tiistaina, syyskuuta 17, 2024

Ei olla vielä koettu US' n ja Venäjän strategista ydinsotaa!

 YDIN|2972|531390|SOTA


https://mondediplo.fi/2-2022/ydinsodan-uhka-euroopassa/

" .. 

Ydinsodan uhka Euroopassa

Määräämällä ydinasejoukkonsa korkeaan valmiustilaan Venäjän presidentti Vladimir Putin pakotti maailman yleisesikunnat päivittämään ydinasedoktriininsa, jotka useimmiten ovat peräisin kylmän sodan ajoilta. Molemminpuolisen varman tuhon (mutually assured destruction) – englanninkielinen lyhenne MAD tarkoittaa "hullua" – varmuuskaan ei enää riitä sulkemaan pois muka rajallisten taktisten ydinaseiskujen mahdollisuutta. Eikä sitä, että tilanne voi kärjistyä hallitsemattomasti.  .. "


*****



Yhdysvallat uhkailee ydinaseilla .. ? [!]



[20U18] -- US' n aiempi presidentti (ehkä tulevakin?) Donald Trump on diilimäisesti omaksunut presidenttiyteen kiristyksen ja uhkaamisen – keskinäisneuvottelujen keinovalikoimaan.

Hyvä vai huono, mutta sillä testataan nyt Bidenin¨kin aikana kuka tai mikä taipuu [1 ja mikä ei. Se lienee jo varmaa, että Trumpin US-metodi lähentää Venäjää (maailman suurin raaka-aineaitta) ja Kiinaa (maailman suurin talous ja voimakkain tuotantokone) [2.

__ __
Trumpin kauhistus olisi Kiinan ja Venäjän kaupallinen ja pahimmillaan sotilaallinen lähentyminen sellaiseksi yhteistyöksi, jossa nämä kaksi päättävät, että US-maailmanpoliisirooli laitetaan historiaan.

Nyt pelilaudalle on tuotu ydinaseiden käyttökynnyksen alentaminen [3, uuden Nagasaki-kokoluokan taktinen ydinasekehitys ja US-kiristys INF-sopimuksesta irtautuminen ---

__ __
Nyt Atlantin takaa – sotineimman valtion [4 taholta pelataan vaarallista peliä – ikään kuin venäläistä rulettia ---


__ __ __
US edustaa maapallon ihmispopulaatiota suhdeluvulla 0,32/7,8 (2018), kun Kiina asettuu 1,39/7,8 suhdeluvulla samalle tasolle kuin Intia – BRICS-maat edustavat kokonaisuudesta jo reilusti yli puolta ja lännenmies noin 1,1/7,8 suhdelukua. Entä sitten? Tällä on suurikin merkitys –

.. nimittäin nyt mitataan kaikin osin – niin sotilaallisena voimana, kaupallisena väkevyytenä kuin ympäristömuuttujana – per capita -ajattelua – ja nyt se kokonaistilanne muuttuu – ratkaisevasti, varsinkin kumuloituneena mitta-arvona!

__ __
Helsingin Sanomat kirjoittaa ydinaseilla pelaamisesta seuraavasti:

_
A| Trump ilmoitti Yhdysvaltojen vetäytyvän keskimatkan ydinohjukset kieltävästä sopimuksesta Venäjän kanssa

Ilkka Luoma -kommentti 21.10.2018 - 9:41:

Todisteiden puutteessa USA' n on vain uskottava. Presidentti Trumpin valitsema linja on uuden asevarustelun avaus. Mikä USA' lle pahinta, on näin trumppistisen kiristysuhka-asettelun voimistaminen, mikä ajaa Kiinaa ja Venäjää yhä läheisempään taloudelliseen ja jopa sotilaalliseen yhteistyöhön. Näin lähestymme entisestään kiihtyen idän ja lännen väliseen vastakkainasetteluun [5.



Entä EU [6, joka on kohta valinnankauhassa ..

- itään vai länteen, ellei peräti kiikkulaudalle? Mikäli itä (Kiina, BRICS ja Venäjä) ja länsi ottavat yhteen - voittajaa ei ole, mutta länsi häviää noin 20 prosentin maailmapopulaation osaltaan varmasti. US nykysotaisimpana valtiona pelaa vaarallista kiristyspolitiikkaa.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005871640.html -

__
B| Trump perustelee vetäytymistä ohjuskiellosta Venäjän sopimusrikkeillä, mutta yhtä keskeistä on Kiinan sotilaallinen vahvistuminen

Ilkka Luoma -kommentti 21.10.2018 - 17:21

Erinomaisen tyypillinen West trolling manipulation -tyyppinen mediapoljento [7, joka osaa luetella Krimin [8, mutta sujuvasti unohtaa Afganistanin (2001-), Irakin (2003-), Jemenin, Somalian, Malin, Libyan (2011-) ja Syyrian (2013-) - kaikki näitä yhdistää US ja amerikkalaisten taisteluhyökkäykset, joka luvalla tai ilman.

__ __ _
Kiinan osalta saadaan syntymään jo sotilaallinen uhkakin, vaikka rajua uhkailua aivan Kiinan naapurissa lietsoo juuri US, Korean niemimaalla, pitäen siellä suuria taistelu- ja sotavoimia, jotka ovat niitä todellisia uhkia Kiinan naapureille. Korean niemimaan uhkakerroin on pienemmässä - kiitos jo 2017 keväällä luonnostellun Pekingin tiekartan [9. [T]

US pelaa kovaa kiristyspolitiikkaa ja ajaa näin Kiinaa ja Venäjää yhä lähemmäksi, niin kaupan kuin sotilaallisenkin yhteistyön osalta. Idän ja lännen välinen vastakkainasettelu kiihtyy ja nyt juuri tässä US' n johdolla.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005871754.html -




PS. Ukraina tänään?

..
_
158720


|  39  SUOMI24  298  |  VU  |  FB  |  X  |  Vapaa sana  |  FB TILANNE  |



Ei kommentteja: