sunnuntaina, syyskuuta 01, 2024

PM Orpo - hyvinkin oikeassa ja osaltansa niin väärässä

| PM Petteri|2945|525786|Orpo




Lapin Kansa -otsikointi:  "Hal­li­tuk­sen ra­sis­mi­kam­pan­jal­ta putosi pohja pois, kun pe­rus­suo­ma­lai­set otti oh­jel­maan etäi­syyt­tä – ra­sis­mis­ta tuskin pääs­tään eroon val­tiol­li­sil­la toi­mil­la"


Moniarvoisuus ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17356994/moniarvoinen-maailma---aika-lopettaa-vastakkainasettelu




PM Petteri Orpo (kok.) - hyvinkin oikeassa ja osaltansa niin väärässä!

-kansakuntamme eduksi ja valitettavasti myös suureksi uhaksi, jopa sotaan joutumisen vaarassa
- siksi tiukkaa tekstiä Petteri lateli niin sanotussa "sanattomassa" 1941-uhossaan |1941 ..

[ .. velka veli otettaessa ja velipuoli maksettaessa -Petterin kannanotot ovat vastuullisia velanhoidon osalta, mutta "ojasta allikkoon" jo loppuvuoden aikana, kun jo nyt vähäosaiset luisuvat yhä syvempään kuiluun ja loukkuun, kun "kaikkea niistetään"

    __ __ 
- MUTTA Petteri on lähes täydellisesti väärässä ja kykenemätön (?) analysoimaan idän suhteita (lännen ja idän vastakkainasettelun kasvaessa - --
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17356994/moniarvoinen-maailma---aika-lopettaa-vastakkainasettelu - |1

-- -kiihtyvästi), ulkoista turvallisuuspolitiikkaamme todellisuutta vastaan!


- PM Petteri Orpo' n ymmärtämättömyys nähdään kyvyttömyytenä järkeisanalysoida mitä lopulta Kreml ja Venäjän presidentti Vladimir Putin meiltä olisikaan halunnut, ..

.. Ymmärryksen avautuessa -- bonuksena siihen olisi sisältynyt kaukaa aiemman PR Urho Kekkosen hymyn, haudan syvyydestä; sillä olisimme luotettavien Kremlin lähteiden viestinä ja yllätysvihjeenä saaneet ehkä vastakauppana Kremlin toiveiden toteutumisesta 1944 - hyökkäyksellisen Jatkosotamme |2 - menetetyn jäättömän sataman - Liinahamarin |3 ja miltei koko oikean Suomi-neidon käden, joka luovutettiin Jatkosodan jälkeen Moskovan vaateesta!

__ ___
Petteri ei tätä ymmärtänyt .. Miten vaihdamme Petterin, hallituksen ja samalla koko eduskunnan?
- kansalaistemme silmät ovat avautumassa, ehkä jo avautuneetkin!

__ __ __ __
Liinahamari-ratkaisussa (samalla koko Koillisväylän hyödyllisyys olisi ollut ensiratkaisunsa edessä ja Kiina olisi näin tullut mukaan .. (meitä jopa rahoittaen sataman infrasstruktuurin rakentamisessa) .. tähän jättihankkeeseen.

Eikä meidän olisi tarvinnut hakeutua Norjaan vaan omalla maalla satamaan saakka - vieläpä omalla radalla, Kremlin hyväksymänä (yllätys?) --

-- on siis kyse myös koko Koillisväylän operoinnista, jäänmurtajista ja sekin, että tuo väylä lyhentää Kiinan kauppa- ja tavaravirtojen aikatauluja, siis nopeammin, suuremmissa erissä kasvuhokeman vallassa ! |4 - hyvinkin merkittävästi (entä vastuulliset ympäristöarvot? |YA)

__ __ __ __
Koillisväylä |5 on ikäänkuin "Venäjän oma väylä", sillä se kulkee suurelta osin Venäjän talousvesialueilla - kuten vastineensa Luoteisväylä |6, joka on taas Kanadan eli Naton suojeluksessa ..

__ __ __
Yle Areena toistona tältä päivältä 010924
https://areena.yle.fi/1-66757669 -

Yle-otsikointi - Petteri Orpo - ingresseineen -- kirjoitusesittelynä näin:

"Hallituksen rasisminvastainen [|7] kampanja alkoi sekavasti, ja työperäinen maahanmuutto jakaa puolueita. Miten sujuu yhteistyö budjettiriihessä? Ykkösaamun vieras on pääministeri Petteri Orpo. Seija Vaaherkumpu haastattelee."

__ __ __ _
LYHYESTI - SISÄLLYSLUETTELO tähän artikkeliin

- Case Petteri Orpo & hänen monien mielestä persujohteinen ja -ohdakkeinen hallituksensa, jossa kokoomukselle näyttäisi sujahtaneen toisen viulun soitto-oikeus



A - Sisäpolitiikka ja erityisesti SOTE-velka ja kansalaistemme hoivavastuu
B - Ulkopolitiikka - Ukraina - Israel (Gaza & palestiinalaiset)
C - Velkaleikkaukset ottavat "hittiä" juuri jo nyt köyhimpiin - vaikkapa yksinhuoltajat
D - Rasismikoulutus, rasismi (reviiripuolustus) ja perussuomalaiset



 __ __ __ __
E - EKSTRA - Todellinen johtajuus!

-Orpo' n karismapuute - maamme tarvitsee nyt tässä vaikeutuvassa yleis- ja taloustilassaan oikean johtajan -löytyisikö sellainen?. Petteri ei ole kriisiaikojen johtaja. Muutoinhan Orpo on arkitavallinen, yksinkertaisissa asioissa luotettava ja monin osin empaattinen henkilö - mutta kriisiajat eivät hänelle sopine? Ajatuksia lukijoilta 😊😊

__ __ __
A - Sisäpolitiikka ja erityisesti SOTE
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2024/06/ei-ole-myohasta-korjata-juurta-jaksain.html - "Ei ole myöhästä korjata juurta jaksain koko SOTE[a] -[nykyvelkaa] -" ]

Ensimmäiseen artikkelin kappaleeseen A sisällytetään vain yksi kysymys, mutta sitäkin tärkeämpi:

- kysytään kansalaistemme ajatuksia ja mielipiteitä valtiollisen rahan käytöstä eli kysymysvaihtoehdot ovat tässä:


|Vaihtoehto F

Laittaisitko valtiomme velanottona lisää rahaa SOTE' een |9, eli tähän meidän omaan kotikutoiseen, mutta elintärkeään kansalaishuolehdintaan "vauvasta vaariin" ja mielenterveydestä |10 "vakiintuneisiin hoito-ohjelmiin".
- Nythän SOTE-rahareikä on jo tälle tili- ja buodjettivuodelle 2024 ~ 1,4 miljardia euroa - siis todellisuudessa velkarahaa laitetaan SOTE' een, ja näin täytettäisiin tuo ehkä jo hallitsematon aukko ..
- kun tuntuu siltä, ettei mikään riitä ja kansalaisemme vielä vanhenevat tänään ja huomenna eli kansalaistemme hoito- ja ylläpitokustannukset vain kasvavat, mutta ne ovat meidän omia - tosiaan omia ja meitä suoraan koskevia.

Siis rahaa SOTE' een - kohta |F.


|Vaihtoehto G

Toisena vaihtoehtona velanottomme osalta on Ukrainan aseisiin rahan mättö ja laitto |11 - ilmaiseksi, mutta meille valtion velaksi, kun lahjaksi annetut aseet tulee korvata armeijallemme -

- siis lisää velanottoa, rahaa Ukrainan taistelukykyyn - jotta se virallisen ulkopolitiikkamme kannatuksena voittaisi Venäjän -selvänä lähes Suomen vaateena - edelleen 1941-uhona! |12 - ??


[S24-1] 


.. > ..


__

2


__ __ __

B - Ulkopolitiikka - Ukraina ja israel & palestiinalaiset
HS-ote: " .. Israelin armeijan tiedottaja kertoi CNN:n mukaan, että Hamas olisi surmannut panttivangit hetkeä ennen kuin armeija pääsi heidän luokseen. .. "
[HS: Venäjän hyökkäyssota | Presidentti Stubb Ylellä: Euroopassa on uusi rautaesirippu: ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010668198.html -]
TP A. Stubb yllätti - IS-ote: " .. Stubbin mukaan arvopohjaiseen realismiin kuuluu toiminta omien arvojen pohjalta. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, ettei maailman suuria ongelmia, kuten Lähi-idän sotia, ratkaista pelkästään niiden valtioiden kanssa, joiden kanssa Suomi on samaa mieltä. .. "

__ __ __
Suomi pelaa kaksilla - kaksinaamaisen - ulkopolitiikan korteilla:
TP Alexander Stubb' in, PM Petteri Orpo' n ja UM Elina Valtosen |13 kiihkoisena ja puolisokeana natottajamaisena yhteispelinä |14 - nämä kolme muodostavat kokoomustrion ja värisuoran, aikansa hevostellen.
Katsotaan tässä ensin itä-slaavien veljessotatyyppisen sodan hyvin yksipuolisia mediakannanottoja jopa piilouhoa tietyiltä poliitikoiltamme (näyttäisi heiltä Jopo karanneen käsistä metsikköön), kun nyt olemme väitetysti ja luulotellusti US-ydinsateenvarjon |15 alla "turvassa", ollaanko kysyy jo asiasta yhä enemmän tietoistuva kansanosa.
Toinen tämän hetken valtiojohdon kaksinaamaisuus paljastuu Israel - Hamas sodassa, jossa Israelin armeija kostoiskuissaan on jo tappanut ~ 40 000 gazalaissiviiliä, joista viattomia lapsia gazalais-lähteiden mukaan noin 12 000. Urhoollistako maailman moderneimmata iskuarmeijalta?
Tosin täytyy tähän sotaan huomioida Hamasin hyökkäys Israeliin - ensin - tuloksena noin 1 200 kuollutta Israelin puolella ja panttivankeja Hamas otti arviolta 1 250.

Miksi Suomi on aiheessa kaksinaamainen - pelaten kaksilla korteilla?
Venäjän on hävittävä sotansa, vannottavat 1941-uhoistipoliitikkomme. Miten he tulevat kantamaan vastuunsa mielipideheitoistaan?

Entä Israel, joka yrittänee lopullista ratkaisua?


C - Velkaleikkaukset ottavat "hittiä" juuri jo nyt köyhimpiin - vaikkapa yksinhuoltajat

Tässä kohdin PM Orpo on oikeassa, lähtökohtaisesti velka on aina maksettava, jos halutaan talousjärjestelmän toimivan ja luottamuksen olevan tae, jossa rahavirrat mahdollistuvat myös laajassa velananto periaatteessa. 
Elämmehän edelleen vaihtotaloutta - oravannahkan toisen osalta korvautuessa rahalla - ostovoiman esityksen mahdollistamiskätevänä siirtäjänä | osoittajana, kun siihen ei nykyaikana tarvitse edes paperia, vain säädettyjä bittinumeroita valtionpankkien luottamuspankkeihin --- (esimerkiksi Suomenpankki, joka antaa yliyön velkaa vaikkapa Nordea-pankille)  --- 

 .. siirtoina ja näin eteenpäin jaettavaksi - yrityksille, valtiolle ja yksittäisille henkilöille, vaikka asuntolainoina.  Tämä systeemi tulee pitää yllä ja voimassa - jotta luottamus säilyy; ellei näin - syntyy kaaos.
Samalla tämän tyyppisen systeemin myötä synnytetään tyhjästä ostovoimaa, kun se ei ole konkreettisesti kiinnitetty johonkin - kuten kultaan.

Nyt Orpo' n hallitus ps-komppaamana kerää pois tuota rahallista käyttö- ja ostovoimaa (pienimuotoista näyttö- ja vertailutaloutta - eräiden ryhmien osalta); 

 .. esimerkiksi pienentämällä asumistukia, kiristämällä päivärahoja, pienetämällä liki kaikkia valtion budjettieriä ja tuottamalla enemmän yksilötasoisia omavastuita, joita kohta monien osalta ei voida edes niitä täyttää, kun rahallista ostovoimaa ei ole. 
Näin esimerkiksi yksinhuoltajaäidit pätkätöiltään ovat se tämän syksyn ensimmäinen uhriryhmä, kun VVM Riikka Purran sakset sivaltavat. 

Onko tämä sivaltelu sitten elintärkeää ja onko jokin keino sivaltaa inhimillisemmin; jättämällä osan jopa valtion veloista maksamatta |M "ikuisuuksiin asti" - kuten näyttää tapahtuvan Suomen osalta. 

Oleellista on se, että aika-ajoin talouksien vartijat - luottoluokittajat - huomaavat velkakäyrän aaltoilevan - maksetaan ja taas lainataan; paitsi US, jossa kullasta irtautuminen (Bretton woods) kohensi Yhdysvaltojen valtiovelan huimaan kasvuun - syy on kirkas; toistaiseksi rahaan nimeltä dollari ($ - USD) luotetaan maailmalla! 

Puhutaan pohjavelasta ja tähän esimerkiksi kelpaa hyvin jälleen sankariksi Yhdysvallat, jonka pohjavelka kasvaa liki atmossfäärejä hyväillen. 
 

Entä Suomi parka, joka kiinnitti itsensä - vahingoksemme - Euroopan Unionin rahaan - EKP' n €' oon. 


Virhe, joka tehtiin ennakoivasti jo siinä vaiheessa, kun Suomi liitettiin Euroopan yhteisöön (EY). Toki kansaltamme kysyttiin kansanäänestyksenä liittymisestä, mutta rahamuutos markasta euroon jätettiin mainitsematta - syntyikö niin sanottu "k*setus" |kuva 2 - niin nyt siitä kärsivät lähinnä vähäosaisimmat, koska meidän oma valtiollinen säätöpyörä jäi eläkkeelle. 


Puhumattakaan siitä, ettei meidän vähäosaisilla, siis niukan ostovoiman omaavilla ei ole mitään muuta säätöpyörää kuin oman vyön kiristys, joka sitten jo tuottaa paljon vahinkoa monin eväin, jopa yhteiskuntamme rapautumiseen saakka - tunnetuin pohjakosketuksin niin imeväisiin, lapsiin, nuoriin - työssäkäyviin ja lopulta eläkkeensaajiin .. 


- unohtamatta valtavaa SOTE-himmeliä, jonka vaje on jo 1,4 miljardia euroa. Nyt SOTE-paikkaamisen sijasta käytämme tätä valtion velanottomahdollisuutta Ukrainaan (yli kaksi miljardia euroa), sinne annettujen tappavien aseiden muodossa. 

Mitähän se yksinhuoltaja äiti tähän tuumaakaan? Entä kansaeläkkeellä oleva mökin mummo, jonka ostovoimaei saata edes kahviin ja maitoon kohta riittää .. !


Olisivatko VVM Purra ja PM Orpo valmiit leikkaamaan omaan palkkaansa? 


Entä koko hallitus - niin ja eduskunta; eivätko laajat saksittamistalkoot koskekaan heitä + muita näyttö- ja vertailutalouden kasuhokemassa rypevät. Onhan tosiasia,  ettei heidän tarvitse omaa vyötään edes kiristää, jos vaikkapa leikkaisivat noin 10 prosentin osalta palkkojaan - palkkioitaan. 


Entä se kuuluisa ahneus ja "mutta enhän minä, vaan toiset" .. 


Mutta - mutta, kaikkinainen rahan imurointi pois kulutuskentältä vähentää tavaran liikettä, jolloin nykymuotoinen markkinatalous aloittaa valitusvirran, kun paljon puhuttua kasvua ei synnykään. Suo siellä ja vetelä täällä  .. 

- mitä tähän lopuksi kysymyksenä merkitseekään, kun esimerkiksi EKP haikailee kahden prosentin inflaatiota -  siihen on hyvin looginen syy, mutta näistä peleistä se yksinhuoltaja, vähäosainen ja mökin mummokaan ei pääse nauttimaan - vakaan talouden muodossa, sillä heidän kukkaron pohja pilkistää aina - kaikki eivät voi olla miljonäärejä - ei edes tukevasti omillaan olevina" - 


Puolitammeko kautta linjan kulutuksemme? 


Silloin meille se tärkein - meitä kaikkia elättävä biosfääri voisi paremmin ja ympäristö vähentyvine diversiteetteineen huutaisi hurraata, ja jaksaisi Elättää paremmin tämän de facto vähentyvän ihmispopulaation, varsinkin lännen kulutusjuhlamaissa, jotka eivät enää jaksakaan oman itsekkyytensä myötä lisääntyä - 


 .. hyvä näin; jää ja tulee tilaa idän ja etelän suurmassoille. 



D - Rasismikoulutus, rasismi (reviiripuolustus) ja perussuomalaiset


xxx


...
_
157562


|  36  SUOMI24   P  245  |  10  SUOMI24  A  087  |  VU  |  Vapaa sana  |  FB  |  FB TILANNE  |  X  |



______

ILU-MEDIA

IJL-Productions


_________

Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com


020924 -Total Visits:1420520 Total Visitors:193692
260824 -Total Visits: 1415607 Total Visitors:192848
280524 -Total Visits: 1255842 Total Visitors: 175726  
210524 -Total Visits: 1243232 Total Visitors: 174544

140524 -Total Visits: 1232831 Total Visitors: 
173547

070524 -Total Visits: 1225404 Total Visitors: 172381  
030524 -Total Visits: 1219135 Total Visitors: 171570
 
 
190324 -Total Visits: 1176621 Total Visitors: 168245
120324 -Total Visits: 1164921 Total Visitors: 166423
050324 -Total Visits: 1144396 Total Visitors: 164484  

270224 -Total Visits: 1135091 Total Visitors: 162566

200224 -Total Visits: 1112477 Total Visitors: 160557   

130224 -Total Visits: 1098229 Total Visitors: 158918  

060224 -Total Visits: 1081898 Total Visitors: 157423    

300124 -Total Visits: 1069055 Total Visitors: 155308

__ 

121223 -Total Visits: 1008903 Total Visitors: 145647  

051223 -Total Visits: 1001685 Total Visitors: 144453    

211123 -Total Visits:   977778 Total Visitors: 139688  

141123 -Total Visits:   967368 Total Visitors: 137833  

071123 -Total Visits:   959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits:   951943 Total Visitors: 135561  

031023 -Total Visits:   916765 Total Visitors: 130470   


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e

 

UPI-FIIA: NATOn  YDINASEPELOTE ja Suomi


PORILAISTEN MARSSI


_

IJL-BLOG PHOTOS  from SHUTTERFLY 


1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f - 

3 Folder ~ https://link.shutterfly.com/UQ9xwlybzGb -

..

Ei kommentteja: