torstaina, tammikuuta 07, 2021

Presidentti Trumpin erottaminen olisi kohtalokas virhe!

 


Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-8747881


*


e
...
HS: Voidaanko Trump vielä erottaa presidentin virasta?
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007723936.html -


- Ilkka Luoma kommentti 7.1.2021 - 8:12

Oman vahvan tunteensa johdattamana vielä istuva us-presidentti Donald Trump on onnistunut jakamaan kansakuntansa kahtia

-varsinkin, jos katsomme menneen vuoden 2020 us-presidentin vaalitulosta osavaltioittain ja kaikin tarkasteluparametrein (äänestysprosentit, normi- ja postiäänet sekä rekisteröidyt äänestäjät ja ilman rekisteröintiä jääneet).

Lähes puolelle amerikkalaisista Trump on noussut karismassaan yllättävään asemaan - olisi hänen erottaminen juuri nyt bensa valamista hallittuihin liekkeihin.

Capitolin tapahtumasarja oli amerikkalaiseen väkivaltanormiin nähden vielä "mielenosoituksellista", eikä massamurhaa päässyt tapahtumaan. Tapahtumasarja oli ikäänkuin näyttö jostain sellaisesta voimasta, joka vielä pysyy "patojen takana"!

Herää mieluumminkin kysymys mikä nosti Trumpin tuohon "messiaaniseen asemaan", joista esimerkkinä laatumedia kirjasi Washingtonin mielenosoittajien lausahduksia - " .. ei mitään väliä .. " -oli eräskin toteamus trumppistilta.


Miksi Trump on tässä asemassa?

Tässä kahtiajakaantuneessa tilanteessa ei kannata lietsoa enempää epäsopua, vaan antaa Trumpin itsensä rauhoittua mielenkouhuistaan, sillä hän joko uskoo täysin voittonsa tai sitten hän on enemmän peluri kuin tosi-tv antaa ymmärtää.

Demokratian kriisi kohtaantuu juuri näissä liki tasatilanteissa, joissa prosentuaalinen ero on lähes minimaalinen. Liäsksi osassa osavaltioita Trumpin voitto oli yhä kiistaton ja pitää muistaa, että osavaltioilla on melkoista itsenäisyysasemaa omien päätöksien osalle.

Trumpin erottamisen pohtiminen ei olisi juuri nyt edes huono ratkaisu, vaan kohtalokas menettely. Lyötyä ei tule lyödä uudestaan noiden kannatuslukujen valosta!

Tilanne tulee rauhoittumaan, kun annamme sopivan tunnustuksen tälle trumppistiselle tavalla nähdä maailmaa. Jotain oikeaa siinä pitää olla, koska niin moni amerikkalainen antoi äänensä monien mielestä ristiriitaiselle Trumpille.


Btw. Olikohan brittien Brexit samoissa kahtialuvuissa - 52 prosenttia valitisi eron EU' sta.

Ei kommentteja: