tiistaina, syyskuuta 03, 2024

HS: "Kiinan suuntaa ei muuteta puheilla"

 chi|2940|526180|na





******


HS-ote: " .. Kiinan talous kasvoi ~ 4,7 prosenttia vuositasolla. Vauhti on länsimaihin verrattuna hyvää, mutta lukema on alle hallituksen viiden prosentin kasvutavoitteen. .. " [!!] .. Kun näin on, talous vetää hyvistä aikeista huolimatta koko ajan vinoon. Valtio ja alueet velkaantuvat, deflaatio sitkistyy eikä rakentamisen kupla pääse tyhjenemään hallitusti."

HS-otsikointi: "Pääkirjoitus | Kiinan suuntaa ei muuteta puheilla"

__
IJL-kommentti - sen pitkässä muodossa:

" China

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2021/02/05/kirjoituksia-kungfutselaisuudesta-suursarja-itaaasialaisesta-oppisuunnasta-yle -
"Kirjoituksia kungfutselaisuudesta - suursarja itäaasialaisesta oppisuunnasta Yle Radio 1:ssä ja Areenassa"

__
Yle - Areena
https://areena.yle.fi/podcastit/1-50712250 -

"Kungfutselaisuuden ytimessä ovat mm. kuuliaisuus, kunniallisuus, perinnäistavat, veljellisyys, herrasmiehen ideaali, Taivaan mandaatti. Koulukunnista: Kungfutselaisuus ”kirjanoppineiden koulukuntana”, prinsiipin ja mielen koulukunnat, uuskungfutselaisuus.

Suomennos: Jyrki Kallio. Keskustelijoina asiantuntijat Riika-Leena Juntunen, Jyrki Kallio ja Eero Suoranta. Lukija: Pekka Savolainen. Äänisuunnittelu: Marko Kataja. Toimittaja, tuottaja: Juha-Pekka Hotinen."


__ ____ __ _
Paluu ajassa alun tuntumaan, kun nykyinen Kiinan presidentti Xi Jinping aloitti pitkän aikakautensa ---

6.10.2012 

Kiina julkaisi marraskuussa 2012 suuren muutoksen, jonka kehittely aloitettiin jo kahdeksan vuotta sitten. Me suomalaiset saimme olla yksiä ensimmäisistä, jotka ulkopuolisina saivat kuulla uuskungfutselaisuuden tulemisesta.

Vuonna 2004, silloinen Kiinan Kulosaaren suurlähetystön kaupallisen osaston päällikkö, herra Li Guangyun piti pyydettynä esitelmän Helsingin Kruununhaan Tieteiden talossa Luonnonfilosofian seuralle aiheesta:

"Mitä Kiina tekee huomenna". Saimme tuolloin ainoalaatuisen esityksen Kiinan viralliselta edustajalta.
"
Li Guangyun |1 [2004]: Kungfutselaisuus ja sen vaikutukset nykypäivän Kiinassa"

|1 ~ https://www.hs.fi/ihmiset/art-2000002760092.html -
HS:
Herra Li keksi Nokialle kiinankielisen nimen
Guangyun Li teki suomi–kiina-suursanakirjan ja käänsi Nokian nimen"

QR-code - Mr. Li Guangyun - Helsingin Sanomat (valitettavasti tuo koodi ei voi näkyä täällä 24' ssa)


__ __ __ __ __
Marraskuussa 2012 Kiina sai uuden kommunistisen puolueen pääsihteerin, Xi Jinping nimitettäneen helmikuun 2013 Kansankongressissa *] (vastaa suunnilleen meidän eduskuntaa - jos eduskuntamme olisi suhtteessa tuohon Kiinan kansakongressiin - olisi meidän eduskunta noin viisitoista jäseninen 😀) 
Kiinan Xi nimitettiin uudeksi presidentiksi ja myöhemmin myös asevoimien ylipäälliköksi. Kiina sai myös uuden pääministerin Anhuin maakunnasta – aiempi presidentti oli myös Anhuista, ja näin ylläpidetään meille tuntematonta reviiriajattelua voimassa.

Kiina tulee osin luopumaan hiljalleen puolueensa marxilaisuuteen liittävästä kommunistisesta ideologiasta ja siirtyy hyvin hiljalleen kiinalaisen kaavan mukaan tähän ja huomiseen päivään sovellettuun kungfutselaisuuteen, joka saa eteensä uus –etuliitteen.

__ __ 
Kiina valmistautuu olemaan maailman suurin kansantalous -ollen sitä nyt 2024

.. ja tulee myös massiivisesti lisäämään asevoimiensa voimaa ja ulottuvuutta – aina avaruuteen saakka. Ohjelma pitää sisällään myös historian suurimmat asejärjestelmä- ja energiakaupat Venäjän kanssa – näin Venäjän presidentti Vladimir Putin saa Siperia-ohjelmallensa maailman suurimman rahoittajan.

*] Kiinan Kansankongressi kokoontuu vain kerran vuodessa – noin pariksi viikoksi kerrallansa. Kongressissa on edustajia suhteutettuna koko Kiinan alueelta – noin 3 700 edustajaa, jos projisoimme heidän ”eduskunnan” omaamme, pitäisi meillä olla kansanedustuslaitoksessamme noin 15 edustajaa – olisipa ainakin tehokasta ja vaikutusvaltaista toimintaa.


__ __
Mutta miten me näimme Kiinan kehityksen pari vuotta sitten

.. miten se mahdollisesti linjaa Kiinan uutta näkökulmaa yhtenä maailman suurista talousvetureista – sekä mallinnäyttäjänä kuinka suurella riskillä tartuttiin massiiviseen väestönlisäykseen [2011]:

--- http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/2976684/kiina-hammastyttaa-yha-enemman/ ---


(Mediassa ja asiantuntijapiireissä asetetaan maailmanlaajuisen talouskriisin ovelle kiinalaiset vartijat - pelastaako Kiinan antama lainoitus eurokriisi-Italian ja -Espanjan?)

[ ... rakennuksilta kuuluu jatkuva kilkatus ja kalkatus - maalta tulleet rakennusmiehet tekevät kolmivuoroa maailman suurimmilla asuntorakentamisen markkinoilla Kiinan paisuvissa jättiläiskaupungeissa. Grynderit käärivät sievoisia voittoja, kuten meillä lännessäkin ovat tehneet, nostaen, kuten Suomessakin uusien asuntojen hinnat monien tavallisten tavoittamattomiin ... syntyykö myöhempiä ongelmia? ]


Kiina elää nyt omaa vuosisataansa |P

Eräs hyvin kuvaava voittokulku aloitettiin "päiväkäskyllä" päivä sen jälkeen, kun Pekingille myönnettiin Olympialaiset - alkoi maailman urheiluhistorian suurin mobilisaatio. Oli tavoite, vain yksi tavoite - eniten kultamitaleja. Kiina ohitti USA:n ja otti omista kisoistaan eniten ykkössijoja, kuten oli "päiväkäskyssä" kahdeksan vuotta aiemmin määritetty.

____
USA elää paljolti kiinalaisesta rahasta,

.. joka on sinne rahdattu amerikkalaisten ja myöhemmin eurooppalaisten kulutuksesta. Nyt sitä samaa rahaa lainataan takaisin, jotta läntinen kuluttaja ostaisi lisää koko ajan laadukkaampia kiinalaistuotteita - Case BYD - kohta siis myös sähköautoja.


US-liittovaltio on (JVK) velkaa Kiinalle noin 1100 miljardia USD."


000000

| SUOMI24 | 121 SUOMI24 711 |



Your Website Performance Overview

27/08/2024 - 02/09/2024

Ympäristöteollisuusyhdistys ry

Total Visits: 1420520 Total Visitors: 193692
 
__

Ei kommentteja: