maanantaina, syyskuuta 30, 2024

Onko Israelilla etuoikeus jo valmisteleviin hyökkäyksiin?

 |2989|535444|

ww.amnesty.fi/uploads/2024/02/israel-miehitys.pnhttps://wg


kuva: Isral harkitseekee , ja iskee, piäen samalla pilkkanaan suojelisaansa . Yhdysvaltoja ~ x  --  ..+ .Israelin atomiaseen ajatteluammus kahteen. 



YLÄNURKKA : 

"Ehkä Iran nyt kiihdyttää ydinaseen valmistamista ja näin Lähi-itä astuu Nagasakin jälkeen seuraavaksi ydinsodan alttariksi (?) - näinkö Israel tuhoutuu Siksikin länsi ei halua alueelle atomipommia kuin vain Israelille

1. Kansainvälisen humanitaarisen oikeuden mukaan konfliktin aikainen miehitys on tarkoitettu tilapäiseksi ja miehitysvallan on hallinnoitava aluetta miehitetyn väestön edun mukaisesti.

2. Israel on miehittänyt Gazaa, Länsirantaa ja Itä-Jerusalemia vuodesta 1967 lähtien. Israelin viranomaiset ovat muun muassa laittomasti liittäneet Israeliin Itä-Jerusalemin ja laajoja alueita Länsirannasta takavarikoimalla maata ja laajentamalla siirtokuntia. Tämä osoittaa, että Israelin tarkoituksena on pysyvä miehitys, joka hyödyttää miehitysvaltaa ja sen kansalaisia, mikä on vastoin kansainvälisen oikeuden perusperiaatteita.

3. Israelin miehitys palestiinalaisalueilla on pisin ja yksi tappavimmista sotilaallisista miehityksistä maailmassa.

4. Israelin miehitys rikkoo räikeästi kansainvälistä oikeutta. Miehitys on lujittanut Israelin palestiinalaisiin kohdistamaa apartheid-järjestelmää.

5. Palestiinalaiset ovat 56 vuoden ajan eläneet Israelin raa’an miehityksen alla ja joutuneet järjestelmällisen syrjinnän ja lukuisten ihmisoikeusloukkausten kohteiksi. Israelin viranomaiset valvovat ja kontrolloivat heidän elämänsä jokaista osa-aluetta.

6. Miehitetyllä Länsirannalla palestiinalaiset joutuvat jatkuvasti kohtaamaan liiallista voimankäyttöä, laittomia teloituksia, mielivaltaisia pidätyksiä, hallinnollisia pidätyksiä, pakkosiirtoja, kotien purkuja, maa-alueiden ja luonnonvarojen takavarikointia sekä perusoikeuksien ja -vapauksien rajoittamista. Länsirannalla on tällä hetkellä ainakin 300 laitonta Israelin siirtokuntaa ja etuvartioasemaa. Miehitetyssä Itä-Jerusalemissa asuu yli 700 000 israelilaista siirtokuntalaista. 

 

******* 



Miksi kukaan | mikään valtiona ei puutu tappavaan israelilaishevosteluun*?



.. vai onko arabivaltioiden ympäröivällä juutalaisvaltiolla siihen "luontainen ja historiallinen oikeus", koska nuotit sinfoniana samaa genreä eivät arabiveljien omaksumia taivuttele, vaan luovatboppiriitoja taiviutellen .kuten nytkin!


Ehkä Iran nyt kiihdyttää ydinaseen valmistamista ja näin Lähi-itä astuu Nagasakin jälkeen seuraavaksi ydinsodan alttariksi (?) - näinkö Israel tuhoutuu ..
Siksikin länsi ei halua alueelle atomipommia kuin vain Israelille!

__
HS-linkki ~ https://www.hs.fi/maailma/art-2000010727937.html -
HS-otsikonti: "Ylimmän johtajan surmaaminen oli Hizbollahille katastrofi ja Iranille nöyryytys

HS-ote 1: "Libanon | Äärijärjestö Hizbollahin johtajan Hassan Nasrallahin kuolema Israelin iskussa Beirutissa on muuttanut sotaa, arvioivat Helsingin yliopiston professori Hannu Juusola ja Suomen Lähi-idän instituutin johtaja Susanne Dahlgren."

HS-ote 2: " .. HIZBOLLAH-JOHTAJA Hassan Nasrallahin surma on saattanut äärijärjestön kaaokseen ja voi olla suurin sen koskaan kokema katastrofi. Tilanteen jatko on kuitenkin auki, arvelee Helsingin yliopiston Lähi-idän tutkimuksen professori Hannu Juusola. .. "
HS-toimittaja: Elina Saarilahti

__
IJL-kommentti:
"Kaikki alkoivat historiasta, uskontojen eritahtisista kolmisoinnuitsa ja hyytävästä sotahistoriasta.

Juutalaiset tunkeutuivat "luvattuun maahansa" ja näin alkoi epäsointuinen yhteiseloton aikakausi jo 1900-luvun alkutaipaleilta; ajoilta brittien mandaatilta, kunnes haluttiin päähän potkituille juutalaisille oma luvattu maa (EXODUS = https://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalainen_pakolaisuus -)

.. britit vetäytyivät ja alkoivat sodat "kumpi ensin" väittelyistä asein --

Ehkä vuoden 1967 sota oli käännekohta, kun Israel hyökkäsi ja voittikaikilla kolmella rintamalla: (Syyria - Golan, Jordania - West bank ja Egypti -Siinai)

- Israelin voittaen suvereenisti ja maa-aluvalloituksin tuon 6-päivän sodan | 6S myötä, jota YK ei ole siunannut tänänkään, vaan ovat laittomia juutalaismiehityksiä. Erityisesti Gazan alue on ollut ja on tiukassa Israelin puristuksessa - laittomasti sekin.

|6S ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuuden_p%C3%A4iv%C3%A4n_sota -

Nyt juutalaisvaltio haluaa lopullisen ratkaisun |1PV ja se, jos mikä aiheuttaa yhä kiihtyvämpää juutalaisvihaa |2PV - ja noiden vihastuneiden pesäkkeiden ollessa Libanonissa ja Gazan alueella - ollen nyt myös Länsirannan laittomilla Israelin miehitysalueilla,

... mutta erityisesti 80-miljoonaisessa Iranissa! |3PV

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/11/tuoksuuko-amerikkalaiseen-nenaan-sota.html -

Olemmeko nyt näin rajoitetun alueen mahdollisessa "maailmansodassa" -

.. .. ..
|1PV ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/07/yrittaako-israel-jalleen-lopullista.html - teksti vuodelta 2014 --


IJL-otsikointi: "Yrittääkö Israel jälleen lopullista ratkaisua?"

IJL-ote ylläolevasta: " .. Gaza oli vielä ennen 1967 Israelin faktisesti provosoituna aloittamaa hyökkäyssotaa Egyptin aluetta, kuten oli Länsiranta Jordanian ja Golanin kukkulat Syyrian.

Nyt Syyria käy sisällissotaa 0] jossa suurena vaarana juutalaisvaltiolle on ISIS ääri-islamistien mahdollinen voitto ja uuden kalifaatin perustaminen Syyria-Irak akselille.

_____
Israel ei vetäydy YK yleiskokouksien päätöslauselmien kehoituksista huolimatta rajoille ennen sotaa 1967 – syy on yksinkertainen, USA tukee kaikin keinoin juutalaisvaltiota – asein, rahalla, teknologioilla ja ennenkaikkea YK turvaneuvostossa 1X] loputtomin estotoimin, joilla estettiin muun muassa:

Palestiinalaisvaltion itsenäistyminen!

Israelissa on paljon omia ääriaineksia, joiden de facto johtaja on nykyinen ulkoministeri Avigdor Lieberman 2X], joka jo vuosia sitten piti hyvä ratkaisuna pommittaa Assuanin pato ja hukuuttaa egyptiläiset.



Avigdor edustaa luvattua maata ja valittua kansaa

.. olisiko jumala niin epäoikeudenmukainen, jotta asettaisi jonkin yksittäisen kansan kaikkien muiden edelle. Ei ole.



Lähi-itä on hyvin suosittu puheenaihe Suomessa

Yli seitsemän vuotta aktiivisena ollut ”Eikö Israel näe rauhanmahdollisuutta muurinsa takaa” 3X] on kerännyt jo yli 16.000 kommenttia ja yli 1,1 miljoonaa lukukertaa.

Miksi meitä kiinnostaa juutalaiset, palestiinalaiset – islam ja Israel? Näemmekö me tämän uskontojen kohtaamisena ja sovinnaisuuden taisteluna epäsovinnaisuutta kohtaan? 4X]

Me olemme myös vuosien saatossa paljon kirjoittaneet aiheesta – juutalaiset ja palestiinalaiset, unohtamatta Gazaa, gazalaisia – siviilisurmia, lapsien tappamista. Nyt Gazassa israelin armeija on tappanut yli 45 000 gazalaista, joista noin 12 000 lapsia ...
– kuin palestiinalaisten rakettejakaan, mutta miksi tapposuhde on niin julma?


Miksi Israel ja juutalaiset yrittävät lopullista ratkaisua?
[ ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/17572-yrittivatko-juutalaiset-lopullista-ratkaisua/ -- - ] .. " ote |1 päättyy poikkeavan pitkänä...


.. .. ..
|2PV ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/17572-yrittivatko-juutalaiset-lopullista-ratkaisua/ -
IUS/P IJL-otsikointi: "Miksi juutalaiset ovat usein niin vihattuja?"

..
_
159360

Ylimmän johtajan surmaaminen oli


|  26    Suomi24  167 |  NEAR SUOMI24  |  X  |  FB  |  



--


Ei kommentteja: