lauantaina, syyskuuta 21, 2024

Avautuuko kansalaisviisautemme Naton luomisturvan osilta?

 YDIN|2982|000000|ASEET


Kuvalinkki ~ https://mondediplo.fi/2-2022/ydinsodan-uhka-euroopassa/

"

Ydinsodan uhka Euroopassa

Määräämällä ydinasejoukkonsa korkeaan valmiustilaan Venäjän presidentti Vladimir Putin pakotti maailman yleisesikunnat päivittämään ydinasedoktriininsa, jotka useimmiten ovat peräisin kylmän sodan ajoilta. Molemminpuolisen varman tuhon (mutually assured destruction) – englanninkielinen lyhenne MAD tarkoittaa "hullua" – varmuuskaan ei enää riitä sulkemaan pois muka rajallisten taktisten ydinaseiskujen mahdollisuutta |0. Eikä sitä, että tilanne voi kärjistyä hallitsemattomasti."


*****




Syttyykö näin Ukrainasta eurooppalainen ydinasesota - rajoittuneesti?

Kuvalinkki ~ https://mondediplo.fi/2-2022/ydinsodan-uhka-euroopassa/ -



"Ydinsodan uhka Euroopassa .. 

 .. Määräämällä ydinasejoukkonsa korkeaan valmiustilaan Venäjän presidentti Vladimir Putin pakotti maailman yleisesikunnat päivittämään ydinasedoktriininsa, jotka useimmiten ovat peräisin kylmän sodan ajoilta. Molemminpuolisen varman tuhon (mutually assured destruction) – englanninkielinen lyhenne MAD tarkoittaa "hullua" – varmuuskaan ei enää riitä sulkemaan pois muka rajallisten taktisten ydinaseiskujen mahdollisuutta |0. Eikä sitä, että tilanne voi kärjistyä hallitsemattomasti."

..

Taktinen ydinsota johtaa "aina -eskaloituen" strategiseen maailmanlopun ydinsotaan?

IS-otsikointi: "Suomalaistutkija: Naton taktiset ydin­aseet eivät ole uskottava pelote – tämä on niiden tarkoitus
Suomen osallistumisesta Naton ydinaseharjoitukseen ei käyty demokraattista keskustelua, sanoo Siprin asiantuntija Tytti Erästö."
IS-ote: " .. Kaikki Naton 32 jäsenmaata ottavat osaa puolustusliiton ydin­asepelotetta suunnittelevan työryhmän (engl. Nuclear Planning Group) kokouksiin – niin myös Suomi.
Naton ydinaseharjoituksiin osallistuminen on eri asia, sanoo Tukholman rauhantutkimus­instituutin Siprin joukkotuho­aseiden tutkimus­ohjelman vanhempi tutkija Tytti Erästö IS:lle. Suomen ei olisi Erästön mukaan pakko ottaa osaa lokakuussa pidettävään Steadfast Noon 2024 -harjoitukseen. .."
IS-toimittaja: Jouko Juonala & SIPRI Tytti Erästö
__
IJL-kommentti (210924 klo 01:46)
"Länsi voimistaa sinällään turhaa yliaseistamistaan
.. kilpajuoksu Venäjän kanssa on turhaa - Kreml voittaa lopulta pelinsä, joka voitaisiin lopettaa 24.122024 - Joulun kunniaksi Rauha Ukrainaan -molempia hyödyttäväksi! Yllättäen tämäkin on mahdollista - siitä erikseen myöhemmin.
ja nyt kuitenkin puhutaan jo taktisista ydinaseista! >1>>


__ __ __ _
PROLOGI
Venäjä ei ole hyökkäämässä Suomeen eikä muuallekaan

-kyse on itäslaavien |1 keskinäiskamppailusta (ikään kuin sisällissodasta) miten Ukrainan noin kuusi miljoonaa venäjänkielistä ja -mielistä turvataan, ja näin onkin jo helppo piirtää rajat Ukrainalle:
- Krim |2 jää Venäjälle ja itäinen osa |3 (Donpass) Ukrainasta leikataan irti ja näin turvataan tuolle noin kuusimiljoonaiselle venäläismielisten asujaimistolle elo ja olo -ei muuta.
Tosin lännenmies kokee nyt uhoavana nokkapokkana haasteeksi tuon Venäjän ja sen ailahtelevat sotavoimat - "isot laivat kääntyvät hitaasti", mutta vakaan voimallisesti.
- mutta (!) niin Ranska kuin Saksakin muistavat omat miljoonat sotarintamaruumiit, kun koetettiin saada jo 1800-luvulla ja sittemmin 1941-45 paloiteltua Tsaarien Venäjää ja myöhemmin Neuvostoliittoa; sehän ei onnistunut, vaan niin Napoleon Bonaparte kuin Adolf Hitler joutuivat katkeran kalkin eteen |4 - häviönä lähinnä Venäjän kenraali Talvelle.

HUOM! Nykyisin ilmastonmuutos |x laitattaa kenraali Talven eläkkeelle ;-)

__ __
<2<< varsinkin taktisia - ja strategisia ydinaseita on riittämiin; ainakin EU-Euroopan ja Venäjän länsiosien tuhoamiseen & -
.. tuhoamaan lähes koko ihmiskunnallinen perintöaines + muutkin luontobiologian biodiversiteetti-ilmentymät |5, saadaan omin ihmiskunnallisin toiminnoin ja aggressioin elämän monimuotoisuus "vähäksi aikaa" hengenahdistuksien piiriin!
- niin, onko ihminen nyt tässä liian valloitushaluinen ja viemässä lajien runsautta kapeammalle väylälle, lopulta omaksi lopulliseksi elinmahdottomuuksiensa luomisen tuskien parahduksiin? -
.. ihmiskunnan oman tyhmyyden vuoksi. ja tuohon jättivirheeseen länsi työntää ukrainalaisten siviiliruumien alle lisää aseita ja taisteluvälineistöä (Suomikin mukana pontevan EU' n noin 1,7 prosentin vaikuttajana) -

__ __ __
Lopulta "lännen miehellä" on vain yksi todellinen tavoite:
Lisää nato-valtioita yhä lähemmäksi itse Venäjää ja tässähän Suomesta - ilman kansalta kysymättä mitään |x - US/Nato sai herkkupalan Suomi nimisenä maa-alueena |Kuva 2-
.. meidän ollen Venäjän merkittävä rajanaapuri ja Suomen ollen myös hyvin lähellä Kuolan niemimaata, sekä siellä olevia strategisten ydinsukellusveneiden (Borei & Bulava) tukikohtia |6 -
.. siksikin Naton Norfolk-suunnittelutoteutus haluaa ruotsalaisten johtaman eteen aggressiivisesti työntyvän maavoimaesikunnan suunnittelemaan jo Kuolan sota- ja taisteluretkeä <<3< |S24 - 0|

__ __ __
Kaiken tämän ylläolevan jälkeen,

.. jos ja kun todetaan riittävä sotimisen vahvuus; niin pelottein, uhkauksin, kyvykkyyksin ja taistelutahdon testosteroimin 1941-uhomielialoin käydään pontevasti pilkkomaan Venäjää (tuo esiviipalointihan onnistui jo aikanaan presidentti Ronald Reagan' in aikana, paljolti hänen silloisesti utopististen "tähtien sotasuunnitelman luomana peloteaihiona" |7, jotka eivät sitten lopulta onnistuneet itse uhkaajalta eli Yhdysvalloilta.
.. ..
US eikä EU (lännen miehet, heitä ollen ~ 0,78/8,2 osa ihmiskunnasta) eivät halua - Venäjän - maailman suurimpana raaka-aineiden ja ravintopotentiaalien omistajana liikaa "liittokuntamaistuvan" Kiinan kanssa - tämän ihmispopulaation ollen jo kahdestaan verrannoissa ~ 1,55/ 8,2!

__ __ __
Lännenmies laskeskelee Venäjän varantojen osin olevan liian herkullinen ansaintalogistiikka Kiinalle, tuolle toiselle 'maailman suurimmalle' ..
- tuotanto- ja vientikoneena Kiina on jo nyt liian ylivertainen ja lännenmies ei halua Kiinan ja Venäjän likeistyvän liian läheisiksi liittokumppaneiksi, esimerkiksi liittokunta BRICS-valtioiden kautta |8.
__
Nyt puhutaan nato-intoisten sotaan valmistautumisesta,
.. jotta saadaan kansa hyväksymään niin muualla EU' ssa kuin juuri meillä Suomessa tämä aggressiivisen brutaalietenemisen kohden Euroopan rajoja Uralille.
Venäjä olisi herkullinen raaka-ainelähde, mutta tarvittaessa liian suuri voima koko EU-Euroopalle, onhan noissa Venäjän noin 6-8.000 ydinkärjessä riittävä tuhovoima (jos kaikki toimivat ja ovat pikaisesti käyttövalmiina).
.. ..
Miksi tuo edellinen lause, niin se johtuu vain Yhdysvaltojen todellisuuteen perustuvan avunannon ja ydinasesateenvarjon kiinnittymisestä (kyllä vai ei) - käytännössä; miten, se sitten tulisi olemaankaan.
__ __
Onkin arvattavissa, ettei USA tule Euroopan ydinsodan ollen käynnissä - 'ratsuväkensä karauttamassa' - auttamaan länsiveljiään EU-Eurooppaan.
.. ..
Kiinassakin on tarpeeksi amerikkalaista esto- ja kyvykkyystyötä, pitääkseen Kiinan aisoissa - paljolti nyt protektionismin avulla; uhkauksin, boikotointien kuin rajoituksienkin --
-- esimerkiksi osin us-tullien voimakkaalla kasvatuksella (Huawei, TikTok ja vaikkapa koko Kiinan sähköautotuotanto - ykkösenä BYD, jonka väitetään saavan Kiinan valtion apua tuotannolleen) - .. muistamme toki myös Ranskan valtion avustukset Airbus-yhtiölle, senkin muistamme kuinka US avusti Boeing-tuotantoa.

Noista us-protektionistisista toimista voimme päätellä, ettei lännenmies kykene edes amerikkalaisuutena rehtiin kilpailuun idän eli tässä Kiinan kanssa!
Pelaako Kiina kaikin osin rehtikortein, niin voisin todeta, että liikemiehet ovat kaikkialla lähes samankaltaisia (pöytätarjoilut ja lahjonta eri muodoissaan ovat sitten maakohtaisesti yksilöllisiä tapahtumasarjoja -liiketoimien edistymisien vanavesissä ..
- voitto, oma palkkio ja markkina-ahneus ovat päällimmäisiä ajatuksia; valitettavasti.
_
__ __ __
Tulisiko Yhdysvallat EU' n-apuun - edes taktisin ydinasein, sen tiedon jäädessä huomisen varjoihin, jotka eivät kuitenkaan kestä ydinaseiden "painolastia" -
.. vaikkapa Suomen osalta, sillä maamme yli mahdollisesti lentävät US-ydinohjukset tullaan Venäjän toimesta tuhoamaan jo Suomen ilmatilassa, us-ohjuksien ollen ballistisen ratansa laskuvaiheessa -
.. siitä vain nyt ottamaan kylmän viileää suomalaisharkintaa, miten eroamme Natosta ja keskittyisimme jälleen kaupan tekoon kaikkiin ilmansuuntiin, eikö .. näin meille olisi tarjolla taattua turvallisuutta.
Ylläolevasti toimien Kremlillä olisi meille lahja, Suomi neidon varustamisen jälleen kaksikätiseksi ja jäättömäksi satamaksi - ympäri vuoden. Kiinnostaisiko? [S24 - 1|

__ __ __
EPILOGI
"Presidentti J-K. Paasikivi: "tosiasioiden tunnustaminen viisauden eteen" -osapuilleen, .., liperiläinen sanonta: "Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä", ja jos "et saa vihollista muutoin aisoihin; tee siitä ystävä". Kiinalaisittain: "Menkää ja rikastukaa" -Deng Xiaoping.
__ __
Mikä olisikaan tuon luomisen kauneus, jos kansakuntamme päättäisi avata molemmat silmät ja heittäisi koko nykyisen valtakoneiston poliitikkoina eläkkeelle tai muille mukavuusalueille, ja valitsisi aidosti itsensä kaltaisen valtiojohdon; emme enää tarvitse noita berberin nurin kääntäjiä.
Olisi rehtiyden aika ja todellisen vastuun kantamisesta omiemme osalta; siispä tähän loppuun herkkä kysymys aivan kaikille:
Ensin omat (SOTE ja sen velkakuoppa 1,4 miljardia euroa) vai loputon aseiden kärrääminen Ukrainaan, nyt jo kasvavalla valtiovelalla, joka on ukrainalaisten aseistamisen osilta jo kohonnut noin 2,2 miljardiin euroon -
.. niin, kumpaako rahoitamme; omia vai vieraita?



______________
Ohjuspuolustus - onnistuuko se?



"Ydinaseen ja ballistisen ohjuksen yhdistelmä on sodankäynnin radikaalein muutos kautta historian. Nämä teknologiat eivät ainoastaan mahdollistaneet sodan aloittamista välittömillä iskuilla mihin tahansa kohteeseen, vaan ne tekivät samalla puolustuksen lähes mahdottomaksi ja nostivat lopulta sotimisen potentiaalisen tuhovoiman koko ihmiskuntaa uhkaavaksi.
Yhdysvallat aktivoi toukokuussa paljon puhutun ohjuspuolustuksensa Romaniassa, mikä on herättänyt keskustelua ohjuspuolustusjärjestelmän luonteesta myös suomalaisten kommentaattorien keskuudessa. Yhdysvallat on painottanut Iranin ballististen ohjusten uhkaa, kun taas Venäjä on kokenut hankkeen olevan suunnattu sitä vastaan.""

*****

~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tutkija-putinin-atomiasekortti-on-assa-itsetuhoisen-ja-epatoivoisen-kremlin-ydinisku-on-niin-karmea-vaihtoehto-etta-se-nakyy-lannen-paatoksissa/8734522#gs.fig0xi -




__
PS.

A] Milloin ja miten Venäjä on meitä sotilaallisesti uhannut, kuka kertoo faktisin lähdetiedoin?
B] Ruotsalaisten nato-maavoima-alaisuuteen ja juuri Lapissamme, eikö olekin mahtavaa luomistyötä "eduksemme"?
HS-otsikointi: "Ruotsille kaavaillaan johto­roolia Suomeen tulevissa Nato-joukoissa – ”llmiselvä toive­kumppani”"
HS-toimittajana Elina Kervinen.
.
DRAFT 0.55 laadittu 210924 - klo 01.02 -- 02:44.
DRAFT 0.85 laadittu 210924 - klo 21:30 -- 21:39



-

______  

ILU-MEDIA

IJL-Productions


_________

Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com





260924 -Total Visits:1462836 Total Visitors:197264

160924 -Total Visits:1445297 Total Visitors:196012

090924 -Total Visits:1431796 Total Visitors:195056

020924 -Total Visits:1420520 Total Visitors:193692

260824 -Total Visits:1415607 Total Visitors:192848

280524 -Total Visits: 1255842 Total Visitors: 175726
210524 -Total Visits: 1243232 Total Visitors: 174544
140524 -Total Visits: 1232831 Total Visitors: 173547

070524 -Total Visits: 1225404 Total Visitors: 172381
030524 -Total Visits: 1219135 Total Visitors: 171570

190324 -Total Visits: 1176621 Total Visitors: 168245
120324 -Total Visits: 1164921 Total Visitors: 166423
050324 -Total Visits: 1144396 Total Visitors: 164484
270224 -Total Visits: 1135091 Total Visitors: 162566

200224 -Total Visits: 1112477 Total Visitors: 160557

130224 -Total Visits: 1098229 Total Visitors: 158918

060224 -Total Visits: 1081898 Total Visitors: 157423


300124 -Total Visits: 1069055 Total Visitors: 155308

__ 

121223 -Total Visits: 1008903 Total Visitors: 145647  



https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e

 

UPI-FIIA: NATOn  YDINASEPELOTE ja Suomi


PORILAISTEN MARSSI


_

IJL-BLOG PHOTOS  from SHUTTERFLY 


1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f - 


Your Website Performance Overview

17/09/2024 - 23/09/2024

Ympäristöteollisuusyhdistys ry

Total Visits: 1462836 Total Visitors: 197264  

Your performance at a glance
1.2K5%
Visitors
25177%
Referrals
7.2K5%
Views
00%
Published Contents

Ei kommentteja: