perjantaina, syyskuuta 06, 2024

Metsä - elävä hengittävä älykone

 FORR|2950|527809|ESTS



Omistamisen roolista katsottuna: 

"Metsäalan yhteisenä hankkeena Metsien Suomi on merkittävä: pitkään aikaan ei ole nähty näin voimakasta yhteistä viestintäponnistusta toimialan tulevaisuuden turvaamiseksi. Metsäala on Suomelle tärkeä, sillä esimerkiksi kolme seitsemästä suurimmasta vientituotteesta tulee metsästä. --- ”Saamme yli 20 prosenttia vientituloistamme metsästä. Samalla metsät tarjoavat meille virkistystä ja sielun hyvinvointia”, sanoo MTK:n metsäjohtaja

-herää paljon kysymyksiä!


^********^


YLE-ote: "Jos hallitus suojelisi 100 000 hehtaaria vanhaa metsää, se tuottaisi valtiolle noin 200 miljoonan euron hyödyn vuoteen 2050 mennessä, kertoo uusi selvitys. ..
..Suomen kannattaisi suojella jopa viisi kertaa enemmän valtion vanhaa metsää kuin hallitus on esittänyt. Vanhojen metsien suojelu tuottaisi yhteiskunnalle enemmän taloudellista hyötyä kuin niiden hakkaaminen .. "


Yle-otsikko + ingressi: "Uusi laskelma: vanhojen metsien hakkaaminen voi maksaa valtiolle enemmän kuin niiden suojelu
Jos hallitus suojelisi 100 000 hehtaaria vanhaa metsää, se tuottaisi valtiolle noin 200 miljoonan euron hyödyn vuoteen 2050 mennessä, kertoo uusi selvitys."




IJL-kommentointi - METSÄMME ja NIIDEN TEHTÄVÄKUVA -ilman ihmistä!

__
A - IJL-kommentti v. 2020:
Ote: ""Niin metsä tulee vastaamaan, kuin sinne huudetaan" -vanha liperiläinen sananlasku

Nyt hakataan hakkaamisen innolla, kun vielä uudet hienostuneet biotuotetehtaat imuroivat jopa kasvavaa puustoa loputtomiin sellukeittämöihin, joista puoliraaka-aineen matka jatkuu esimerkiksi Kiinaan, joka pakkaa kaiken pahviin. Kiinan tarve lisääntyy myös takapuolipehmossa - aikansa, kunnes huomataan, että kasvavan metsän hakkuu selluksi on liki ympäristörikos.

Metsä on luonnonvara, jolla on tehtävä - ollut jo vuosisatamiljoonat. Metsä on kokonaisvaltainen eliöstö - ikäänkuin yksi olio, joka hengittää sisään - 'samaan hiileen' - hiilinielupalkeena, joka voisi olla Suomessa ylihuomenna tulonlähde. On monia maita ,joilla on toivottoman vähän metsäpinta-alaa - meillä on, ja vähän ihmisiä. Olemme puolityhjä, mutta metsämme eivät vielä!"


Otsikko: "Metsää kaadetaan ennätystahtiin!"

__
B - IJL-kommentti v. 2019:
Ote: "Erinomaisia tilastonumeroita [ ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006093030.html - ]! Saattavat avata silmiä. Metsä on Suomen kulta - kerrottiin aikana jolloin olimme lopputuotteen - paperin suurvalmistaja. Paperi ei mene enää niin vauhdikkaasti kaupaksi - se korvautuu sähköisillä alustoilla ja menetelmillä - arkistotkin ovat kohta binäärijonoja. Nyt paperintuotannon korvaa puolijaloste selluloosa, koska lähinnä Kiina tarvitsee "kaikki maailman pahvit" miljardeihin paketteihin, kun koko maailma tilaa halpaa tavaraa maailman suurimmalta liukuhihnalta.

Sellu hakataan metsistä, yhä kiihtyvällä tahdilla, jos esitetyt hienosti sanottuna biotuotetehtaat saavat rakennusluvat. Kiina ei hakkaa omia metsiä selluksi, ei juuri miksikään muuksikaan ja näin Kiina vihertyy maailman nopeinta tahtia Intian ohella! (Nasa). Suomessa metsä olisi erinomainen "vientituote" - se toimisi hiilinieluna, kunhan sen annettaisiin kasvaa rauhassa ja samalla eliöstöltään monipuolistua, jolloin meilläkin tämä pohjoisen biosfäärillinen biodiversiteetti saataisiin tasapainoon."


Otsikko: "HS: Onko Suomen kansallis­aarretta käytetty järkevästi?"

__
C - IJL-kommentti v. 2019:
Ote: "Kasvikunta - metsät ja niiden puut ovat saaneet kehittyä pidempään kuin yksikään eläinkunnan edustaja - ehkä jopa 600 miljoonaa vuotta. Tuona aikana evoluutio on hionut "tuotekehityksenään" sopeuman ja keskinäisyyden täydelliseksi - yhdestä lajista (puut metsänä - metsää puilta) kokonaisiin kasvuympäristöihin. Täydellisyys hipoo niin hienostuneena, ettei käsityksemme sen ymmärtämiseen riittänyt - kun aloimme kaatamaan tuota monimuotoista osaa biosfääristä.

Emme ole ymmärtäneet, että metsä hengittää kokonaisuutena - joukkueena, joka "kommunikoi" monin sellaisin signaalein, joita emme tunnista emmekä tunne. Metsä on kokonaisvaltainen biomassa, jonka tehtävänä on tuottaa lisääntymistä - lajeittain, kuten evoluutio edellyttää kaikilta eliö- ja oliolajeilta - pienimmästä suurimpaan. Evoluutio on melkoisen suuren orkesterin kapellimestari - tavalla, jota sitäkään emme tunne."


Otsikko: "Metsä on hengittävä biologinen kone - evoluution antamalla kellotaajuudella"


__
D - IJL-kommentti v. 2021:
Ote: "Kuvittelemme omaavamme juuri sen oikean tavan "säätää omaisuuttamme", metsiä ja niiden kasvua ja käyttöä. Metsä puhuttaa, sillä nyt ollaan oivallettu lajikohtaisten biomassojen suhteellisuudet ja keskinäisyydet - unohtamatta kausaliteettia ja hiilikiertoa sen täydessä välttämättömyydessä nykymuotoiselle Elämälle.


Ihminen haluaa luomakunnan kruununa omistaa - myös metsiä!*

Eikä tuossa vielä kaikki, me haluamme omistaa enemmän - lisäksi haluamme kuluttaa myös sellaista, joka on suhteetonta meidän ihmiskunnan omaan biomassaan nähden."


Otsikko: "Ihminen ei omista metsiä"


__
E - IJL-kommentti v. 2023:
Ote: "Nyt metsien ylihakkuut ovat vieläkin suurempi vaara kuin hallittu turpeennosto tai reilusti vähentyvä raakaöljyn käyttö fiksuihin ja käyttöiältään pitkäaikaisiin kuin kierrätyskelpoisiin lopputuotteisiin ja tasapuolisuussyistä myös vähäisesti liikennesähkön lisääntymisen myötä eräiden maiden kulkuneuvoliike-energian luojana.

Metsäliiketoimintamalli eilen ja vielä tänäänkin

- Entä tämä puolijalosteellinen selluloosa, joka tuottaa esimerkiksi kiintokuutiosta raakapuuta laskutusta vaikkapa 200 euroa ja katetta tekijälleen 100 euroa (luvut ovat vain kuvainnollisia)?

Aikanaan sellu raaka-aineena tuotti hyvin; Kiina oli maailma suurin yksittäinen ostajavaltio ja Metsäliiton Äänekoski erinomainen investointi |3 -"


Otsikko: "Biologiasta puhuttua -ylihakkuilla vessapaperia? !!"



__
|1
|2
|3

|* Kiinassa ei yksittäinen ihminen voi omistaa maata, peltoja eikä metsiä - ne ovat yhteiskunnan, maakuntahallinnon tai kyläyhteisöä tms.

__ __
Kuva 2



GP-ote: "Metsät ovat suomalaisille tärkeitä, mutta siitä huolimatta metsäluontomme köyhtyy jatkuvasti. Metsiemme hakkuut tuhoavat uhanalaisten lajien elinympäristöjä ja kiihdyttävät ilmastokriisiä. Pysäytetään metsiemme hävitys ja vaaditaan metsäyhtiöitä vastuuseen."

*****



__
000000

| 00 SUOMI24 000 | VU | FB | Vapaa sana | FB TILANNE | X |


__

Ei kommentteja: