo vuosikaudet. Itse asiassa niin velkaantuminen kuin kauppavaje aloittivat kasvunsa jo silloin, kun presidentti Richard Nixonin aikana USD irrotettiin kultakannasta - Bretton Woodsissa.

 

Bidenillä saattaa olla aivan uusi totaaliongelma edessä ja se on dollariin luottamusvaje ulkomailta

USD on tänään vielä maailmanvaluutta, mutta Kiinan oma valuutta - renmimbi on jo reservivaluutta, ja sen arvoa saatetaan pönkittää jollain reaalisuudella - Kiina on yksi maailman suurimmista kullan ostajista, Venäjän kanssa!

 

Mitä merkitsee amerikkalaiselle maailmallishegemonialle, jos dollari romahtaa - mitä se merkitsee EU-Euroopalle?

Kiina on tiettävästi taseistaan eliminoinut noin puolet dollarisaatavistaan. Lisäksi on huomioitava, että Kiina ei ole velkaa ulos - juuri lainkaan, mutta Kiinalle ollaan velkaa.

 

Bidenin alkava työ ei ole helppo

.. se on supervaikea, vaikka kuinka media koettaa rauhoitella USA' ta maailman johtavana supervaltana. Kiina puskee nyt itsensä oman kokonsa puitteisiin, ja tuo osuus maailmasta on kirkas kuin kiinalainen alkava Härän vuosi - 1,4/7,8. US edustaa samalla verrannolla ~0,33/7,8 ja EU noin 0,44/7,8.


US-presidentti Joe Bidenillä on nyt paljon ajateltavaa

.. ja hänen on tästä syystä valittava neuvonantajansa erityisellä huolella. US ei ole enää se maailmallinen poliisi, kuin vain konventionaalisin asein .. e

 

Ilkka Luoma

| FACEBOOK

..

| TIEDE | SUOMI24


...

HUOM! Monet sähköpostipalvelimet eivät hyväksy juurikaan internetlinkkejä, tästä ne ovat riisuttu paljolti pois. Tämä sama kirjoitus kaikkine linkkeineen on saatavilla täältä ~ VU – alkaen 24.01.2021.

PS. Tämä yksityishenkilönä lähetetty sähköpostikirjoitus on lähetetty Ympäristöteollisuusyhdistyksen sähköpostipalvelimelta [ ~ https://www.ympäristöteollisuus.fi - ]. Kirjoitus ei edusta miltään osin yhdistyksen kantoja, mielipiteitä eikä edes periaatelinjauksia, joiden pääsääntö on ympäristöteknologioiden hyödyntämisissä maailmallisten ympäristöongelmien ratkaisuiksi.




...


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; sonja.parkkinen@hs.fi; tarja.filatov@eduskunta.fi

Kopio:

ilkka.kanerva@eduskunta.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; antti.lindtman@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; ville.skinnari@formin.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; hanna.smith@hybridcoe.fi
.