maanantaina, tammikuuta 18, 2021

Luomistyö: "Oletko Sinä luova ihminen?"

 2063

Kuva: ~ https://hidastaelamaa.fi/2018/04/luovuus-on-leikin-ja-seikkailun-energiaa/#2ac2be08

*

...

Aivan ensimmäiseksi - miten luovuus tai luovuusluokkaisten seuraan kuuluminen merkitseekään? 

Kun menee oikein huonosti, niin me aivan tavalliset ihmiset kaipaamme kulttuuria, taidetta ja musiikkia, näiden kolmen ollen paljolti sitä luovuutta, ainakin siltä osin, että sieltä muodostuu iloa, hauskuutta ja vaihtelua. Näin usein kerrotaan ja niin se useimpien mielestä myös onkin.


Luova ihminen on ratkaisuherkkä - jollain aivan uudella tavalla

Voisimme tuosta ratkaisuherkkyydestä päätellä, että kovin moni ei ole niinkään luova ihminen; olemmehan näyttöpäätteiden vankeja ja 'näppäilyvammaisia', ja kohta terveytemme kustannuksella - liikkumattomuuden ikeessä, ellei meitä herätetä.


Luovuus herännäisyydessään voisi ajaa meidät ulos kokemaan luonnon meille antamaa luovuutta ---

Tätä todistaa parhaiten meidän oma suuri tietämättömyys, mitä ympärillämme tapahtuu. Eräs luovan alan tekstittäjä kertoi, että hän kävelee Alppiruusupuiston läpi hengittämään luonnon eliksiiriä, koska se antaa vibraatioita sanailun sävellyksiin - luovaa luomista ;-) 


Tuo puistokävely ei maksanut mitään

 .. ei konserttilippua, eikä pääsymaksua ihmisliiketaiteiluun - väheksymättä yhtään näitäkään luovuuden aloja. Luovuutta pursuaa siis kaikkialta, kunhan luovasti osaamme avata aistimme - oli se sitten puistotuoksujen nenä, taivaan liikkeitä näkevä silmä tai linnun monimuotoista laulua kuunteleva korva.

Uskon tuohon puistokävelyyn, sillä omassa arvomaailmassasi kyseinen ihminen on oikeasti luova, jo senkin takia, etä hänen arkiset sananvalinnat ovat yllättäviä, hauskoja ja kivasti itseään jopa ironisoivia - 

 .. ei siis paatoksellista somemaailman nimettyydestä kumpuavaa henkisahdistunutta panettelua, jossa ei juuri luovuudesta ole tietoakaan.


Metsien mies kertoi arkiluovuudesta, jolle ei ole yleisöä

Miten pidät itsesi lämpimänä koijassa, kun ulkona kirvelee 25 astetta pakkasta. Se onkin sitä arkimiehen luovuutta* - urokselta, jonka tulee selvitä luovin menetelmin jatkuvasta kilpailusta paikasta auringossa - siis naaraan saannossa**.


..

|* -tämä tarina on tosi, ja sen kertoi oikea metsien mies sairaalassa, jossa olimme potemassa kumpikin omia vaivojamme - sain kunnian kuunnella tarinaa vailla vertaa - yli 10 vuotta kestäneestä "koijien |1 elämästä" ja siitä luovuudesta mitä hän musikaalina ihmisenä luovasti oli iltojensa ratoksi oli muun muassa oman sormisoittimensa luovasti suunnitellut ja rakentanut - liittyi kitaran soittoon - en voi enempää kertoa, se on Copyright - enkä saanut edes tätä hengentuotetta kuvata.

|1 - koija = omarakenteinen, ilman rakennuslupaa luovasti suunniteltu ja rakennettu asumus keskelle metsää - tuulelta ja silmältä suojaisaan paikkaan.



Kuva: ~ http://elamantahden.blogspot.com/2013/10/suuntana-thaimaa.html

.

|** -meitä koko luontobiologiaa ohjaava evoluutio on luovuudessaan ohjastanut Elämää jo reilu miljardin vuoden verran - antaen vain yhden varsinaisen tehtävän: "Menkää ja lisääntykää" - tosin tuon jälkiaaltoon syntyy toinen tärkeä tehtävä, jonka sävelet evoluutio myös lajeittain luovasti loi: "Menkää ja kasvattakaa jälkikasvunne lisääntymään" -luovuutta ylimmillään.


..

HS: "

Pandemian aikana luovaa luokkaa ei enää tarvitakaan

"

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007745842.html  - 


...



IJL-FB


YMPÄRISTÖTEOLLISUUS