torstaina, tammikuuta 21, 2021

Raakaa väkivaltaa yhä nuorempana - aikuisten vastuu lapsista

 2067 - 279852

..




---

Ilkka Luoma

MTV: Koskelan henkirikosta edelsi tuntien väkivalta, epäillyt olivat pahoinpidelleet uhria kolmena eri perjantaina samalla paikalla marraskuussa


Väkivalta ulottuu yhä nuorempiin

[ESIPUHE] Sekaannumme hanakasti muiden, vieraiden sisäisiin asioihin
Juuri nyt on aika ottaa tiukka ote mitä tulemme tekemään lapsiemme turvallisen kehityksen takaamiseksi – aina varhaiskasvatuksesta alkaen. Tämä tapahtumaketju aina oppivelvollisuuden loppuun saakka ja ylikin on ensiarvoisen tärkeä oppimisen ja huomioimisen kehittymisen tie.

Nyt vaaditaan tekoja – puheet jääkööt vähemmälle

Tänään 16-29 vuotiaista on tuhansia eläkkeelle jääneitä, syrjäytyneitä ja jopa erakoituneita – juuri heitä, jotka olivat hymyileviä lapsia kaksivuotiaina, kun se kuuluisa perhekuva otettiin. Lapsi on aina syntyessään viaton ja pitkään tämän jälkeenkin.

Meillä aikuisilla on kasvatusvastuu, josta lapsi ja nuori tulee ymmärtämään mitä merkitsee yhteiskunnallinen yksilövastuu. Se on osallistumista, oloa tarpeellisuudesta – tunnetta hyväksynnästä ja jopa ylpeyttä, että juuri minua tarvitaan ja halutaan joukkoon.

Tänään yhteiskunta on yhä integroituneempi, se tarkoittaa yhteistoimintaa, kytköksiä ja linkkejä toinen toisiimme – ne eivät saa katketa, vaan turvallisuutta luodaan tarpeelliseksi tuntemisen luomisesta

Nyt monien syiden summana useiden kasvatus- ja huolehdintapolku on katkennut

Ei ole jaksettu kantaa vastuuta yhteisestä hedelmästä – lapsesta ja nuoresta. Lapsi on pitkälle kouluun saakka viaton – edelleen – mallit ja neuvot annetaan kotoa. Kaikissa kodeissa ei jakseta.

Vallalla on yhteiskunnankin taholta jatkuva kasvuhokema, joka kulminoituu yksilötasoilla näyttö- ja vertailutaloudeksi.

..
Nyt pyydämme uudelleen tähän perheiden hätähuutoon yhteistoimintaa – aina tasavallan presidentistä alkaen!

Avoin kirje kansakuntansa suoraan valitsemalle maanisälle

Sauli, ota koppi ja lähde mukaan yhteishankkeeseen, josta tehtäisiin viesti – lapsille, nuorille ja lapsiperheille, ja koko yhteiskunnalle.

Keskitytään omiin tärkeisiin sisäisiin asioihin ja luodaan yhteishenkeä – ”Ongelma on meidän – emme jätä ketään yksin” – tehdään sille jotain.

..



...

Ei kommentteja: