maanantaina, syyskuuta 02, 2024

Venäjä joutuu nyt miettimään strategiaansa uusiksi

 Venäjän|2936|525994|strategia




TS: "Millaisten ydinaseiden käyttöä Putin saattaa harkita? – Ydinaseita voitaisiin käyttää kolmella tavalla, joista jokainen johtaisi tilanteen eskaloitumiseen"

*****


HS-ote: " .. Venäjä joutuu nyt miettimään strategiaansa uusiksi. Venäjä pystyy halutessaan tuhoamaan ukrainalaissotilaat, mutta se vaatii joukkojen huomattavaa keskittämistä ja siirtämistä pois jostakin muualta. ..
.. Naton kesän huippukokous onnistui keskeisissä tavoitteissaan, ja Ukraina osasi ottaa voittona vastaan sen, mitä Natolla on sille tällä hetkellä tarjota. Naton ja Euroopan unionin yhteistyö syvenee. Euroopan unionin komission johdossa jatkaa Ursula von der Leyen, joka parhaillaan kokoaa uutta komissiota vastaamaan suurvaltakamppailun seuraavan aallon haasteisiin. .. "
HS-otsikko: "Pääkirjoitus | Ukraina saa nyt iskeä Venäjällä" |*

__
IJL-kommentti: "Venäjä käy itäslaavien keskinäistä veljessotaa Ukrainassa -

.. de facto hyökkääjänä, mutta miksi?

Eräs ensimmäisistä syistä oli ja on Ukrainen noin kuusimiljoonainen venäläismielinen ja -kielinen väestö, jonka elonmahdollisuuksia Moskova halusi lähteä turvaamaan. Ja lähtikin - Donpass ja Krim |1 painopistealueina.

IJL-BLOG: "Krim - tunnetta, historiaa ja ikuista omistamista"


Toinen syy oli lännen voimistuva ja osin yllättävä aggressio ja nokittelu |N koettaa Ukrainan kautta luhistaa Venäjää |2, sen ollen maailman suurin raaka-ainevaranto, peltopinta-alapotentiaali |3 ja näin muodoin oli ja ehkä on vielä tavoitteena päästä käsiksi lännen pakkotahdosta yritelmään pilkkoa Venäjää!

- mikä lienee ollut ns. "reaganmainen Pahan valtakunnan" pilkkomisideologia nyt tähänkin päivään!

- Mehän muistamme, ettei lännen tuotantokone pysty tuotanto- ja markkinointitekoihin, jollei ole (erityisesti nykyajan tärkeitä) raaka-aineita mistä tehdä mitäkin - paljolti korkeateknologiaa.

|2 ~ x -
KL-otsikko: "Mielipidekirjoitus / Vieraskolumni: Venäjästäkö maailman ruoka-aitta?
Venäjästä on kaikessa hiljaisuudessa tulossa maailman ruokatuotannon megatekijä, kirjoittaa Hanna Loikkanen kolumnissaan."


Toisaalta lännestä ei haluttu Kiinan pääsevän maailman suurimpana tuotantokoneena ja kansantaloutena (BKT/PPP |4) päästä Venäjän rikkauksiin kiinni.
Nythän Kiinan ja Venäjän yhteistyö aktivoituu koko ajan BRICS-liittokunnan kasvaessa siinä sivussa; tuottaen mahdollisuuden koko ihmiskunnallemme saavuttaa moniarvoisuutta |5 eloonsa.

T&t-otsikko: "Ohitti Yhdysvallat ja jatkaa kasvuaan - Kiinasta maailman suurin talous
Kiinasta on tullut maailman suurin talous, kertovat IMF:n tuoreet tilastot."
S24FI: "Moniarvoinen maailma - aika lopettaa vastakkainasettelu"


Kolmas syy on ollut pitkittyvälle itäslaavisodalle tuo lännen yhä aggressiivisempi ja aktiivisempi otteluhenki jo proxy-sotimisena;


.. vain lännen - Nato- | US' n sotilaat eturintamasta puuttuen!


Nyt lännen operatiivisuus jo aseiden aktiivitoimittajana on tehhyt sen, että näin muodoin Kreml joutuu sotimaan "koko Natoa ja EU' ta" vastaan ja näin se ei voi voittaa lyhyellä juoksulla tätä itäslaavien veljessotaa, ..
.. vaan ajaa jo asemiin taktisia ydinaseita (ainakin varotteena), joiden käyttö saattaa tulla kyseeseen - jopa lähiaikoina?


Neljäs syy on sieltä toisen US' n ydinasesuurvallan suunnasta -- silläkin on uudet suunnitelmat!

USA, joka myös muutti ydinaseidensa käyttömoodiaa |6. US' n uusi käyttömoodi on tavoite ja kyky käydä monitahoista ydinsotaa useita valtioita vastaan - yhtäaikaa --- ja tähän Kreml on nyt myös varautumassa, yhdessä Kiinan kanssa. Ehkä mukaan tulevat Pohjois-Korea ja Iran!"

..
|* Tämä selvää, on siis aivan ymmärrettävää, että tässä itäslaavien keskinäisessä sodassa on toisella hyökkäyksen kohteeksi joutuneella oikeus hyökätä (tässä lännen aktiivisella hyökkäysase avulla) hyökkääjän kotipesään.
On vain lopulta kysymys millaisia asejärjestelmiä Nato/EU antaa jäsenvaltioineen Ukrainan käyttöön niin sanotussa Kursk-operaatiossa! |7.
Hyökkäysaseiden virta ja poliittinen lupa tulee ratkaisemaan saammeko Eurooppaan ydinsodan - taktisena - vai lopulta maailmaamme tuhoavana strategisena ydinasesotana.

HS-otsikointi: "NYT kertoo salaisesta päätöksestä: Yhdysvallat valmistautuu nyt usean vihollisen samanaikaiseen ydin­aseiskuun
Valkoinen talo kiistää, että ohjelma olisi kohdistettu mitään yhtä maata kohtaan."


__
EKSTRA 01
Yle-otsikko: "Yhdysvallat haluaa kehittää uusia taktisia ydinaseita – Venäjä ydinasedoktriinin keskiössä
Yhdysvaltain puolustusministeriö julkaisi uusitun ydinaseopin. Arvostelijat pelkäävät uutta varustelukilpaa."

EKSTRA 02
MP-ote: " .. Elämme kiihtyvän ja kokonaisvaltaisen suurvaltakilpailun aikaa. Kilpailun yksi tunnusmerkki on ydinaseiden turvallisuuspoliittisen merkityksen korostuminen. Ydinaseet ovat kansainvälisten suhteiden paradoksi. Ydinasevallat pitävät ydinaseita oman ja maailmanlaajuisen turvallisuuden ja vakauden perustana. Samanaikaisesti ydinaseet muodostavat eksistentiaalisen uhkan kaikille maille ja koko ihmiskunnalle.
Ydinasevallat ovat hankkineet ja ylläpitävät ydinaseita oman (ja liittolaistensa) turvallisuuden edistämiseksi. Ydinaseet ovat vastaus koettuun turvallisuusuhkaan. Ydinaseet ovat keskeisellä sijalla ydinasevaltojen turvallisuusajattelussa, eikä millään muulla asejärjestelmällä ole samanlaista merkitystä niiden turvallisuudelle. .. "

EKSTRA 03
PM Petteri Orpo osaltansa kiihdyttää tätä suurta riskiä joutua jopa ydinaseiskujen kohteeksi!

EKSTRA 04

EKSTRA 05
"Kansakunta odottaa Nato-kansanäänestystä - ydinaseet pelottavat!"

..

ALANURKKA
IJL-BLOG-ote: " .. Media yhtyy laulukuoroon ja näin luodaan lukijoille kuva voimistuvasta vastakkain asettumisesta |1, nyt jopa Euroopassa, joka muuten ei ole vain EU-Eurooppa, vaan sisältää Euroopan suurimman valtion Venäjä, joka tosin jatkuu kauas Aasiaan aina Kiinan rajoille saakka. Näinkö länsi eu-eurooppalaisena ilmiönä Yhdysvaltojen yllyttämänä ajaa Venäjää, maailman yhtä suurinta varantovaltiota "Kiinan syliin", jolloin talouskaava - Kiina Venäjä > USA EU |2 voi toteutua myös sotilaallisessa mielessä. .."

 

|1 ~ x - 
"x"
|2 ~ x - 
"x"


EKSTRAKUVA YDINPOMMIN RÄJÄHDYSPILVESTÄ





__
157622

| 17 SUOMI24 140 |


__

Ei kommentteja: