maanantaina, syyskuuta 09, 2024

II - Saksa + AfD ja Venäjä - vaikuttava kolmiyhteys?

 Saksa|2954|528538|AfD




Der spiegel: "Bei Kommunalwahlen in Thüringen zeichnet sich kein AfD-Durchmarsch ab
Die ersten Prognosen zeigen: Thüringens AfD gelingt bei den Landrats- und Oberbürgermeisterwahlen keine Siegesserie. Die CDU steht vor Erfolgen in den Städten. Es wird aber wohl zahlreiche Stichwahlen geben müssen."


*****



Moni saksalainen on jo oivaltanut, ettei Ukrainan itäslaavilaissota kuulu Saksalle eikä saksalaisille




Nyt!
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010669857.html -

IS-otsikointi: "Kommentti: Saksan osavaltio­vaalit raivaavat ääri­oikeistolle tietä kohti valta-asemaa Berliinissä
Oikeistoradikaali Björn Höcke ryhtyisi mielellään Thüringenin pääministeriksi. Vieläkö AfD:n eteen rakennettu palomuuri pitää, kysyy erikoistoimittaja Jouko Juonala."


Jälleen nyt!

https://yle.fi/a/74-20108644


Yle-otsikointi: "Saksan osavaltiovaalit: Thüringenissä äärioikeisto nousemassa suurimmaksi

Vaikka äärioikeistolainen AfD-puolue on nousemassa Thüringenin suurimmaksi, se ei välttämättä silti saa osavaltion hallitusvaltaa."
.. .. .. 
Edelleen nyt!
HS-otsikointi: "Äärioikeisto historialliseen vaali­voittoon itäisessä Saksassa
Osin äärioikeistolainen AfD ja uusi vasemmistoliike BSW saivat yhteensä yli 40 prosenttia äänistä. Molemmat laitapuolueet vastustavat aseapua Ukrainalle ja vaativat täyskäännöstä Saksan pakolaispolitiikkaan."


________
PROLOGI - [20U23] - Monia saattaa ahdistaa menneisyys, sillä Saksan kolmas valtakunta kävi juuri nykyisen Ukrainan alueella raskasta totaalisotaa - venäläisiä vastaan.

Kiusallisia ilmiöitä Ukrainasta herättelee sen hyytävä menneisyys vaikkapa SS-perustein ja juuri ukrainalaisista koostunut Waffen-SS Galitsia [ https://fi.wikipedia.org/wiki/Galitsian_SS-divisioona - ], joka tuhottiin ja jauhettiin loppuun vuonna 1945 Neuvostoliiton Puna-armeijan toimesta.

--
AfD |E edustaa voimallista saksalaisuutta,

.. jolle povataan suurta menestystä, kun saksalaiset ovat hoksanneet heitä eniten kiinnostavan juuri omat asiat, varsinkin ongelmalliset, joihin halutaan korjaussarjat, ja tähän yhtenä kuuluu energia, varsinkin työpaikkojen osalta. Saksa on EU-Euroopan talousveturi ja laajemmin se valtio, jotka lopulta Venäjän kanssa yhdessä ratkaisevat eurooppalaisen menestyksen, tai menestymättömyyden |1.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/euroopan-unioni-eu-maho-jattilainen.html -
"Euroopan unioni EU – maho jättiläinen suurten varjosta"
|1 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15439560/eu-on-maho-jattilainen-suurten-varjosta -



|E AfD
https://yle.fi/a/74-20044221 -
Yle-otsikko: "Analyysi: Saksan laitaoikeisto radikalisoituu ja voimaantuu – se voi heijastua eurovaalien ja talouden kautta myös Suomeen"

-Anna Karismo

|E AfD - läpivalaisua ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002891778.html - HS
|E AfD porskuttaa ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002761536.html - HS



Saksassa kansa heräilee ja tämän herännäisyyden myös AfD on huomannut omaksi mahdollisuudeksi nousta vaikuttajien joukkoon

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/09/saksa-kuoriutuu-historian-kahleistaan.html - ],

.. joka jäi hiukan kesken edellisen pakolaisaallon jälkeen vuonna 2015 - aikana jolloin EU-Eurooppa sai esimerkiksi kaaos Libyan |2 kautta satoja tuhansia pakolaisia Afrikasta - entisistä lännen kolonnioista.

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/08/usaf-pommitti-libyan-kaaokseen-ja.html -

--
KYLMÄ ARKI - Talvi lähestyy ja Saksa kipristelee energian puutteessa. Oli totuttu erityisen halpaan energiaan Venäjältä - paljolti "schröderiläisenä" ilmiönä |3, jossa meidän aiempi PM Paavo Lipponenkin oli konsultaatioita kuitanneena junailijana, luoden osaltansa Saksalle suoran ja kiristysvapaa energiavirtauksen Nord Stream I putkena, jota täydennettiin sittemmin II-putkella, mikä ei sitten enää käynyt amerikkalaisille.

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/02/maailmanpolitiikan-nelinpeli-jossa-eu.html -

--
Kun EU leipoi lopulta haitakseen Venäjän pakotteet!

Nyt EU-Bryssel takoi voimistumisen herännäisenä Venäjän pakotteet, sekaannuttuaan alkaneeseen itäslaavilaissotaan Ukrainassa. Bryssel keksi sitten kiristämisen filosofian - Venäjälle pakotteita ja takavarikkoja venäläisten omistuksille. Näin Kreml ja Moskova heräsivät ja ryhtyivät omiin vastatoimiin - näin energiakriisi oli valmis juuri Saksalle -

.. tässä kohdin taustoja avaavat kansalaiskirjoitukset:
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/10/miksi-fortum-hamuaa-suurempaa-uniper.html -
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/01/fortumin-diplomatiaa-ja-liiketoimia.html -
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/04/juurisyyt-niin-fortum-uniper-kuin-eu.html -


--
AfD nostaa kannatustaan --
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/09/saksa-kuoriutuu-historian-kahleistaan.html -

HS-otsikon ja tämän toimittaja Hanna Mahlamäen myötä "Äärioikeisto sai energia­kriisistä uutta virtaa – ”Kaasu muuttuu halvaksi, kun sitä saa taas Venäjältä”" - linkin https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009117196.html - alta Saksa ja saksalaiset saivat uutta ajateltavaa -

.. oli lähdettävä palauttamaan yhteistyö Euroopan suurimman valtion - Venäjän kanssa, joka kykenee takaamaan Vihersiirtymän [ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009117478.html - ] edellä "määrätyksi ajaksi" (!) ja luotettavasti kaasun, sähkön, öljyn ja muut tarpeelliset raaka-aineet ja puolituotteet takomaan erityisesti saksalaisten tuotantokonetta yhdeksi maailman parhaista suurimmaksi.



________

EKSTRA 01  - Vastakainasettelu idän ja lännen välillä kasvaa kasvamistaan -onko tämä saksalaisilmiö ikään kuin pienoismalli tästä erilleen ajautumisesta; ehkä .. ?


673 ~  https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy  -  7894.

"Idän ja lännen välinen vastakkainasettelu kiihtyy"



EKSTRA 02 - Miten onkaan, jos saksalaiset saavat esteettää tutkia räjähdyksien osalta - Kuka ja ketkä? - näiden Nord Stream kaasuputkien osalta - nythän epäilys kohdistuu ukrainalaisiin, ja jos näin - niin tämän itäslaavien |ES sisällissotamaisen yhteenoton perustat muuttuvat oleellisesti - mutta odotellaan!


255https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/ukraina-2014-ja-nord-stream-i-ja-ii.html - 1597.

"Ukraina 2014 ja Nord Stream I ja II -paljastuuko totuus vihdoin?"


|EShttps://www.britannica.com/topic/East-Slav - 



EKSTRA 03

https://www.hs.fi/maailma/art-2000010668325.html - 

"Die Welt: Saksalaisviranomaiset väittävät Puolan estävän Nord Stream -tutkintaa
Puolalaiset eivät ole juuri auttaneet kaasuputkien räjähdystä tutkittaessa, väittävät Die Weltin haastattelemat saksalaislähteet."



Der Spiegel
..  


__
157938


|  42  SUOMI24  216  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB TILANNE  |  X  |  



__


Ei kommentteja: