keskiviikkona, tammikuuta 27, 2021

Case Koskela: "Yhdessä korjaamme nousevalle sukupolvelle turvallisen tien vastuuseen"

Kuva: ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007693306.html

HS: "

Koskelan murha­epäilyn taustalla oli pitkään jatkunutta kiusaamista – Asiantuntijat kertovat, kuinka tapausta voi käsitellä perheessä ja miten nuorten väki­valtaa voisi ehkäistä

"

...

Helsingin Koskelan väkivalta herätti kansalaiset - syntyi: "Yhdessä korjaamme nousevalle sukupolvelle turvallisen tien vastuuseen" -kansanliike

Myös uusi vasemmiston opetusministeri Jussi Saramo heräsi ja tuotti 27.1.2021 julkisuuteen joukon toimenpiteitä |1, joilla pyritään puuttumaan revenneeseen raaempaan nuorisoväkivaltaan ja vähintään koulukiusaamiseen ja -väkivaltaan.

Oli hienoa, että uusi ministeri, joka haluaa edetä urallaan tarttui rohkeasti mikrofoniin ja tuli ulos kertomaan, että nyt riittää - tulemme apuun, tehdään se yhdessä.

Tosiasia on kuitenkin se, että nyt tarvitaan syvällistä kehitystä, hyväksyntää erilaisuudestamme. Heräämistä toinen toistemme kunnioituksesta - valveutumista huomioimisesta kuin halua olla osasena, jopa aktiivisena estämässä revennyt näyttö- ja vertailutalous, joka on nyt soljunut myös jopa lapsien joukkoon. Pitää olla sitä ja tätä ---

Nyt suunnilleen samaan aikaan on todettu kaksisuuntaisen mielialahäiriön yhdeksi aiheuttajaksi läntinen elämäntapa |2, jossa kasvuhokema tuottaa erityistä väsymystä - ei jakseta tuossa oravallisessa pyörässä juosta, ei enää haluta olla näyttöjen ja vertailujen alttarilla. Vertaamisen sijasta osallistumista ja huomioimista.

Voisimme helposti arvata, että vakavimmassa lasten ja nuorten väkivallassa saattaa olla jo ituja erilaisista mielenterveyteen liittyvistä häiriöistä.

Nyt yhteiskuntaa - ainakin opetusministerin herättänyt Koskelan tapaus tuottaa toivottavasti muutoksia, luoden lapsillemme turvatumpaa kehitystietä kohden huomista.

.

HS-otsikko: ”Koskelan murhatutkinta valmistui: Kiusaaminen kehittyi syksyn aikana väkivaltaisemmaksi, epäiltyjen aikeena oli juottaa uhri humalaan – Poliisi: ”Kuulusteluissa puhuttu rankaisuleikistä”

~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007765663.html  

.

Tosiasiahan on se, ettei yhteiskuntaa ole - ilman lapsia ja nuoria

Juuri meidän lapset ja nuoret joutuvat kantamaan sen ympäristötaakan |3, jonka me kokeneemmat olemme hamuamisen myötä aikaansaaneet.

Herättelemme ravistellen yhteiskuntamme valtiojohdon ylintä porrasta ja haastamme niin tasavallan presidentti Sauli Niinistön kuin pääministeri Sanna Marinin tuottamaan yhteisen herättävän viestin - vaikkapa televisiossa ajettavaksi kaikkiin Suomen kouluihin ja koteihin.

.

HS-ingressi: ” Henkirikoksesta epäiltyjä nuoria epäillään myös pahoinpitelyistä, ryöstöstä sekä huumausaineen käyttörikoksesta.


.

|1 ~ x - 

|2 https://www.hs.fi/tiede/art-2000007764005.html - [LINK]

|3https://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2021/01/luonto-jarjestaytyy-ihmista-vastaan

..

| TIEDE | TIEDE | ORIG | SUOMI24 | YLE** | IS | IL | IL | HS |

.

|** "

Koskelan murhatutkinta valmistui: 16-vuotiaat epäillyt pitivät sadistisesti hauskaa uhrin kustannuksella – uhria pahoinpideltiin samassa paikassa useana perjantaina

" -YLE

 

..

Ilkka Luoma


..

PS. Tämä kirjoitus on lähetetty Ympäristöteollisuusyhdistyksen [      - https://www.ympäristöteollisuus.fi -       ] sähköpostipalvelimelta. Tämä kirjoitus ei liity miltään osin yhdistyksen kannanottoihin, mielipiteisiin kuin tavoitteisiin edistää ympäristöteollisuuden menestystä ja edunvalvontaa. Kirjoitus on allekirjoittaneen henkilökohtainen näkemys ja mielipide. Sinällään Ilkka Luoman henkilökohtainen Kansalaiskirjoitus on yhteiskunta-arvokas ja herättää myötätuntoa yhdistyksessä.

HUOM! Usein vastaanottavat sähköpostipalvelimet hylkivät internetlinkkejä. Tämä kirjoitus on saatavissa kaikkine linkkeineen täältä ~ VU – alkaen 28.1.2021.


2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; anne.kantola@hs.fi; annika.saarikko@eduskunta.fi; li.andersson@eduskunta.fi; aino-kaisa.pekonen@stm.fi; jussi.saramo@minedu.fi

Kopio:

ville.tavio@eduskunta.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; katri.kirsi@yle.fi; irina.hasala@hs.fi; paivi.rasanen@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; juho.eerola@eduskunta.fi; maria.ohisalo@intermin.fi
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

300.000 lukuavaus 6.heinäkuuta 2021 ap. Kiitos lukijoille!